Nu au învăţat nimic din dezastrul provocat de INUNDAȚII. Localnicii din Cuca trebuie să fie PROTEJAȚI!

Nu au învăţat nimic din dezastrul provocat de INUNDAȚII. Localnicii din Cuca trebuie să fie PROTEJAȚI!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Devastată de ape în toamna anului 2013, când ruperile de nori au provocat nu doar pagube materiale colosale, ci şi umane, Cuca are nevoie, mai mult decât oricând, de măsuri urgente de apărare împotriva dezastrelor, mărturiseşte Traian Arghir, candidatul PSD pentru funcţia de primar al comunei. Social-democratul spune că una dintre priorităţile sale se referă la demararea unor lucrări pentru lărgirea albiei pârâului Lozova şi consolidarea malurilor acestuia, astfel încât oamenii să poată fi protejaţi pe viitor. "Din păcate, dacă s-ar repeta o ploaie la acelaşi nivel, rezultatul ar fi identic. Nu s-a făcut nimic. Acel pârâu trebuie lărgit, ca să poată prelua un volum mai mare de apă. Trebuie betonat în zona malurilor, iar în interior curăţat, întrucât sunt copaci şi alte resturi vegetale în albia pârâului, aduse de pe versanţi, care se opresc pe margine, creând un fel de stăvilar şi provocând practic inundaţii. Sunt hotărât să intervin pe partea de prevenire a dezastrelor, căci a fost catastrofal ce s-a întâmplat atunci", afirmă Traian Arghir.

Candidatul PSD şi-a propus totodată să depună tot efortul pentru a le oferi localnicilor un trai civilizat, prin atragerea de investitori în comună, care să înfiinţeze locuri de muncă. Social-democratul este de părere că primul pas pentru a beneficia de investiţii îl reprezintă crearea sistemului de canalizare, pentru care este hotărât ca, împreună cu a sa echipă, să atragă fonduri europene. „Am discutat deja cu mulţi investitori, din apropiere de Galaţi, care transportă la Bârlad, trecând prin Cuca. Au ales să-şi desfăşoare activitatea în apropiere de oraş pentru că au canalizare şi apă curentă - nu sporadică, cum înţeleg unii primari”, precizează social-democratul.

În acelaşi timp, Traian Arghir spune că localnicii din Cuca se confruntă cu mari probleme şi în ceea ce priveşte alimentarea cu apă curentă, în condiţiile în care apa potabilă este furnizată cu mari întreruperi. Sunt numeroase gospodării care beneficiază de apă o dată pe săptămână sau chiar la două săptămâni. Fapt ce face imposibil de utilizat o maşină de spălat, pentru un trai decent, sau îngrijirea grădinilor. „Doresc ca şi oamenii din Cuca să trăiască într-o comună europeană”, spune candidatul PSD, care îşi propune şi reabilitarea drumurilor.

(P)

Comandat de PSD Org. Jud. Galati

Prestat de Viata libera

CUI Mandatar Coordonator 21160002

Citit 3963 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 13:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.