NU UITAȚI! Fără carte de identitate valabilă nu puteţi vota!

NU UITAȚI! Fără carte de identitate valabilă nu puteţi vota!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi le reaminteşte cetăţenilor că, pentru a-şi exercita dreptul de vot la alegerile locale şi generale de anul acesta, trebuie să aibă cartea de identitate în termenul de valabilitate administrativă.

Conform legii, cetăţenii sunt obligaţi să solicite o carte de identitate nouă cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile faţă de acest termen. De asemenea, au nevoie de un nou act dacă s-au modificat numele sau prenumele. În cazul schimbării domiciliului, al schimbării denumirii sau rangului localităţii ori străzilor, a numerotării imobilelor sau rearondării acestora, precum şi în cazul înfiinţării/apariţiei unor noi localităţi/străzi, este nevoie de un nou act de identitate. De asemenea, eliberarea unui nou document se impune în cazul atribuirii unui nou cod numeric personal (CNP), în cazul deteriorării actului de identitate, în cazul pierderii, furtului sau distrugerii actului de identitate, precum şi în cazul anulării actului de identitate.

Conform Primăriei, programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor Galaţi este luni, marţi şi joi, între orele 8,30 şi 16,30, primiri şi eliberări documente, miercuri, între orele 10,30 şi 18,30, primiri documente, şi între 8,30 şi 18,30, eliberări documente, iar vineri, între orele 8,30 şi 12,00, primiri documente, şi între 8,30 şi 16,00, eliberări documente.

De la începutul anului 2016 şi până în prezent, aproximativ 13.500 de gălăţeni şi-au înnoit cărţile de identitate, cei mai mulţi pe motiv că le expiraseră vechile documente.

Citit 1742 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Mai 2016 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.