Şedinţă extraordinară pentru NIMIC, la Consiliul Judeţului Galați. După aproape două ore de CERTURI, niciun proiect aprobat
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”, Corina Dobre

Şedinţă extraordinară pentru NIMIC, la Consiliul Judeţului Galați. După aproape două ore de CERTURI, niciun proiect aprobat
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

După mai bine de o oră şi jumătate de contre, reproşuri şi certuri, consilierii judeţeni ai Galaţiului au reuşit, luni, 7 martie, „performanţa” să pună punct unei şedinţe extraordinare, în care nu au aprobat nici măcar un proiect de hotărâre, spre nemulţumirea preşedintelui Nicolae Bacalbaşa, care, la finalul şedinţei, a afirmat „acesta este nivelul moral al unor persoane, care, pentru imaginea lor, lovesc în interesele judeţului”. Replica, din rândul unora dintre consilieri, nu a întârziat să apară: „Şi dumneavoastră aţi retras un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi”.

Contractul cu „Ceparu şi Irimia” a „picat” din nou

După ce, la finele lunii ianuarie, contractul de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică cu firma de avocatură „Ceparu şi Irimia”, cu care CJ colaborează de mai mulţi ani, a picat la vot, ceea ce înseamnă că instituţia nu poate încheia un nou contract cu avocaţii din Bucureşti, luni, proiectul de hotărâre (iniţiat de vicepreşedintele PSD Cornel Hamza) a fost resupus votului aleşilor judeţeni şi, din nou, nu a trecut. Tot la vot a „picat” şi un proiect de hotărâre care viza repartizarea unor locuinţe de serviciu, beneficiarii acestora fiind Rodica Sin (directorul executiv interimar al Direcţiei Economie şi Finanţe), Monica Anişca (funcţionar public în cadrul Direcţiei Economie şi Finanţe) şi Bogdan Lungeanu (şoferul preşedintelui CJ).

Pe ordinea de zi a şedinţei de luni, s-a mai aflat şi un proiect de hotărâre privind însuşirea unui raport de evaluare a imobilelor şi terenurilor CJ. După ce consilierul Ion Ştefan a semnalat că „evaluarea este suspectă” în condiţiile în care valoarea unor bunuri scăzuse, conform raportului, chiar şi de 20 de ori, fapt ce a generat numeroase discuţii şi contre, în final, la propunerea consilierului PSD Dan Lilion Gogoncea (fost preşedinte al CJ), Cornel Hamza a retras proiectul de pe ordinea de zi, pentru o nouă analiză, discuţii cu evaluatorul şi clarificări în comisiile de specialitate.

Prin urmare, aleşii judeţeni s-au întâlnit luni, la ora 16,30, doar ca să aibă de unde pleca.

Citit 2939 ori Ultima modificare Duminică, 24 Aprilie 2016 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.