TRANSURB vrea să CUMPERE AUTOBUZE la mâna a doua. Licitaţie deschisă pe SEAP
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

TRANSURB vrea să CUMPERE AUTOBUZE la mâna a doua. Licitaţie deschisă pe SEAP
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Transurb SA Galaţi a iniţiat, recent, o licitaţie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), cu scopul de a cumpăra 15 autobuze second-hand. Fiecare maşină trebuie să aibă motor diesel şi o lungime de 12 metri. „Maşinile vor fi folosite atât pentru cursele de călători de pe traseele din Galaţi, cât şi pentru cursele de convenţie de la ArcelorMittal şi de la Şantierul Naval Damen. Având în vedere faptul că parcul auto de care dispunem acum este destul de învechit, aceste autobuze ne sunt absolut necesare”, a precizat conducerea Transurb Galaţi.

Valoarea estimată a contractului, fără TVA, este de 375.000 de euro. Banii ar urma să fie plătiţi din fondurile proprii ale Transurb, în rate. Astfel, firma care va vinde autobuzele trebuie să accepte eşalonarea plăţii fără a percepe dobânzi, o condiţie care i-a speriat, cu ocazia licitaţiilor precedente, pe potenţialii licitanţi. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este acum 21 iunie.

De câte maşini ar mai fi nevoie

Parcul auto al Transurb numără, în prezent, 160 de autobuze şi troleibuze, cu 24 mai multe decât la sfârşitul anului trecut. Majoritatea maşinilor au fost cumpărate la mâna a doua. Pe lângă autobuzele care circulă zi de zi, 30 la sută din parcul auto al Transurb reprezintă maşini ţinute de rezervă sau aflate în reparaţii ori revizii periodice. Pentru ca transportul de persoane să poată fi făcut în condiţii normale, ar mai fi nevoie, pe lângă maşinile disponibile acum, de cel puţin încă 50 de autobuze, potrivit unei estimări făcute de conducerea societăţii publice gălăţene de transport de persoane. Maşinile Transurb circulă acum pe 29 de trasee de autobuz şi microbuz. De asemenea, există şi zece trasee pe care circulă 35 de tramvaie.

Citit 12024 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.