Pentru familiile defaforizate/ Primăria primeşte cereri pentru tichete de grădiniţă

Pentru familiile defaforizate/ Primăria primeşte cereri pentru tichete de grădiniţă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria municipiului Galaţi anunţă că, începând de luni, 18 aprilie, primeşte cereri pentru tichetele sociale destinate copiilor de grădiniţă. De ele pot beneficia copiii înscrişi la grădiniţă, cu vârsta minimă de trei ani şi vârsta maximă de şase ani, împlinită după data de 1 septembrie a anului şcolar curent, cu condiţiile ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, 283 de lei, şi minorii să frecventeze regulat cursurile învăţământului preşcolar.

Acte necesare

Conform Primăriei, dreptul la stimulent se acordă pe bază de cerere - declaraţie pe propria răspundere (întocmită de reprezentantul familiei), însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei, veniturile acesteia şi înscrierea/frecventarea activităţilor organizate de grădiniţă. Dosarul trebuie să mai cuprindă: actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei (copie şi original), livretul de familie (copie şi original), alte acte doveditoare privind componenţa familiei, filiaţia copiilor şi situaţia lor juridică faţă de reprezentantul legal (copie şi original), dovada înscrierii copilului la grădiniţă, dar şi documente care dovedesc situaţia materială a solicitantului şi a familiei acestuia (cupon pensie/indemnizaţie/adeverinţă de salariu). Persoanele care nu realizează venituri vor prezenta o adeverinţă eliberată de Administraţia Finanţelor Publice.

Cererile şi documentele doveditoare se pot depune la Primăria municipiului Galaţi - Serviciul Public de Asistenţă Socială, din strada Fraternităţii nr. 1, zilnic de luni până joi, între orele 8,30 - 15,00, şi vineri, între orele 8,30 - 12,00. Conform legii, data limită de depunere a dosarelor este 30 aprilie. Întrucât 30 aprilie este în weekend, ultima zi de depunere a solicitărilor va fi 3 mai, prima zi de lucru de după sărbătorile pascale.

50 de lei pe lună

După validarea cererilor, tichetele sociale pentru grădiniţă vor fi distribuite la casieria Primăriei municipiului Galaţi, din strada Fraternităţii nr. 1, pe baza actului de identitate al părintelui/aparţinătorului legal.

Valoarea tichetului social pentru grădiniţă este de 50 lei pe lună. Tichetul se distribuie lunar, pe toată durata anului şcolar. Tichetele sociale pentru grădiniţă sunt destinate exclusiv pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte/încălţăminte şi/sau rechizite. Este interzisă utilizarea tichetelor pentru achiziţionarea de ţigări şi/sau băuturi alcoolice ori valorificarea acestora prin transformarea în bani.

Citit 1151 ori Ultima modificare Joi, 14 Aprilie 2016 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.