NOUL LEGISLATIV al Galaţiului. Cine a depus jurământul de consilier local
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

NOUL LEGISLATIV al Galaţiului. Cine a depus jurământul de consilier local
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Constituit abia la a doua strigare, Consiliul Local al municipiului Galaţi ar trebui să fie format din 27 de aleşi - nouă de la PSD, şapte de la PNL, patru de la ALDE, patru de la UNPR, doi de la PMP şi un independent - dar, prin invalidarea lui Marius Stan, numără doar 26. Din păcate, deşi pe ordinea de zi a şedinţei de luni se afla şi constituirea comisiilor de specialitate, care vor aviza proiectele de hotărâre supuse la vot, împărţirea aleşilor pe structuri a fost amânată pentru o proximă şedinţă.

Vă prezentăm astăzi cine sunt cei care au depus jurământul, devenind astfel consilieri locali pentru mandatul 2016-2020.

De bună voie sau siliţi de partid

Înainte de validarea mandatelor, trei politicieni au renunţat, de bună voie, la mandatul de consilieri locali. Este vorba despre senatorul ALDE Eugen Durbacă, de deputatul UNPR Eugen Chebac şi de liderul PMP Cătălin Cristache, care a preferat mandatul de consilier judeţean.

Validarea mandatelor a oferit, însă, încă o surpriză. Florin Râclea, candidat pe locul al treilea pe lista ALDE pentru Consiliul Local, a aflat de la preşedintele comisiei de validare, Hristache Bogatu (PSD), că a fost exclus din partid, conform unei adrese emise de ALDE pe 24 iunie 2016. A fost ziua în care, alături de Cristian Dima, Râclea a lipsit de la şedinţa de constituire a CL.

La şedinţa de luni, Râclea a tăcut, părăsind sala, dar în locul lui a luat cuvântul Cristian Dima: "Invalidarea unui ales local prin retragerea sprijinului se face în conformitate cu statutul şi legile în vigoare. ALDE este înfiinţată în urma fuziunii dintre PLR şi PC, conducerea judeţeană a fiecărei organizaţii este asigurată în mod paritar de un preşedinte din partea unei formaţiuni şi un preşedinte executiv din partea celeilalte formaţiuni. Depunerea listei de candidaţi atât la CL cât şi la CJ s-a făcut prin semnătura ambilor preşedinţi. Consider că s-a încălcat legea şi statutul aleşilor locali. Îmi cer scuze faţă de cetăţeni dacă s-a considerat că întârzierea de două zile la constituirea CL mi s-ar fi datorat şi mie. Am încercat să nu-l pun pe dl senator Eugen Durbacă în situaţia de a încălca legea sau statutul aleşilor locali, inclusiv statutul partidului", a declarat Dima.

Cine sunt noii aleşi

Din partea PSD au rostit jurământul de consilier local: Zanfir Ilie, Cristian-Sorin Enache, Marcela Daniela Costea, Bogdan Ionuţ Ardean, Silviana Ciupercă, Hristache Bogatu, Valeriu Lucian Andrei, Desilia Cocu şi Claudiu-Ionuţ Vasile.

Din partea PNL au jurat devenind consilieri: Nicuşor Ciumacenco, George Cătălin Stângă, Claudiu Iacob, Onuţ Valeriu Atanasiu, Laurenţiu Ichim, Ion Cordoneanu şi Alexandru Gabriel Şerban.

Din partea ALDE au devenit consilieri locali: Cristian Dima, Eugen Găvan, Gheorghe Bugeag şi Vali-Viorel Sandu. Rămâne însă de văzut cum va arăta echipa ALDE pentru că Dima va trebui să opteze între Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, în termen de zece zile.

Noii consilieri UNPR sunt: Picu Apostol Roman, Alexandru Marian şi Cornel Moise Oancea. Şi în acest caz, rămâne de văzut dacă al patrulea consilier va fi Marius Stan, dacă îşi va câştiga validarea în instanţă, sau următorul pe lista UNPR, Giorgică Dima.

Din partea PMP, au jurat pentru oraş Oana-Claudia Iurescu şi Nicoleta Badiu.

De asemenea, a jurat cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie consiliera independentă Daniela-Simona Vreme.

Citit 3642 ori Ultima modificare Marți, 28 Iunie 2016 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.