Un gălăţean, notificat de Primărie să DEMOLEZE, vrea să-şi DONEZE GARAJUL Consiliului Local (FOTO)

Un gălăţean, notificat de Primărie să DEMOLEZE, vrea să-şi DONEZE GARAJUL Consiliului Local (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

* Alţi trei gălăţeni notificaţi să-şi desfiinţeze garajele din Ţiglina I i-au cerut primarului şi Consiliului Local să-i păsuiască până în vară, motivând probleme de sănătate


Consilierii locali şi primarul Marius Stan au fost luaţi prin surprindere, joi, la şedinţa Consiliului Local, de oferta venită din partea lui Vasile Toderaşcu. Gălăţeanul, care locuieşte în Ţiglina I, vrea să-şi doneze garajul pe care a fost notificat să-l demoleze. „În Ţiglina I, vizavi de Şcoala nr. 8, în prezent Colegiul Cuza, am o construcţie din zidărie şi fundaţie din beton armat, cu suprafaţa de 34 metri pătraţi, iar în interior 90 de metri cubi. Am acte – certificat de urbanism, autorizaţie de construire - toate taxele plătite la zi şi instalaţie electrică. Această clădire doresc să o donez Consiliului Local Galaţi. Mulţumesc şi vă rog să acceptaţi propunerea mea”, a anunţat Vasile Toderaşcu.

Gălăţeanul ne-a explicat că respectiva construcţie este, de fapt, un garaj: „Am fost notificat acum 20 de zile să o demolez. Şi am zis mai bine o dau de pomană, că e păcat de ea. Pe mine m-a costat 36.000 de euro, dar nu-mi trebuie nimic! Să fie pomană! Poate oi găsi-o la cele veşnice. E solidă, am făcut-o gospodăreşte, că am zis că o să o am o viaţă întreagă. Dacă cineva vrea să-i facă sus încă un etaj, poate. Am şi dormit vara în ea, că am pat acolo, am toate cele. Eu am folosit-o şi ca garaj, am avut în ea pe timp de iarnă şi murături şi varză, şi tot ce are un gospodar. Şi dacă au început să demoleze garajele, asta o să rămână aiurea. Asta e ca un copil al meu. O să aibă ce face cu ea Inspectoratul Şcolar. Poate să pună arhiva şcolii şi să elibereze o sală de clasă. Să fie acolo, că dacă o ia şcoala, o îngrijeşte”, ne-a explicat gălăţeanul.

„Este o propunere pe care o vom analiza. Nu ştim deocamdată despre ce clădire este vorba, nu ştim dacă este utilă, dacă nu cumva mai mult încurcă. Rămâne de văzut la faţa locului”, a declarat primarul Marius Stan.

Amânare

În numele a trei vecini posesori de garaje situate tot în vecinătatea Colegiului Cuza, Vasile Toderaşcu a cerut amânarea desfiinţării acestor construcţii. „Suntem în suferinţă cu banii, soţia mea este la pat bolnavă de cancer, iar eu sunt umflat de reumatism şi am avut infarct. Am vorbit cu fetele mele să mă ajute să recuperăm materialele să le ducem la Piscu, să ne facem garaj la o rudă. În situaţia mea sunt şi vecinii de garaj, dl Popa, operat la inimă, şi dl Drăgan, care e detaşat la Roman. Rog, încă o dată, să ne amâne până în vară! 26 de ani nu ne-a deranjat nimeni, acum, ultimatum ca un trăsnet: în câteva zile, gata, demolăm! Poziţia garajelor noastre este chiar la intrarea din străduţa care merge spre şcoala din Saturn, pe dreapta. Nu deranjează! Eu am să mă duc pe lumea cealaltă şi în urma mea se va face tot garaj acolo, nu e pentru loc de joacă, nu e loc deschis, nu e parc”, a spus gălăţeanul.

Primarul Marius Stan a răspuns că situaţia va fi analizată punctual şi li se va comunica o decizie.

Ce se vrea în Ţiglina I

Printr-o postare pe pagina de Facebook, primarul Marius Stan a anunţat, zilele trecute, demolarea garajelor din faţa fostei Şcoli nr. 8, în Ţiglina 1, actualul sediu al Colegiului Naţional ”Cuza”: „După cum observaţi în fotografii, numai garaje nu erau aceste construcţii hidoase, care sufocă şi urâţesc Galaţiul de 20 de ani încoace. Mai mult decât atât, această baterie de garaje obstrucţionează accesul către unitatea de învăţământ, dar şi accesul locatarilor blocurilor din împrejurimi.

După desfiinţarea tuturor garajelor din această zonă, refacem aleile de acces şi vom amenaja locuri de parcare pentru cei care locuiesc în vecinătate şi pentru părinţii care îşi aduc copii la şcoală”.

Citit 7786 ori Ultima modificare Luni, 29 Februarie 2016 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.