Redistribuirea banilor necheltuiţi din creditul la CEC Bank | Încă 3,9 milioane de lei pentru modernizarea străzii Traian

Redistribuirea banilor necheltuiţi din creditul la CEC Bank | Încă 3,9 milioane de lei pentru modernizarea străzii Traian
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cea mai importantă dintre deciziile votate de aleşii locali la recenta şedinţă vizează alocarea sumei de 3.914.241 de lei în plus pentru modernizarea arterei Traian, între Metro şi strada Brăilei. Suma provine din redistribuirea banilor rămaşi necheltuiţi din creditul în valoare de 100.000.000 de lei pe care Primăria l-a contractat la CEC Bank.

Lista obiectivelor de investiţii şi a sumelor alocate a fost modificată deoarece, se arată în documentele care însoţesc hotărârea, proiectele privind reabilitarea termică a blocurilor Y5, Y6, Y7, G10 şi X4 au fost finalizate, înregistrând o economie faţă de bugetul estimat, iar celelalte investiţii de interes local cuprinse în listă fie au încetat, fie necesită autorizaţii care sunt de durată, întârziind derularea lucrării.

"Redistribuirea sumelor se face la obiectivul de investiţii "Modernizare strada Traian între strada Brăilei şi Metro", care este în desfăşurare şi poate fi decontat în perioada imediat următoare", se arată în documente.

Cu suplimentul financiar primit, modernizarea străzii Traian ajunge la o valoare de 23.414.241 de lei. Atenţie, însă, aici nu intră şi lucrările pentru lărgirea străzii, care au suferit o diminuare de 2.000.000 de lei, rămânând cu o sumă finală de 3.000.000 de lei.

Suma alocată din credit pentru cofinanţarea temporară a proiectelor europene ("unda verde" şi reabilitarea termică a blocurilor) s-a redus cu 1.290.243 de lei, rămânând la 22.645.756 de lei. Alţi 600.000 de lei s-au redistribuit de la lucrarea de reabilitare a conductei de apă de pe strada Al. I. Cuza, care abia a fost scoasă la licitaţie, deci mai durează până va demara, iar 23.997 de lei - de la amenajarea locurilor de joacă pentru copii.

Citit 1765 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2016 17:24

2 comentarii

 • Sâmbătă, 03 Septembrie 2016 11:02
  79.116.106.***
  Cand aveti de gand sa incepeti lucrarile la turnul de televiziune care face legatura cu drumul de centura?
  0
  2
  Raportează
 • postat de Hai cu modernizarea
  Vineri, 02 Septembrie 2016 11:27
  91.219.236.***
  Bai "desteptilor" de prin primarie dar de santierul de prin Complexul Ancora cand naiba va mai ocupati? Cand naiba incep si lucrarile la obiectivul modernizare Complex Ancora? Proiectul asta modernizare Complex Ancora era inceput, pe hartie bineinteles, chiar de dinainte de modernizare artera Traian. Ce draq aveti de nu va ocupati si de acel santier? Proiectul era votat, aprobat tot numai ca v-ati impotmolit naibii la nu mai stiu ce punct termic sau ceva de genul. Chiar trebuie sa stam cu namolul sub nas o viata intreaga? Pramatiilor de gusati si burtosi, ca numai asta stiti sa faceti prin primarie...gusa si burta mare, in rest galatenii...Dumnezeu cu mila...traiesc in continuare intr-un catun nemodernizat ce in unele zone arata mai rau ca la tara.

  Bine totusi ca s-a scos la licitatie lucrarile la strada Al. I. Cuza, chiar daca deocamdata e vorba de partea de subsol, lucrare de reabilitare a conductei de apa, dar e bine totusi ca s-a inceput din timp scotand la licitatie partea de subsol ca apoi sa poata fi modernizata si strada Al. I. Cuza. Strada Cuza Voda arata de ani buni ca dupa razboi. S-a promis ca dupa realizarea obiectivului noului sediu de primarie se va moderniza si strada Cuza Voda, deci este bine ca s-a inceput cu partea de subsol, licitatia e totusi un inceput, care speram sa nu dureze atat de mult timp.
  2
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.