IONUȚ PUCHEANU şi principalul său deziderat: INVESTIȚIA ÎN TINERI, cel mai bun lucru pentru viitorul oraşului

IONUȚ PUCHEANU şi principalul său deziderat: INVESTIȚIA ÎN TINERI, cel mai bun lucru pentru viitorul oraşului
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Încurajarea tinerilor să rămână în oraş, prin crearea de noi locuri de muncă, şi susţinerea de către Primărie a afacerilor de tip start-up, odată cu atragerea de tineri specialişti în municipiu reprezintă unul dintre principalele obiective ale candidatului PSD pentru funcţia de primar, Ionuţ Pucheanu. Acesta este de părere că administraţia oraşului din ultimii 25 de ani nu a reuşit să ia măsuri pentru sprijinirea tinerilor şi pentru a-i determina să rămână şi să îşi întemeieze o familie în Galaţi. În calitate de primar, Ionuţ Pucheanu îşi propune să promoveze resursa academică a oraşului pentru investitori, astfel încât aceştia să fie încurajaţi să dezvolte noi afaceri şi să creeze locuri de muncă pentru tinerii care învaţă în Galaţi.

„Aici avem o tradiţie academică. În fiecare an, sute de absolvenţi pleacă să muncească în companii mari din Bucureşti, Cluj sau din străinătate. Primăria trebuie să promoveze această resursă academică valoroasă, cadrele didactice şi absolvenţii facultăţilor din Galaţi. Investitorii trebuie să ştie că în oraşul nostru există un potenţial valoros de resurse umane şi că absolvenţii sunt pregătiţi să facă faţă cerinţelor de pe piaţa muncii. Obiectivul meu este să păstrăm tinerii acasă şi să îi ajutăm să îşi facă un viitor aici”, susţine Ionuţ Pucheanu.

Candidatul PSD îşi propune să implice Primăria în proiectele europene demarate de tineri şi să îi ajute pe aceştia pe parcursul procedurilor pentru obţinerea finanţărilor europene. „Tinerii de astăzi au nevoie de mai multă libertate, sunt mai bine pregătiţi decât generaţiile trecute şi trebuie încurajaţi să dezvolte noi afaceri. Galaţiul poate deveni un centru IT, la fel ca alte oraşe mari din România. Primăria trebuie să le ofere facilităţi fiscale şi să îi ghideze în acest proces”, a precizat candidatul PSD.

Social-democratul spune că medicii tineri, inginerii şi alte categorii profesionale importante pentru gălăţeni trebuie să beneficieze de o politică locativă specială. Aceştia vor primi locuinţe din fondul locativ al oraşului şi, în acest fel, vor fi motivaţi să vină şi să lucreze în Galaţi.

(P)

Comandat de PSD Org. Jud. Galati

Prestat de Viata libera

CUI Mandatar Coordonator 21160002

Citit 9909 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 14:55