Cât va COSTA sistemul de TICKETING în Galați
Foto: În foto, sistemul de ticketing care funcţionează la Braşov (Foto ”Viața liberă”, Sonia Baciu)

Cât va COSTA sistemul de TICKETING în Galați
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

După cum am mai anunţat, în locul biletelor de călătorie cumpărate de la chioşcurile Transurb sau de la şofer, şi compostate în mijlocul de transport, Galaţiul va avea automate pentru bilete, abonamente, carduri electronice de călătorie (eliberare şi încărcare).

Nu mai puţin de 34.582.140 lei cu TVA (adică 7.684.920 euro cu TVA), bani de la bugetul local şi din creditul contractat la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), atât ar putea costa introducerea sistemului de ticketing (emisie, vânzare şi verificare a biletelor şi abonamentelor de călătorie).

Aceşti noi indicatori tehnico-economici au fost aprobaţi de aleşii locali convocaţi marţi în şedinţă de îndată. Reamintim că valoarea iniţială a acestei investiţii, necesară pentru eficientizarea transportului public local, a fost aprobată în 2014, dar ulterior a fost necesară o actualizare a valorilor pentru că au dispărut cele 170 de microbuze care participau la transportul în comun. Prin rămânerea în sistemul de transport doar a mijloacelor Transurb s-au modificat cantităţile de echipamente şi costurile aferente. Totodată, s-au introdus şi valorile corespunzătoare montării şi mentenanţei echipamentelor care vor fi achiziţionate.

Prin introducerea acestui sistem, autorităţile vor putea afla cu precizie câţi călători are Transurb, vor fi reduse semnificativ numărul călătoriilor frauduloase şi, implicit, pierderile înregistrate de societatea de transport public.

Citit 7081 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2016 12:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.