ALEGERI LOCALE 2016/ Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare dau bir cu fugiţii. Val de cereri de RETRAGERE

ALEGERI LOCALE 2016/ Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare dau bir cu fugiţii. Val de cereri de RETRAGERE
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La nici 24 de ore după ce, luni, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a organizat tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare, la Biroul Electoral Municipal (BEM) şi cel Judeţean (BEJ) au început să curgă zeci de cereri prin care cei extraşi solicită renunţarea la calitatea dobândită în urma tragerii la sorţi. La BEM, erau înregistrate, ieri la prânz, şapte astfel de cereri, în timp ce la BEJ - nu mai puţin de 22.

Judecătorului Mihaela Diana Oancea, preşedinta BEM, a precizat că reprezentanţii AEP au atras atenţia că cei care renunţă la calitatea de preşedinte, respectiv cea de locţiitor al unei secţii de votare, fără a avea motive întemeiate, riscă să fie amendat cu nu mai puţin de 4.500 de lei.

„Ne-au atenţionat că oricine face parte din Corpul Experţilor Electorali, normal, trebuia cu 30 de zile înainte să aducă la cunoştinţă impedimentul pentru care nu pot fi traşi la sorţi preşedinţii sau locţiitorii, altfel vor suporta consecinţele, respectiv dacă sunt traşi la sorţi şi nu există un motiv temeinic riscă să fie sancţionaţi cu o amendă de 4.500 de lei”, a punctat preşedinta Biroului Electoral Municipal.

Cei mai mulţi preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare, care au dat „bir cu fugiţii”, au făcut-o totuşi din cauza unei disfuncţionalităţi a sistemului computerizat. Practic, unii dintre preşedinţii şi locţiitorii birourilor de circumscripţie au ajuns să fie traşi la sorţi, luni, pentru aceeaşi calitate, dar în cadrul secţiilor de votare. Asta pentru că sistemul nu-i şterge automat din baza de date pe cei din cadrul birourilor de circumscripţie.

Cei aflaţi în această situaţie, care doresc să renunţe la calitatea de preşedinte sau locţiitor al secţiei de votare o pot face transmiţând o solicitare în acest sens pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Citit 8041 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Mai 2016 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.