Câţi gălăţeni mai depind de CALORGAL

Câţi gălăţeni mai depind de CALORGAL
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Potrivit informaţiilor postate de Primăria municipiului Galaţi pe pagina sa de socializare, marți, 19 iulie, a avut loc cea de-a doua întâlnire între reprezentanţii CET, Calorgal şi ai mediului academic.

"Calorgal a prezentat numărul actual al consumatorilor branşaţi. Există un număr de 35.910 apartamente (conform datelor colectate de la asociaţiile de locatari), 209 agenţi economici, 74 de unităţi bugetare şi 285 de clienţi privaţi. S-a convenit la alcătuirea unei comisii tehnice comune, ce va analiza în zilele următoare consumul de energie termică pe fiecare punct termic şi optimizarea sistemului în funcţie de numărul de consumatori. Următoarea întâlnire va avea loc peste două săptămâni", precizează Primăria.

Aşa cum v-am mai informat, municipalitatea vrea să afle, cu exactitate, câţi gălăţeni mai beneficiază de apă caldă şi căldură în sistem centralizat. Pe baza acestor date, se va realiza o nouă strategie (a treia) privind termoficarea oraşului. Planurile sunt ca punctele termice cu foarte puţin consumatori să fie închise, iar respectivii gălăţeni să fie ajutaţi să-şi cumpere centrale.

Citit 5389 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2016 16:48

9 comentarii

 • postat de Nelu Carbid
  Duminică, 24 Iulie 2016 15:31
  5.13.189.***
  In actuala formila nu ai ce sa recalibrezi.
  Nu vorbim de un numar de x apartamente bransate la sistemul centralizat de termoficare care sunt situatie intr-o singura zona.
  Vorbim de un nx x de apartamente bransate care sunt imprastiate in tot orasul.
  Cate unul doua cinci zece in fiecare bloc.
  O recalibrare care sa fie corect facuta ar insemna redimensionarea tevilor care ajung la punctele termice din cartiere si apot redimensionarea de acolo si pana la consumatorii finali.
  Chestia asta o poti face doar inlocuind actualele conducte mari cu altele cu diametru mai mic.
  nu poti pur si simplu sa reduci presiunea si debitul pentu ca nu mai dai caldura in parametri.
  Acesta recalibrare nu e fezabila pentru ca pe de-o parte ar trebui sa inlocuiesti tevile din combinat si pana ia consumatorul final, lucru ce nu si l-ar dori nimeni datorita costurilor si gauririi inuile a asfaltului, iar pe de alta pare nu garanteaza nimeni ca si peste 3-5-10 ani ( cat ar dura o ipotetica inlocuire a tevilor) vor mai fi tot atatia consumatori ( cjiar daca raman bransati, dau robinetele pe 0 si nu consuma si tot aia e).
  Centrale de bloc/ cartier? Pe ce? pe gaz? pe curent electric?
  Actualele retele nu ar suporta astfel de consumuri pentru simplu fapt ca nu au fost proiectate pentru asemenea consumuri.
  Inlocuirea retelelor? Si daca s-ar face ( presupunand ca s-ar accesa fonduri europene, pentru ca nici electrica si nici engie nu investesc in ceva ce nu adice profit repede, sau care nu se stie daca va aduce profit.) tot cativa ani ar dura.
  Centrale de apartament in tot orasul? Nu cred ca actuala retea de gaze ar face fata
  unor astfel de consumuri. Iar daca pica reteaua njci cei care au acum centrale nu vor avea cu ce sa se incalzeasca.
  Cand desfiintezi sau lasi sa se autodistruga un sistem ce tine un oras intreg, ( sistem indispensabil ca nu suntem eschimosi sa n-avem nevoie) trebuie sa fii pregatit sa-I inlocuoesti cu altul. Si centralele individuale tot de o retea metropolitana au nevoie.
  Nu suntem nici pregatiti, n-avem nici banii necesari, si nici nu vrem sa facem ceva in acest sens.
  Pot sa pun pariu ca si peste 4 ani va fi situatia identica.
  Nu mai comparati cu Braila. Braila nu are atatea blocuri cate are Galatiul.
  Braila are foarte multe case. 4 case pe orizontala au aceiasi amprenta la sol ca un bloc cu 10 etaje. Una e sa incalzesti 4 consumatori si alta sa incalzesti 44 de consumatori.
  Deci nu tine comparatia.
  Nu propun nicio solutie ca nu sunt nici primar si nici factor de decizie. Sunt doar un simplu consumator.
  Ce va fi? Dumnezeu cu mila!
  2
  4
  Raportează
 • postat de florin
  Sâmbătă, 23 Iulie 2016 21:54
  89.36.147.***
  Pentru a constata cati clienti mai sunt la calorgal trebuie facuta inventarierea de catre salariati impreuna cu presedintii de asociatii de locatari. Vor fi rezultate spectaculoase. Sunt f multi care si-au montat centrala fara pv de deconectare.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Sistem falimentar Calorgal
  Vineri, 22 Iulie 2016 20:29
  185.65.200.***
  Normal ca au ramas foarte putini bransati la sistemul centralizat de incalzire. Multi nu au mai vrut sa fie captivi in acest sistem falimentar infect, fiindca nefunctional e putin spus. Unii plateau facturile iar cand s-a ajuns pana la os s-a taiat apa calda si caldura si buni-platnicilor. Cum vine asta? Asa ca oamenii au ales sa plece din acest sistem odios. Au ramas cei care saracii nu si-au putut permite sa cumpere o centrala, cei care nu agreeaza centralele de apartament si mocangii care stau cu bmw-ul in parcare nu vor sa-si plateasca facturile fiindca e mai bun sa stai pe cheltuiala celorlalti.

  Drum bun si cale batuta sistem centralizat.
  1
  26
  Raportează
 • postat de mize-rii
  Vineri, 22 Iulie 2016 14:01
  94.176.183.***
  Ce- o sa-i dispara ranjetul de pe fata acestui plod ajuns edil ales de sanitarii containerelor . Sa-l vedem prin luna februarie dupa sarbatori la minus 15 grade afara . De toata jena ce s-a ales de acest Galati . Nu ca plang dupa cap de minge 4 neveste dar ce avem este jalnic .
  4
  11
  Raportează
 • postat de cetatean galatean
  Vineri, 22 Iulie 2016 11:09
  89.122.189.***
  Nu vreau sa-mi cumpar centrala, nici macar cu ajutor. Fiecare centrala de apartament reprezinta o "sansa" in plus de explozie. In lumea civilizata exista centrale de cartier, de bloc sau de scara. La case este altceva. Dar la bloc, de ce sunt necesare 20 de centrale pe o scara? Trasee peste trasee de conducte care au spart blocurile. Rezistenta acestora a fost afectata etc.etc. M-am nascut intr-un oras care are obligatia sa-mi confere toate drepturile de cetatean european. Rog Primaria sa-mi respecte dreptul de a fi bransat la o centrala termica a acesteia.
  23
  9
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Vineri, 22 Iulie 2016 00:00
  86.122.131.***
  Lasati-va de vandut lapte prost calitativ la suprapret! Multi deja au vacile lor! GATA! LA MUNCA NU LA INTINS MANA SI LA FURAT!
  Desfiintati urgent capusa mafiota muISTA! Pentru cei amarati de soarata si saraciti de voi, central de 8-10kW se pot importa daca anihilati alte mafii! VISURI!
  8
  26
  Raportează
 • postat de Raduiulian
  Joi, 21 Iulie 2016 14:15
  81.12.150.***
  ATENTIE, ATENTIE MARE DOMNULE PRIMAR, DOMNILOR DE LA CALORGAL, sa stiti si ale MATALE..!!! ASOCIATIA DE PROPRIETARI 185 din MAZEPA II este condusa inca de administratora TOADER C. cea care a praduit ASOCIATIA cu o suma imensa, a doua praduiala dintre toate asociatiile din oras...!!!. A INTRERUPT APA CALDA LA TOATE SCARILE DE LA MAI MULTE BLOCURI (ex, LC3, LC6, LC5) sa nu mai aiba bataie de cap cu locatarii. ASOCIATIA 185 **TOADER** MAZEPA II este o FARA CAINI/ Presedintele este senil,cenzorii nu se implica sunt bara-bara cu administratora iar administratora D-na TOADER este a doua praduitoare dintre toti administratorii din Galati asa a concluzionat EXPERTIZA PRIMARIEI si nu SE FACE ABSOLUT NIMIC, este administratora cu cele mai multe reclamatii dintre toti administratorii ( la Politie, la Primarie la Calorgal etc). FACETI CEVA CU ACEASTA ** ASOCIATIE** D-le PRIMAR SI FACETI CORECTIILE NECESARE DMNILOR DE LA CALORGAL...!!!
  5
  19
  Raportează
 • postat de Precizare :
  Joi, 21 Iulie 2016 12:25
  78.96.255.***
  Inclusiv noua primarie este conectata la incalzirea centrala . (gogoasa)
  7
  23
  Raportează
 • postat de julien
  Joi, 21 Iulie 2016 12:13
  5.13.242.***
  solicitati asistenta pentru rezolvarea problemei la administratia braileana,daca nu va procepeti.
  8
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.