Vadul Cărăbuş a fost ÎNCHIS. Lucrări de consolidare pe strada Cuza (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

Vadul Cărăbuş a fost ÎNCHIS. Lucrări de consolidare pe strada Cuza (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După aproape cinci ani de la sentinţa Judecătoriei, casa deputatului Florin Pâslaru va fi în siguranţă


După ce a plătit nu mai puţin de 109.000 de lei, daune pentru faptul că nu a consolidat taluzul care ameninţă vila donată de deputatul PSD Florin Pâslaru fiului său, Primăria municipiului Galaţi s-a apucat, în sfârşit, de treabă. Vadul Cărăbuş a fost închis circulaţiei, iar SC Servland SRL a demarat lucrările care vor dura, conform municipalităţii, un an.

Reamintim că Primăria nu şi-ar fi bătut capul cu versantul în cauză dacă nu ar fi fost dată în judecată de către soţia deputatului. Instanţa a reţinut că Valerica Pâslaru este proprietara imobilului de pe strada Cuza nr. 60, aflat în imediata vecinătate a terenului din Cuza nr. 62, teren care "pune în pericol siguranţa construcţiilor din vecinătate". Prin Sentinţa Civilă nr. 10720, din 15 noiembrie 2011, Judecătoria Galaţi a admis acţiunea intentată de Valerica Pâslaru şi a obligat Primăria să efectueze lucrările de consolidare a taluzului până la data de 30 aprilie 2012. Ca mijloc de constrângere, instanţa a stabilit sancţiunea plăţii de daune cominatorii de o sută de lei pe zi, de la 30 aprilie 2012 până la data realizării obligaţiei stabilite.

Abia în martie 2013 Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea versantului, lucrări care cuprind, la final şi o scară de acces. Primăria a cheltuit 68.324 de lei pentru studiul de fezabilitate şi studii geo şi 97.712 lei pentru proiectul tehnic şi documentaţia necesare lucrării. Selecţia de oferte pentru lucrările de consolidare a versantului aferent imobilelor din strada Cuza nr. 62 a fost adjudecată, la începutul anului trecut, de firma Servland SRL, cu o ofertă de 1.596.817 lei.

Ar mai trebui spus că tot Primăria a atribuit, recent, fără licitaţie, firmei PAF Media SRL, care îşi are sediul chiar în vila de pe Cuza nr. 60, şi la care asociaţi sunt Alexandru şi Valerica Pâslaru, adică feciorul şi soţia politicianului, un contract de 7.500 de lei, pentru transmiterea înregistrării şedinţelor Consiliului Local pe primul semestru al anului 2016.

Citit 5247 ori Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2016 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.