Cine şi pe câţi bani DEMOLEAZĂ imobilele de pe Traian. ATRIBUIRE DIRECTĂ

Cine şi pe câţi bani DEMOLEAZĂ imobilele de pe Traian. ATRIBUIRE DIRECTĂ

Foto-arhivă ”Viața liberă”
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
9 comentarii


Curios este că această misiune - demolarea construcţiilor - ar fi trebuit să revină firmei sau consorţiului care câştiga licitaţia pentru lucrările de lărgire a carosabilului arterei Traian


Nu mai puţin de 440.023 de lei fără TVA va plăti Primăria municipiului Galaţi pentru demolarea imobilelor expropriate în vederea lărgirii străzii Traian. Potrivit informaţiilor pe care ni le-a furnizat la solicitarea noastră, Primăria a apelat la o achiziţie directă - fără licitaţie - pentru contractul "Desfiinţare imobile strada Traian nr. 8, nr. 10, nr. 12, nr. 14, nr. 20, nr. 24, nr. 26, nr. 28, nr. 34, nr. 52 şi imobilul din strada Brăilei nr. 18". Atribuirea directă s-a făcut, la finele lunii februarie, către firma Dascon Global Construct SRL, iar durata contractului este de trei luni. Trebuie spus că, potrivit datelor centralizate de noi, firma Dascon Global Construct a mai beneficiat, în cursul anului 2015, de cinci contracte atribuite direct de Primărie, în valoare totală de 360.765 de lei fără TVA.

Curios este că această misiune - demolarea construcţiilor - ar fi trebuit să revină firmei sau consorţiului care câştiga licitaţia pentru lucrările de lărgire a carosabilului arterei Traian. Contractul scos la licitaţie la începutului anului era estimat la 4.399.585 de lei fără TVA, din fonduri bugetare, având drept criteriu de atribuire preţul cel mai scăzut. Se pare, însă, că Primăria nu a mai avut răbdare să aştepte finalizarea licitaţiei şi a trecut la demolări.

În toamna anului trecut, city-managerul Galatiului, Aurel Vlaicu, era suficient de optimist să creadă că, în toamna acestui an, şoferii ar putea rula pe patru benzi pe toată strada Traian.

Citit 6318 ori Ultima modificare Duminică, 10 Aprilie 2016 19:10

9 comentarii

 • postat de Geanina Marți, 12 Aprilie 2016 12:01 81.12.149.*** Link la comentariu
  2
  1

  @Marin:
  Contestatiile nu se mai fac decat daca ai un motiv bine intemeiat (chestia cu capra vecinului pica)!
  Se vede de la o posta ca sunteti comunist, lucrati/conduceti la o firma care are contracte cu statul si ati pus angajatii sa va dea like-uri! :)
  Nu are nici o legatura subiectul de aici cu ce acuzatii faceti dvs. Aberatii... si apucaturi de marlan. E departe ideologia dumitale de democratie!

  Raportează
 • postat de Nelu Marți, 12 Aprilie 2016 04:14 5.13.209.*** Link la comentariu
  5
  0

  Acolo e şi o şcoală de muzică. Mă duc spre faleză să alerg şi seara este o puştoaică de etnie rromă care locuiește în zonă, ce cântă la vioară. Afară. Bravo, noul Galați!

  Raportează
 • postat de kovesi macovei Luni, 11 Aprilie 2016 17:19 89.137.227.*** Link la comentariu
  8
  7

  Deci Marius Stan acorda direct contractul unei firme. Cine e acea fisrma si de unde stim ca nu s-au vorbit inainte si stan ia comision? Dar DNA galati chiar nu face nimic? Nu se sesizeaza? Atat de mult costa demolarea? Din banii publici adica ai nostrii pentru care platim taxe si impozite mari la primarie. Ce rost are sa largeasca strada asta pana in piata centrala nu stiu!! E prostie curata!!! Pentru ca din brailei pan ain piata centrala se poate demola ca in rest sunt blocurile cu 4 etaje si acol oricum e ingust si mai e si o cladire pe acolo nou construita dar cred ca toti sunt mana in mana pt ca primarul deja stie ce vrea sa faca si apoi ii pune pe toti in tema si fac afaceri!! Nu il mai aleg pe stan primar si nici pe alt primar care e omul lui!

  Raportează
 • postat de Marin Luni, 11 Aprilie 2016 14:32 89.136.0.*** Link la comentariu
  5
  35

  @zorro si ceilalti creduli Contestatii nu se fac din lipsa de transparenta, contestatiile se fac pentru ca "daca nu am castigat eu, sa moara si capra vecinului" de asta a stat intersectia bazarabiei/cosbuc blocata atata timp. Noi aici suntem niste salbatici, la noi educatia se face cu buldozerul, daramand garaje care nu au nici un rost, cu chitantierul, impartind amenzi ca altfel nu educi omu si apoi sarind din schema licitatiile deoarece sunt acei oameni care contesta doar de ciuda ca nu au castigat. Din 2 rele, o prefer pe asta, pentru ca un urma asteia barami se misca lucrurile, cand cu fineturi nu se poate, scoti barosul, ca asa merge cu melteanul moldovean. Voi cereti transparenta si corectitudine? voi care scuipati pe strada si nu stiti sa bagati in buzunar ambalajul la ciocolata si sa il aruncati la primul cos? care parcati in statiile de autobuz, voi vreti transparenta neanderthalilor, la voi merge barosul si chitantierul nicidecum vorba buna.

  Raportează
 • postat de Lucian Luni, 11 Aprilie 2016 12:59 5.13.134.*** Link la comentariu
  15
  19

  Atribuire directa, nu cumva e o alta firma ,,PRIETENA" cu cine trebuie? In general cam asa merg lucrurile! Ar trebui sa ne dea de gindit lucrurile acestea, doar incepe campania electorala si au nevoie de bani ptr campania primarului.

  Raportează
 • postat de Mickey Mouse Luni, 11 Aprilie 2016 11:53 5.13.130.*** Link la comentariu
  18
  26

  Din ciclul cum sa ingrasam porcul in ajunul alegerilor sa prostim fraierii inca un mandat.Ia minunati-va ce primar preocupat de bunastarea cetatenilor avem acum ,cu 2 luni inainte de alegeri!

  Raportează
 • postat de Zorro Luni, 11 Aprilie 2016 10:45 81.12.149.*** Link la comentariu
  16
  24

  @GABY: Sigur lucrezi la Primarie sau faci parte din firmele "de casa" ale acesteia!
  Daca lucrurile s-ar desfasura normal, corect si transparent, nu ar mai exista probleme si contestatii la licitatiile efectuate de toti ordonatorii de credite.
  Daca as fi Primar, atunci cand ar fi nevoie de lucrari mici, as apela la firmele mici si corecte care nu au mai prins lucrari publice in ultima perioada, pentru a le ajuta si pe acestea.
  Dar la noi se poarta relatiile cu firmele "de cumetrie" ale partidelor care sunt "sponsorizate" de acestea. De ce nu se face o analiza, de exemplu, a firmelor Dascon Global Construct SRL, RBX Electric SRL, etc pentru a se vedea ce relatii au acestea cu partidele politice sau functionarii publici?
  P.S. Apropo, Viata Libera are niste jurnalisti buni, necorupti, de investigatii?

  Raportează
 • postat de galatiul real Luni, 11 Aprilie 2016 10:42 92.85.140.*** Link la comentariu
  14
  12

  @Gaby:
  Ai si nu ai dreptate. AI dreptate in sensul in care, din punctul de vedere al unuia care s-a saturat sa nu se intample nimic in orasul asta, da, in sfarsit se face ceva. Din pacate... se darama si nu e prima data. NU ai dreptate pentru ca scopul urmarit (si acela pentru care s-a declarat procedura "de utilitate publica" e sa se construiasca ceva. Pentru lucrul acesta s-au platit miliarde (vechi): se achizitioneaza niste imobile si apoi se darama pentru a se construe ceva pentru oras. La acest moment, strict financiar, moral si eventual juridic/penal s-au platit miliarde pentru a se cumpara niste imobile pe care primaria le face una cu pamantul, iar fostii proprietari se bucura de sume generoase, primite de la buget, fara nimic util pentru oras.

  Raportează
 • postat de GABY Luni, 11 Aprilie 2016 08:15 5.13.227.*** Link la comentariu
  19
  31

  " Se pare, însă, că Primăria nu a mai avut răbdare să aştepte finalizarea licitaţiei şi a trecut la demolări."am incheiat citatul . FOARTE BINE A FACUT ,DEOARECE AR MAI FI DURAT INCA 1-2 PANA CE SE FINALIZA LICITATIA . PLUS CA SIGUR SE MAI GASEA CINEVA CARE SA CONTESTE ACEASTA LICITATIE , CUM SUNTEM OBISNUITI SA SE INTAMPLE LA NOI SI IN FINAL , O BANALA DEMOLARE AR FI DURAT 3-4 ANI . IAR ATUNCI AR FI APARUT DIN NOU CARCOTASII CARE AR FI SPUS CA NU SE FACE NIMIC IN GALATI .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.