Aliaţi de campanie: CANDIDAT LA PRIMĂRIA GALAȚI, Nicuşor Ciumacenco vrea rezolvarea problemelor cu ajutorul universitarilor

Aliaţi de campanie: CANDIDAT LA PRIMĂRIA GALAȚI, Nicuşor Ciumacenco vrea rezolvarea problemelor cu ajutorul universitarilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Candidatul la Primăria Galaţi, liberalul Nicuşor Ciumacenco şi-a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, susţinătorul pe parte civilă, în persoana profesorului universitar Ștefan Dragomir. În cadrul conferinţei de presă, cadrul didactic şi-a asumat faptul că „aduce cuvântul marii majorităţi a profesorilor din Universitatea Dunărea de Jos”, când spune că îl sprijină pe Nicuşor Ciumacenco la Primărie, în contextul în care cel din urmă este deschis să asculte soluţiile universitarilor. „Universitatea este alături de tot ceea ce va face domnul primar”, a declarat profesorul Ştefan Dragomir. Acesta şi-a arătat disponibilitatea de a colabora, ca reprezentant al Universităţii, cu Primăria pentru rezolvarea Falezogăurii, pentru consolidarea Falezei, modernizarea infrastructurii, dar şi pe parte de termoficare.

„Avem soluţii pentru zona de la Elice, le-am spus că degeaba trântesc basculante în neştire de pământ, trebuie decopertat, trebuie introdusă o conductă care să dreneze apa şi să o ducă la Dunăre - un batardou în faţă, ca să nu intre Dunărea în oraş când creşte, peste care vom aplica soluţia Piaţa Victoriei din Bucureşti, adică trecerea se va face pe dedesubt, iar deasupra avem esplanadă”, a explicat profesorul din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, Ştefan Dragomir. Potrivit acestuia, traversarea trebuie făcută tot pe dedesubt, dar după ce este adâncit fundul Dunării, iar Faleza trebuie consolidată prin parapeţi de beton.

Cei care doresc să consulte proiectul de campanie al candidatului liberal o pot face pe pagina de facebook Ciumacenco Nicusor sau, de săptămâna viitoare, pe pagina de campanie care va fi publicată pe internet. Orice sugestie poate fi trimisă pe adresa poștală sau cea de e-mail a partidului Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 5366 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2016 02:02

16 comentarii

 • Sâmbătă, 12 Martie 2016 07:11
  79.116.98.***
  Pentru domnul ADEVARINFATA : Prioritatea UNIVERSITATII a fost reabilitarea tuturor cladirilor (pentru cursuri, seminarii si laboratoare decercetare) care a costat foarte multi bani, fiind vechi in general de peste 100 de ani. Stadionul Portul Rosu va fi reabilitat cand se va face o noua rectificare a bugetului deorece si el necesita foarte multi bani iar eu ca si cercetator in cadrul Universitatii nu am avut ca obiect de activitate aceste lucrari.
  Pentru d-l ROMAN VERDE: presupunand ca panzele freatice din zona elice ar fi sub nivelul Dunarii ceea ce este o IREALITATE va raspund asa. Panzele freatice din zonele adiacente fluviilor au o panta inclinata penru drenarea lor spre fluvial principal. Daca e adevarat ce spuneti atunci va trebui sa canalizam prin tuburi acele panze freatice si sa folosim o pompa prin care apa evacuata o utilizam la udarea spatiilor verzi vara iar pe timpul iernii o conducem spre fluviu. Eu am lucrat zeci de ani cu reputatul dr.ing Cosovliu si prof.dr. Grosu dar e prima dat cand aud asa ceva. E posibil ca dvs sa aveti informatii pe care eu nu le am cu privire la aceasta problema si bine ar fi sa ne unim fortele, sa discuta si sigur exista intotdeauna solutii. Altii au construit in mare turnuri immense si noi ne speriem de o problema care se poate rezolva daca se VREA.
  1
  2
  Raportează
 • Vineri, 11 Martie 2016 19:29
  79.116.98.***
  universitarii galateni nu au fost cooptati la nici o actiune administrativa de nici un partid care a condus primaria in ultimii 25 de ani.
  Este prima data cand un partid important PNL doreste participarea nostra alaturi de dansii pentru repunerea orasului Galati pe locul pe care il merita, pentru crearea de locuri de munca, pentru a asigura un trai decent tuturor galatenilor.
  Universitarii nu vor participa pentru a acapara functii -cum interpreteaza unii- ci pentru a ajuta la producerea unui management adecvat si performant pentru orasului nostru in avantajul tuturor galatenilor.
  I-am dat primarului Stan o idee de subtraversare de 10 ori mai ieftina, mai fiabila, mai rezistenta la cutremure cu termen mult mult mai scurt de executie si PROIECTUL GRATIS pentru cei care nu stiu. Nu am primit nici un reaspuns la oferta nostra.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Dragomir Stefan
  Vineri, 11 Martie 2016 15:08
  5.13.241.***
  In ultimii ani universitarii nu au fost solicitati in actul administratiei nici macar cu o idee sau o parere.
  Acum daca o organizatie importanta cum este PNL -u doreste colaborare cu universitarii noi vom da o mana de ajutor noii administratii pentru a pune orasul in pozitia pe care o merita pe harta tarii, pentru a creia locuri de munca si pentru a reinvia speranta galatenilor in orasul lor.
  Rugam sa interprtati corect ceea ce am scris in ideea de a da o noua speranta in mai bine galatenilor.
  2
  3
  Raportează
 • postat de Asa da
  Joi, 10 Martie 2016 19:06
  5.13.168.***
  Parca incep sa imi recapat increderea partial in clasa politica. Aceasta asociere intre politic si mediul universitar e de bun augur. Se observa ca Nicusor Ciumacenco are alta abordare, promovand oameni profesionisti, fara sa intre in polemici.
  4
  3
  Raportează
 • postat de adevarinfata
  Joi, 10 Martie 2016 09:50
  89.121.153.***
  Domnii de la liberali care de fapt sunt PDL-isti mascati vor sa uitam ca ei au taiat pensiile si salariile, ca ei au creat-o pe si Udrea&Comp.
  Vor sa nu ne lase sa vedem haturile cu care este ghidat Ciumacenco si pe care le tin in mana, Mircea Toader si Victor Paul Dobre, oameni care nu au facut nimic pentru Galati, dar care chipurile vor sa fie si ei in ton cu ceea ce a cerut strada. Galatenii nu trebuie sa voteze absolut deloc pe liberali deoarece acestia au pactizat cu calaii romanilor ( PDL-istii ).
  4
  7
  Raportează
 • postat de adevarinfata
  Joi, 10 Martie 2016 09:26
  89.121.153.***
  Domnule profesor, pentru a nu-mi da impresia ca sunteti ahtiat dupa o functie politica, va rog sa-mi explicati de ce timp de 26 de ani dumneavoastra in calitate de universitar la Dunarea de Jos nu ati fost capabil sa va ocupati de Stadionul Portul Rosu, proprieteate ce apartine Universitatii. Universitatea detine acest stadion in proprietate, care este practic ca o rana pentru centrul orasului Galati. Deci daca nu ati fost capabili sa va gestionati propria avere, Stadionul Portu Rosu vreti sa ma convingeti ca puteti face ceva pentru oras. Asa ca lasati-o balta, dumneavoastra nu sunteti altceva, decat un profesor care vrea sa intre in politica pentru a fi mai cu mot fata de ceilalti profesori care cu onestitate se limiteaza doar la a-si face datoria fata de studenti.
  2
  6
  Raportează
 • postat de Terente
  Joi, 10 Martie 2016 09:25
  86.34.180.***
  Pt. "Roman Verde": minunata postare! Mi-as permite , desi nu ma simt vizat de intrebarile D-stra, un raspuns: cred ca intrebarea nu mai trebuie pusa nimanui din cei ce se dau specialisti, ci mai bine s-ar cauta prin arhivele vremii, cum au reusit constructorii din timpul primarului Stefan H. Stefan, sa dureze pe malul Dunarii case cu etaj , in arcada si in panta? Ma refer la casa care a existat pana in 1986, pe actualul spatiu de parcare de langa rest. Panoramic, demolata cu mari eforturi, dar a carei fundatie exista si in prezent...
  1
  4
  Raportează
 • postat de mhca89
  Miercuri, 09 Martie 2016 21:36
  5.13.224.***
  Implicarea celor din mediul universitar e de bun augur, Felicitari pentru initiativa!
  15
  13
  Raportează
 • postat de nebunu
  Miercuri, 09 Martie 2016 17:59
  109.166.134.***
  Felicitari domnule Ciumacenco !!! Mult succes si bafta multa in aplicarea proiectelor ce vi le-ati propus alaturi de staffu dumneavoastra care dupa cum observ sunt cu un potential foarte bun !!succees
  18
  12
  Raportează
 • postat de Justitiarul
  Miercuri, 09 Martie 2016 17:50
  188.26.126.***
  Nicuşor ciumacenco este cel mai potrivit si cel mai rațional om pentru Galati . Mult sucesc domnule ciumacenco .
  18
  10
  Raportează
 • postat de Marian laur
  Miercuri, 09 Martie 2016 17:17
  5.13.238.***
  Nicușor Ciumacenco este singurul om care v.a putea sa ne scoată din mocirla care ne.au creat.o anteriorii. Este un om care vine cu inițiativă pentru rezolvarea oricarei problema.
  19
  10
  Raportează
 • postat de Profesorul Trandafir
  Miercuri, 09 Martie 2016 15:44
  109.102.89.***
  Nu cumva acest Stefan Dragomir este acel prof. univ. care ii dadea solutia tunelului pe sub Dunare lui Marius Stan(elemente prefabricate postate pe fundul apei)??? Cine pune pariu ca acest prof. va fi cel putin pe lista consilierilor locali !
  3
  34
  Raportează
 • postat de Galatean sau brailean
  Miercuri, 09 Martie 2016 15:43
  195.254.135.***
  Da da...am vazut cum i-au tratat cei din noul PDL pe profesori, pe universitari..."Scoala romaneasca produce tampiti" nu asa zicea seful lor? Si nici unul dintre ei (nici macar Ciumacenco) nu a zis nimic atunci, nu au comentat nici pîs, iar acum Ciumacenco si a lui vor sa prosteasca lumea cu universitarii. Dar cand Ciumacenco si a lui i-au facut, i-au jignit in toate felurile pe universitari, pe profesori pe atunci nu aveau nevoie de ei? Atunci nu aveau nevoie de universitari, iar acum Noul Ciumacenco din Noul PDL vrea sa-si faca campanie pe seama lor? Ce ai facut tu mai Ciumi pana acum pentru orasul acesta si pentru bunastarea locuitorilor sai? Nimic nu ai facut.

  Si cu ce universitari se afiseaza el? Tocmai cu cel care zicea ca stie el mai bine cum trebuie facut atunci cand Stan a venit cu ideea subtraversarii Dunarii pentru ca galatenii sa poata beneficia de o traversare moderna a Dunarii. S-au trezit apoi si altii ca stiu ei mai bine, stiu ei cum se face...Asa ca scutiti-ne cu universitarii. De ce au tacut universitarii zeci de ani pana acum, iar orasul acesta a fost lasat in ruina atatia ani? Unde au fost universitarii pana acum?

  Ciumacenco, dar cat timp ai fost viceprimar 12 ani de ce ai tacut precum mutul? Nu ai avut niciun proiect, nicio initiativa pentru Galati, nu ai deschis gura pentru nicio initiativa de proiect, Ciumi tu si cu Dumitru Nicolae ati tinut orasul asta in mizerie si in ruina, tu ai mentinut garajele si mizeria de prin oras, iar acum vii pe un cal alb si ne vorbesti de universitari?
  6
  32
  Raportează
 • postat de GALATEAN ADEVARAT
  Miercuri, 09 Martie 2016 14:30
  79.116.127.***
  Culmea culmilor. Sa zici ca nu avem nevoie de tuneluri pe sub dunare si apoi sa te lauzi ca daca ajungi primar, faci tunel pe sub dunare .Sau sa spui ca rezolvi problemele falezogaurei de la elice , problema care dateaza de pe vremea cand conduceai acest oras si pe care nu ai fost in stare sa o rezolvi .Mai trebuie sa spui ca scoti maxi taxiurile din oras sau ca darami garajele . Domnule Ciumi ,esti plin de idei .Din pacate , nici una nu este a ta . Singura ideie a ta este sa candidezi la primarie . Asta daca nu cumva este ideia lui tata .
  7
  33
  Raportează
 • postat de ion
  Miercuri, 09 Martie 2016 14:10
  5.13.198.***
  Daca lasam falezogaura, care culmea dateaza de pe vremea cand Ciumacenco conducea fraiele orasului (deoarece Nicolaie nu mai putea fiind bolnav) si nu a fost in stare sa gasesca o solutie pentru rezolvarea problemelor si trecem la noul proiect care este subtraversarea Dunarii si este furat de la contracandidatul lui la primarie Marius Stan si proiect pe care sa nu uitam , pana acum cateva luni , il contestau toti din actualul partid al lui Ciumacenco , ba mai mult spre rusinea lor ,sustineau podul de la Braila ( de parca ar fi fost alesi de braileni si nu de galateni ) si cu care acum vine si se lauda ca-l vor realiza , ajungem la concluzia ,la cat de potent este acest domn Ciumacenco si la cat ar fi in stare sa faca pentru acest oras. Este clar si limpede ,ca omul nu are nici o viziune care sa ne faca sa-l alegem ca primar si e chiar disperat ,folosindu-se de orice si oricine numai de a ajunge in functie.
  7
  33
  Raportează
 • postat de Roman Verde
  Miercuri, 09 Martie 2016 14:06
  194.105.20.***
  Ce face un taran cand ii intra apa in curte: pune pamant cu lopata. Ce face un universitar? Pune un batardou.
  Ce face un taran cand ii balteste apa in curte. Da cu maturoiul si o imprastie sa o usuce soarele. Ce face un universitar? Pune o teava in pamant de drenaj chiar daca nivelul apei din subsol este egal cu cel al Dunarii si drenajul nu se poate face. Puiul de falezo-gaura se poate drena sau este o surpare cauzata de erodarea falezei din cauza fluviului? Intreb ca nu sunt expert.
  17
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.