MESAJUL candidatului PNL la Primăria Galați, NICUȘOR CIUMACENCO

MESAJUL candidatului PNL la Primăria Galați, NICUȘOR CIUMACENCO
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Dragi gălăţeni,

În urmă cu opt ani, Galaţiul se afla în faţa unei uriaşe provocări: cea mai mare criză economică de după al doilea răboi mondial lovea şi la malul Dunării. Piaţa imobiliară se prăbuşise, lăsând în urmă blocuri întregi neterminate (cum s-a întâmplat cu complexul Beyler) şi case devalorizate. Sute de afaceri se închideau şi mii de oameni se trezeau pe drumuri. Prin Ordonanţă de Guvern, salariile erau tăiate iar investiţiile publice, anulate.

În aceste condiţii mi-am început, în 2008, mandatul de viceprimar. Un mandat în care trebuia să asigur normalitatea, alături de colegii din administraţie, când totul în jur era anormal.

Gălăţenilor li s-a părut firesc atunci, în criză, să aibă toţi apă rece, caldă şi căldură. Acum, deşi problemele economice au trecut, cei mai mulţi nu le mai au.

Deşi eram în criză, în 2012, la sfârşitul mandatului meu, Galaţiul avea cu o mie de locuri de muncă mai mult decât în 2010. Acum sunt cu 7.000 mai puţin, iar 400 de oameni au rămas pe drumuri doar în ultima lună, de când s-a suspendat circulaţia microbuzelor maxi-taxi.  

Când eram viceprimar, dacă voiam să avem investiţii, trebuia să le căutăm în altă parte, pentru că bugetul local era unul de criză. S-a reuşit atragerea a 150 de milioane de euro iar Galaţiul a ajuns în primele trei municipii din ţară la atragerea de fonduri europene.

Pe lângă proiecte mari, cum ar fi cel de schimbare a reţelei de canalizare, au fost făcute şi câteva zeci de proiecte sociale mici (un centru de recuperare pentru copiii cu probleme şi unul de servicii socio-medicale pentru vârstnici, pentru a da doar două exemple). Nu a fost uitată nici reţeaua de drumuri, astfel că în 2011 a fost semnat contractul de finanţare de 54 de milioane de lei pentru modernizarea a patru dintre cele mai importante artere gălăţene: Oţelarilor, Stadionului, Frunzei şi Gheorghe Asachi. Tot în 2011 au fost semnate contractele de finanţare pentru renovarea Grădinii Publice sau a Parcului Rizer.

În plan educaţional, ştiu foarte bine situaţia nu doar pentru că am predat la facultatea de Medicină, ci şi pentru că am susţinut sistemul: am decis să fie premiaţi cu bani elevii buni la învăţătură şi am sprijinit construirea de noi grădiniţe (5, 24 şi 58), plus reabilitarea altor şcoli (9, 28, 29 etc) sau licee - tot cu finanţare europeană. Din păcate, în ultimii patru ani nu doar că nu s-a construit vreo clasă nouă, dar Școala nr. 1, recent modernizată, va fi închisă din toamnă.

Faţă de mandatul meu, preţurile au fost mărite la toate utilităţile, în unele cazuri chiar şi cu peste 200% (cum ar fi taxa pe canalizare plătită de persoanele juridice). Dacă în 2012, când părăseam Primăria Galaţi, un metru cub de apa rece costa 3 lei, acum e 3,84; taxa de ecarisaj s-a mărit şi ea cu 15%, pentru a da doar câteva exemple.

Ce am făcut ca viceprimar în cei patru ani? Lucruri normale, deşi totul în jur era anormal, din cauza crizei: am sprijinit mediul economic şi educaţional, am rezolvat problemele sociale sau legate de mediu. Am făcut să nu se simtă ce vremuri grele erau în jur.

Ce vă propun? Să revenim la normal. De dragul copiilor şi al părinţilor noştri, nu ne mai permitem experimente ratate. Votul vostru poate schimba în bine Galaţiul!

Cu drag,

Nicuşor Ciumacenco

IATĂ câteva dintre MIILE DE MESAJE în sprijinul lui Nicuşor Ciumacenco

Radu Oprea

Nicuşor Ciumacenco înţelege foarte bine rolul mediului de afaceri în dezvoltarea serviciilor publice din oraş. Programul lui economic cuprinde proiecte mari, pentru care s-au contactat deja două fonduri de investiţii. El este garanţia dezvoltării oraşului.

doctor în economie, preşedintele Patronatului Tinerilor  Întreprinzători, Regiunea SE

Ştefan Dragomir

Nicuşor Ciumacenco e printre puţinii care se implică sincer în problemele oamenilor. Poate readuce Galaţiul la nivelul potenţialului său - un oraş cu o poziţie unică pe malul Dunării, la confluenţa a trei mari regiuni, cu o istorie importantă şi cu multe valori trecute şi actuale.

profesor doctor la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi

Dimofte Cristina

Îl susţin pe Nicuşor Ciumacenco deoarece cred că oraşul Galaţi are nevoie de un primar care să susţină, să apere şi să dezvolte interesele tineretului. Se asigură astfel creşterea noilor generaţii într-un oraş important din punct de vedere istoric, economic şi cultural. 

studentă la Facultatea de Medicină şi Farmacie

Eduard Sişu

Îmi doresc foarte mult ca oraşul acesta, pe care îl iubesc necondiţionat, să devină un loc al echilibrului financiar şi sufletesc pentru toţi locuitorii săi. Viziunea lui Nicuşor Ciumacenco de a privi Galaţiul ca pe o casă mi se pare una nobilă şi inedită. Vreau un Galaţi cu care să mă pot mândri!

şef Secţie Păpuşi Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”

Valeriu Ardeleanu

Îl susţin pe Nicuşor Ciumacenco pentru că ştiu foarte bine OMUL din spatele imaginii. Îi cunosc capacităţile administrative, pe care le-a demonstrat ca viceprimar, şi ştiu că poate învia Galaţiul. Cred cu tărie că poate aduce oraşul pe calea cea bună.

medic chirurg, profesor doctor Facultatea de Medicină

Bianca Bosnea

Pe 5 iunie ies la vot pentru ca mă interesează viitorul meu. Nu doar că nu îmi doresc să plec din Galaţi, dar sper ca oraşul meu să reprezinte o oportunitate şi pentru alţii. Pe 5 iunie votez. Sunt pro Galaţi!

studentă la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică

Ivan Angela

Îl susţin pe Nicuşor Ciumacenco pentru funcţia de primar pentru că are sufiientă experienţă administrativă cât să rezolve problemele oraşului. Cred cu tărie că el deţine cheile la uşa care ar deschide calea spre adevărata renaştere a oraşului nostru.

prof. dr. ing., şef Lucrări la Facultatea Transfrontalieră de Ştiinte Umaniste, Economice şi Inginereşti

a Universităţii Dunărea de Jos, Galaţi

Sergiu Purumboiu

În cunosc foarte bine pe Nicuşor Ciumacenco şi cred că are câteva atuuri care îl distanţează clar de contracandidaţii săi. Are experienţă administrativă, ca fost viceprimar, a fost tot timpul aproape de oameni şi cunoaşte foarte bine problemele oraşului.

preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, ”Dunărea de Jos”

(P)

Citit 4701 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iunie 2016 00:17