UPDATE - Iată că se poate! Primăria Galați a stabilit, în sfârșit, când va face PLĂȚILE pentru membrii secțiilor de votare
Foto: Membrii secțiilor de votare își vor primi banii începând cu data de 28 iunie

UPDATE - Iată că se poate! Primăria Galați a stabilit, în sfârșit, când va face PLĂȚILE pentru membrii secțiilor de votare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)


UPDATE, ora 17,00
: Reprezentanții Primăriei Galați au anunțat că plata drepturilor bănești cuvenite membrilor birourilor secțiilor de votare din municipiul Galați se va efectua începând cu data de 28 iunie, la casieria de la sediul din strada Fraternității, nr. 1.

Conform calendarului stabilit de municipalitate, în perioada 28-30.06.2016 își vor primi indemnizațiile membrii secțiilor de votare nr. 1 - 30.

În zilele de 01, 04 și 05 iulie vor fi făcute plăți pentru membrii secțiilor de votare nr. 31 - 50, în perioada 06-08 iulie -  pentru cei ai secțiilor nr. 51 - 80, iar în perioada 11-13 iulie - pentru membrii secțiilor nr. 81 - 100. Gălățenii care au făcut parte din birourile secțiilor de votare nr. 100 - 120 își vor primi banii în zilele de 14 și 15 iulie, cei din cadrul secțiilor nr. 121 - 150 - în perioada 18-20 iulie, iar cei din cadrul secțiilor nr. 150 - 176 - în zilele de 21, 22 și 25 iulie.


Umilinţă şi delăsare/ De ce ÎNTÂRZIE BANII pentru membrii secţiilor de votare

Indemnizaţiile membrilor celor 176 de secţii de votare din municipiul Galaţi se mai lasă aşteptate întrucât reprezentanţii Primăriei nu au comunicat nici până astăzi Prefecturii statele de plată, pe baza cărora Instituţia Prefectului să poată vira, în conturile municipalităţii, sumele necesare pentru plata tuturor celor angrenaţi în alegeri.

Mai mult, deşi n-au catadicsit să-i informeze oficial pe oameni cu privire la stadiul procedurii specifice, în condiţiile în care numeroşi gălăţeni au solicitat aceste informaţii, mulţi dintre cei care au sunat la Primărie sau s-au deplasat la sediul instituţiei au fost repeziţi de către unii dintre funcţionari şi trimişi la Prefectură să solicite lămuriri. Asta în condiţiile în care cei direct responsabili de modul de lucru şi plata directă a indemnizaţiilor sunt chiar angajaţii din Primărie.

Aceste probleme ne-au fost semnalate chiar de către unii dintre membrii secţiilor de votare, care, pe bună dreptate, s-au simţit umiliţi, în condiţiile în care nu au făcut altceva decât să muncească în perioada alegerilor, iar în aceste zile şi-au dorit să fie informaţi cu privire la data şi modul în care autorităţile vor face plăţile prevăzute de lege. Cu atât mai mult cu cât în multe dintre comunele gălăţene membrii secţiilor de votare au şi început să-şi încaseze indemnizaţiile. Prefectura a făcut deja viramente către comunele Valea Mărului, Corni, Cavadineşti, Smulţi, Ghidigeni, Nămoloasa şi nu numai.

La solicitarea „Vieţii libere”, reprezentanţii Primăriei Galaţi ne-au comunicat că, în prezent, încă se mai lucrează la statele de plată şi că, cel mai probabil, plăţile se vor face după data de 1 iulie. „Se estimează că plata se va face după data de 1 iulie, după finalizarea tuturor formalităţilor. Banii se vor ridica de la casieria Primăriei. Plăţile se vor efectua zilnic, cu programare pe secţii de votare. Când vor fi îndeplinite formalităţile, vom comunica toate detaliile ”, au spus autorităţile, fără a preciza de ce ritmul de lucru se desfăşoară cu viteza melcului.

Din informaţiile noastre, până astăzi, reprezentanţii Primăriei au transmis Prefecturii doar statele de plată pentru activitatea membrilor Biroului Electoral Municipal (BEM), aferentă doar lunii mai, nici urmă de pontajele membrilor secţiilor de votare.

Citit 7721 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2016 13:33

6 comentarii

 • postat de andoiana
  Luni, 20 Iunie 2016 08:00
  89.136.186.***
  Indolenta si nesimtire la nivel maxim.Vreau sa dau doar un exemplu de care stiu sigur ca este real. La Brasov sau luat aceste indemnizatii inca din data de 14-15 iunie. Oamenii au primit mesaje pe telefon si invitati sa-si ridice banii. Deci inca o data marlania si indolenta isi spun cuvantul in Galati!
  0
  5
  Raportează
 • postat de tot K
  Duminică, 19 Iunie 2016 20:23
  5.13.133.***
  din articol reiese ca, programarea este un fals si un uz de fals...sau inselaciune.
  asa ca, laa judecata, ca judecatorilor le dau banii, adicsa nu e ban pentru toti .
  am scris cu mici, sa nu fiu criticat ca, scriu de parca URLU.
  0
  4
  Raportează
 • postat de K
  Duminică, 19 Iunie 2016 00:07
  5.13.133.***
  Nu e ce credeti voi, e mult , mai simpluț, daca spaga nu e, bani ciu-ciu, voi nu stiti despre ”zeciuială”.?? vine hat-hat din negura timpului.
  0
  2
  Raportează
 • postat de CC
  Vineri, 17 Iunie 2016 13:18
  82.77.91.***
  Pana plateste primaria ne ajung din urma alegerile parlamentare! Nu e vorba doar de incompetenta ci pur si simplu de indolenta!
  0
  9
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 16 Iunie 2016 21:53
  5.13.232.***
  Sunt prezente in toate institutiile statului nu numai in primarii! Eu cel putin intr-o fantezie extrema daca fi fost ales primar sau mai fatal pentru hotii acestei tari... presedinte (si nu eram asasinat in primele luni de mandat) transam tot la sange! AFARA CU INCOMPETENTII SI HOTII!
  DNA ar trebu sa angajeze urgent, triat tot, scad impozitele si cine fura dupa... LA BRUTARIE! Repun in functii toate minele de carbuni si sare... as avea aproape 500.000 de muncitori instantaneu din clientii cu peste 1 million de euro in conturi indifferent de locatia unde sunt depusi!
  COBORAND CU PICIOARELE PE PAMANT... VISURI! Asteptam decolari... This is the end... pentru colonia Romania!
  1
  6
  Raportează
 • postat de galateanul
  Joi, 16 Iunie 2016 18:19
  81.12.149.***
  Mai era necesar sa se arate inca o data incompetenta salariatilor primariei. Sa fim seriosi. Pontajele erau facute pe sectii si insotite de actele corespunzatoare. Ce era atat de greu sa copii niste liste intr-o baza de date. Fiecare sectie (cu f. mici exceptii) a avut 9 membri pontati 3 zile si un presedinte si un loctiitor pontati 5 zile . Cata matematica iti trebuie sa stii.
  Prefectura, cu un nr infinit mai mic de salariati, la celelalte alegeri a dat banii, in trei zile, pentru un judet intreg.
  RUSINE UNEI PRIMARII INEFICIENTE. vrem schimbari. Sa avem si oameni competenti. Caci in vechea primarie la orice birou ai merge nepasarea , obraznicia si indolenta sunt prezente.
  3
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.