Consultanţă de la PricewaterhouseCoopers/ Deşeurile Galaţiului vor avea soarta tunelului

Consultanţă de la PricewaterhouseCoopers/ Deşeurile Galaţiului vor avea soarta tunelului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Compania PricewaterhouseCoopers România (PwC) îi va oferi Primăriei Galaţi consultanţa necesară în vederea valorificării deşeurilor colectate din oraş. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă organizată de primarul Marius Stan, alături de reprezentantul PwC, Daniel Anghel.

Decizia aleşilor locali

La finele anului trecut, aleşii locali au aprobat, printr-o hotărâre, declanşarea unei proceduri legale de achiziţie a unor servicii de consultanţă în vederea valorificării unei fracţii a deşeurilor colectate de pe raza municipiului Galaţi. Decizia a fost luată după ce două companii, Sustainable Waste Treament şi Telemenia Group, din Israel, s-au arătat interesate de realizarea unor staţii de tratare, reciclare şi valorificare prin recuperare energetică a deşeurilor. Potrivit raportului de specialitate al hotărârii, se doreşte o eliminare a deşeurilor şi o valorificare energetică a acestora prin producerea de energie electrică şi termică pe termen lung, cu reducerea impactului asupra mediului, colectarea şi transportul deşeurilor fiind asigurate, în continuare, de Ecosal.

Dialog competitiv

Potrivit primarului, în urma dialogului competitiv cu cei patru mari consultanţi din lume, procedura a fost câştigată de PwC, care va oferi astfel consultanţă pentru realizarea unui caiet de sarcini în vederea găsirii unui investitor care să valorifice deşeurile. „Acest subiect a născut şi va naşte multe pasiuni, avem exemple din alte oraşe. Am vrut, ca să nu greşim, să avem consultanţă la nivelul cel mai înalt, urmând procedurile legale, ca să nu mai poată fi contestată sau interpretată”, a explicat Stan.

PwC a oferit consultanţă şi în realizarea caietului de sarcini pentru licitaţia pentru studiul de fezabilitate al tunelului pe sub Dunăre. „Sper să nu dureze aşa de mult, dar nu avem încotro, trebuie să ne supunem procedurilor legale”, a punctat Stan.

„Sunt anumite situaţii-cheie care trebuie identificate pentru buna funcţionare a unui management al deşeurilor la nivel local. România are nişte ţinte pe care trebuie să le îndeplinească, pe care nu putem să le negăm pentru că ar putea reprezenta un infringement. Autoritatea locală are anumite obligaţii şi responsabilităţi locale. Contractul are o valoare de 18-19.000 de euro şi a fost câştigat în urma procedurilor de achiziţii publice conform Ordonanţei 34”, a precizat reprezentantul PwC.

Citit 2177 ori Ultima modificare Vineri, 15 Aprilie 2016 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.