Cine şi pe câţi bani DEMOLEAZĂ imobilele de pe Traian. ATRIBUIRE DIRECTĂ
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Cine şi pe câţi bani DEMOLEAZĂ imobilele de pe Traian. ATRIBUIRE DIRECTĂ
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Curios este că această misiune - demolarea construcţiilor - ar fi trebuit să revină firmei sau consorţiului care câştiga licitaţia pentru lucrările de lărgire a carosabilului arterei Traian


Nu mai puţin de 440.023 de lei fără TVA va plăti Primăria municipiului Galaţi pentru demolarea imobilelor expropriate în vederea lărgirii străzii Traian. Potrivit informaţiilor pe care ni le-a furnizat la solicitarea noastră, Primăria a apelat la o achiziţie directă - fără licitaţie - pentru contractul "Desfiinţare imobile strada Traian nr. 8, nr. 10, nr. 12, nr. 14, nr. 20, nr. 24, nr. 26, nr. 28, nr. 34, nr. 52 şi imobilul din strada Brăilei nr. 18". Atribuirea directă s-a făcut, la finele lunii februarie, către firma Dascon Global Construct SRL, iar durata contractului este de trei luni. Trebuie spus că, potrivit datelor centralizate de noi, firma Dascon Global Construct a mai beneficiat, în cursul anului 2015, de cinci contracte atribuite direct de Primărie, în valoare totală de 360.765 de lei fără TVA.

Curios este că această misiune - demolarea construcţiilor - ar fi trebuit să revină firmei sau consorţiului care câştiga licitaţia pentru lucrările de lărgire a carosabilului arterei Traian. Contractul scos la licitaţie la începutului anului era estimat la 4.399.585 de lei fără TVA, din fonduri bugetare, având drept criteriu de atribuire preţul cel mai scăzut. Se pare, însă, că Primăria nu a mai avut răbdare să aştepte finalizarea licitaţiei şi a trecut la demolări.

În toamna anului trecut, city-managerul Galatiului, Aurel Vlaicu, era suficient de optimist să creadă că, în toamna acestui an, şoferii ar putea rula pe patru benzi pe toată strada Traian.

Citit 6586 ori Ultima modificare Duminică, 10 Aprilie 2016 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.