Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
5 comentarii

Mi se întâmplă foarte rar să mă blochez şi să nu mai am replică. Poate şi pentru că eram, încă din copilărie, obişnuită să am mereu ultimul cuvânt, poate pentru că viaţa de jurnalist m-a pregătit să am mereu un răspuns. Ei bine, ieri dimineaţă, când tatăl meu, revoltat, mi-a relatat că, în autobuz, cineva împărţea pliante cu realizările unuia dintre candidaţi, şi m-a întrebat, pentru a nu ştiu câta oară în ultimele luni, cu cine voi vota, am constatat, uimită, că nu am un răspuns. Pentru că încă nu ştiu, niciunul dintre candidaţi nu m-a convins, ba chiar unii, către care înclinam, m-au convins între timp că nu-mi merită sufragiul.

M-am născut în Galaţi, cu aproape 40 de ani în urmă. Cu bune şi cu rele, mi-am iubit oraşul întotdeauna. N-am putut să îl fac mai frumos - că nu am veleităţi artistice, nici arhitect n-am ajuns, că nu mi-a plăcut geometria, să mă ierte, îi rog frumos, distinşii mei profesori de matematică (regretata dnă Ioan, doamna Ismailescu, domnul Fetecău şi doamna Istrate) - dar m-am străduit ca măcar să nu îl fac mai urât. N-am aruncat gunoaie pe jos, n-am distrus băncile din parcuri şi din staţiile de autobuz, n-am dat foc coşurilor de gunoi şi nici n-am încercat să sparg becurile de pe stradă, dalele din trotuare sau să rup florile din rondouri. Ba dimpotrivă, am încercat mereu să iau atitudine dacă asta se întâmpla în faţa mea, deşi asta e o chestiune care te pune, mai mereu, în pericol.

Sunt un om care apreciază locul acesta, oamenii din el. Gălăţenii mi-au dovedit, în nenumărate rânduri, că ştiu să fie solidari cu semenii lor aflaţi în suferinţă, că ştiu să ajute, că pot şi vor ca din puţinul lor să dea şi altora: un colţ de pâine, cunoaştere, experienţă, un sfat măcar. Sunt oameni care, din doar o pensie de câteva sute de lei, au venit şi au donat pentru altul, mai amărât decât ei. Sunt oameni care, în timpul lor şi fără vreo recompensă materială, îi pregătesc pe elevii pasionaţi pentru olimpiada de astronomie, de pildă, materie care, nefiind predată independent, ci în cadrul orelor de fizică, nu a fost considerată, oficial, demnă de vreo recompensă. Sunt oameni care aleargă pentru copii bolnavi, pentru alte cauze umanitare, sunt oameni care îşi donează timpul şi priceperea pentru a le pune mâncare pe masă unor copii care altfel poate s-ar culca flămânzi. Şi sunt convinsă că exemplele pot continua, am certitudinea că, deşi fac meseria asta de peste 17 ani, sunt foarte mulţi oameni minunaţi în oraşul nostru pe care n-am avut încă bucuria să-i cunosc. Tuturor oamenilor acestora, celor care mă ştiu, dar şi celor care nu mă cunosc, le scriu acum. Mă adresez celor care sunt de bunăcredinţă şi care vor ca Galaţiul să prospere, iar cetăţenii săi să aibă o viaţă mai bună.

N-o să vă spun cu cine să votaţi duminică, reglementările legale privind comportamentul media în campania electorală mi-o interzic. Nici n-aş putea, cu mâna pe inimă, să fac vreo recomandare, fiindcă nici eu nu m-am hotărât, deocamdată. Dar un lucru pot să spun: indiferent care vă este opinia şi cine sunt preferaţii dumneavoastră, mergeţi la vot! Nu lăsaţi alb votul dumneavoastră, nu daţi posibilitatea nimănui să şi-l însuşească, prin metode, evident, ilegale. Nu votaţi pentru dumnealor candidaţii, ci pentru noi toţi, oamenii de bine ai oraşului acesta, cei care merităm un viitor, chiar în condiţiile în care cei ce ar trebui să ni-l construiască fură, mint şi înşală la tot pasul. Nu-i lăsaţi să decidă pentru dumneavoastră doar pe clienţii de-acum veterani ai partidelor, nu faceţi pasul înapoi, la ofsaid, fără să ştiţi sigur că îl fac şi coechipierii, că s-ar putea să avem cu toţii surprize neplăcute. Nu lăsaţi la voia întâmplării decizia privind viitorul vostru, al copiilor şi nepoţilor voştri. Eu voi merge la vot. Faceţi la fel, ştiu că iubiţi oraşul la fel de mult ca mine!

Citit 4564 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iunie 2016 11:35

5 comentarii

 • postat de Ani Balica Joi, 02 Iunie 2016 21:25 92.82.176.*** Link la comentariu
  13
  5

  Mecanismul de furat banii in detrimentrul galatenilor poate fi distrus prin votul nostru daca il vom da unui primar independent veritabil care "nu minte, nu fura, nu face rau", dl doctor Goldura Ionel. Nu trebuie sa mai permitem sa se creeze legaturi de interese politice intre primar si consiliul local. Daca ambele entitati sunt politice atunci ele isi "vor da mana", iar noi vom ramane cel mult la acest nivel. Dar istoria ne-a demonstrat ca mergem in jos: mizerie din ce in ce mai multa, caini comunitari din ce in ce mai multi, locuri de munca din ce in ce mai putine.

  Raportează
 • postat de Marius Joi, 02 Iunie 2016 18:07 5.13.128.*** Link la comentariu
  3
  12

  Regret dar nu mi se pare ca articolul aduce argumente in a ne mobiliza sa mergem la vot. Indemnul de a vota pentru oamenii de bine ai orasului, pentru cei care merita un viitor si nu cu cei care fura, mint si inseala, nu se deosebeste cu nimic de binecunoscuta reclama din reclama tv, "Ca sa fie bine, sa nu fie rau!"
  Stimata doamna, cu tot respectul pe care-l port profesiei de jurnalist, va intreb, dv. cum de reusiti sa deosbiti cele doua categorii de candidati, ca din cele scrise pareti a sti?
  Personal n-am aceasta abilitate si sunt convins ca nici dv n-o aveti. Se pareca tot raul de pana acum se datoreaza noua celor care nu ne-am informat si am votat persoanele din a doua categorie (care mint, fura, etc.). Daca-i stiti spuneti-ni-i si noua sa-i evitam si sa votam numai oameni dedicati orasului si locuitorilor acestuia.Doar asa cu sugestii care se stiu si fara a citi ziarul, ramanem doar cu o lectura mai mult sau mai putin palacuta, in nicun caz utila.

  Raportează
 • postat de Alexandrescu Ioan Joi, 02 Iunie 2016 11:25 109.102.62.*** Link la comentariu
  3
  14

  Ma regasesc in multe dintre cuvintele si intamplarile descrise mai sus.Un articol foarte bun pe care ar trebui sa-l citeasca si cei cu pretentii la functii de conducere[primari,consilieri] dar si fiecare alegator.
  Un lucru este clar ca TREBUIE SA VOTAM, indifferent de optiunile fiecaruia. Cititi printre randurile facute de candidati inainte sa va decideti.
  Pe scurt SA MERGEM LA VOT.

  Raportează
 • postat de cineva Joi, 02 Iunie 2016 07:02 92.87.201.*** Link la comentariu
  13
  6

  Si mie mi-a pasat pana acum, dar degeaba. Acum va incepe sa nu-mi mai pese. Nu merg la vot! Nu merita sa bat 80 km ca sa vin sa votez niste idioti.

  Raportează
 • postat de Nelu Carbid Joi, 02 Iunie 2016 07:01 5.13.219.*** Link la comentariu
  6
  12

  Stimata doamna, am mai votat "oameni de bine" si in '90 si in '92 si in 2000 si uitee ce-a iesit si unde e .ro acum...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.