PRIMĂRIA GALAȚI cumpără bilete de avion. Ionuţ Pucheanu, deplasări la Salzburg şi Malmo

PRIMĂRIA GALAȚI cumpără bilete de avion. Ionuţ Pucheanu, deplasări la Salzburg şi Malmo
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La finele acestei luni, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, se va afla într-o deplasare în Austria şi Suedia. Primăria oraşului a anunţat pe portalul propriu organizarea unei achiziţii directe pentru bilete de avion pe ruta Bucureşti - Salzburg şi Salzburg - Copenhaga - Bucureşti, valoarea estimată fiind de 3.500 de lei fără TVA.

Ieri a fost data-limită de depunere a ofertelor, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. În referatul de necesitate al achiziţiei se arată că, în perioada 25-27 septembrie 2016, la Salzburg, în Austria vor avea loc două evenimente internaţionale: Adunarea Generală 2016 a Asociaţiei pentru Promovarea Institutului Regiunilor din Europa, for al cărui preşedinte i-a adresat edilului invitaţia de a participa, şi cea de-a 12-a Conferinţă a Regiunilor şi Oraşelor Europene, municipiul Galaţi fiind membru.

În perioada 27-30 septembrie, primarul va participa alături de reprezentanţi ai Universităţii „Dunărea de Jos” la o întâlnire cu primarul oraşului Malmo (Suedia) şi la vizite de lucru la staţia de sortare şi instalaţia de incinerare SYSNAV, Institutul de Mediu al Universităţii Lund, la întâlniri cu reprezentanţi ai Primăriei oraşului Lund. În vederea participării la aceste reuniuni internaţionale, este necesară achiziţia de bilete de avion.

Citit 2456 ori Ultima modificare Luni, 05 Septembrie 2016 23:44

9 comentarii

 • postat de IC
  Miercuri, 07 Septembrie 2016 07:55
  5.13.133.***
  @Renul cu cinci picioare ,felicitari , subscriu la ceea ce ai arata in comentariu .Ne meritam conducatorii pe care ,din pacate ,inca-i mai alege majoritatea galatenilor , purtatorii in minte ai lozincii : noi muncim nu gandim" ," da si sunt de-ai nostri din combinat si-i noi votam pi ai nostri ,.pi rosii "si care sunt majoritari in orasul rosu ,da, mostenirea combinatului nu a disparut inca ,nu ma crezi , incearca experenta si constata cine se duce la vot la primele ore ......speranta moare ultima , poate odata si o data ,vor navali si tinerii la orele diminetii (evident nu aceia impregnati deja de socialismul ,rosu de Galati ) .
  0
  1
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Marți, 06 Septembrie 2016 22:02
  109.166.129.***
  Lasati omul in pace se duce la schimb de experienta.poate mai aduce si investitori,cand pleca marius stan nu sareati asa in sus.dar na e suparare mare ca e din psd primarul.se vede miscare cu el primar .la alti in ultimi doi ani se facea cate ceva ca urmau alegerile.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Terente
  Marți, 06 Septembrie 2016 19:54
  89.137.231.***
  GJ, pt. @ Renul cu cinci picioare, insa reamintesc ca pionieratul acestor deplasari pe aceasi tema o facea in vremuri de trista amintire barosanul Lilion Gogoncea. De atunci si pana astazi nimeni din amorful electorat galatean nu si-a pus intrebarea: inca mai merge cu de astea, mai exista potential de prostire?!
  0
  3
  Raportează
 • postat de Marius Ionascu
  Marți, 06 Septembrie 2016 11:48
  213.218.53.***
  eu zic ca trebuie sa se duca, dar cum spune dl Toma N, trebuie sa rezolve si problemele CLARE si care se VAD CU OCHI DESCHISI care sunt in Galati

  1) cainii de pe strazi
  2) gropile de pe strazi si trotuare
  3) transportul in comun

  aici as include clar AMENZI DRASTICE pentru cei care blocheaza banda 1 pe orice strada, unde este interzisa oprirea/stationarea !!!
  si in mod special AMENZI DRASTICE fara mila pentru cei care blocheaza banda 1 pe strazile in care circula mijloace de transport in comun !!


  ESTE INACCEPTABIL ca pe strada Brailei sa stea autoturisme parcate pe banda 1, in zona in care este oprirea si stationarea interzisa, chiar sub semn, ZI DE ZI ORE IN SIR, fara ca nimeni sa le dea nici cea mai mica amenda !
  (a se vedea Brailei de la intrarea de la rondou Tecuci pana la colt cu Dana)


  ESTE INACCEPTABIL !
  In orice oras din UE15 nu exista asa ceva !


  Plus, in Malmo, Salzburg nu exista parcari CU SPATELE MASINII CARE BLOCHEAZA JUMATATE DE BANDA 1 DE CIRCULATIE !
  NU EXISTA !

  Asa ceva nici in Romania nu este foarte raspandit decat in satu fara stapani - Galati si alte orase infecte similare !!
  Unde exista aceasta situatie de ANI SI ANI DE ZILE si nimeni nu ia nicio masura !!!


  EXEMPLU: in ce oras civilizat din lumea asta te trezesti pe o strada cu doua benzi cu autobuzul pe banda 2 din cauza ca banda 1 este total nefolosibila pentru ca este blocata de masini de pe banda de parcare !!!?!?

  Cazul ? MAZEPA de la fost Stirex spre ex Agentia CFR !

  Asa ceva este TOTAL INACCEPTABIL in orice oras cu primar normal si oameni normali din Europa !
  Dar la noi situatia infecta este de ANI si ANI de zile !  Si ne trezim, ca noi cititorii cica sa semnalam aceste lucruri desi SUNT POLITISTI (LOCALI) PLATITI sa faca aceasta munca !!!
  Nu trebuie noi sa facem munca altora, nu ???

  Este inacceptabil si acest lucru, corect ???!!


  PS: va rog nu cenzurati
  0
  12
  Raportează
 • postat de Renul cu cinci picioare
  Marți, 06 Septembrie 2016 10:38
  81.12.150.***
  În octombrie 2011, Dumitru Nicolae dădea o fugă până în Suedia. La începutul lui noiembrie același an, întors de acolo, amăgea gălățenii că o firmă de acolo este interesată să investească la Galați într-o centrală de energie termică produsă prin arderea deșeurilor. Era vorba de Usitall, despre care DN-ul anunța că „vin într-o lună” și trebuie neapărat ca el să „bage” un proiect de hotărâre în CL pentru ca parteneriatul public-privat de vreo 100 de milioane de euro să meargă lin ca fumul pe coșul incineratorului.
  În octombrie anul următor, și cu cei doi viceprimari la braț, Marius Stan s-a dus și el în Suedia și s-a întors cu prețul exact al unui studiu de fezabilitate - 460 de mii de euro musai. Doar că, în urma deplasării din Suedia cu Stan, unuia din viceprimarii de la acea vreme, Radu Cosca, i s-a imputat la partid (PC, atunci în cadrul USL) că a fost la vânătoare de reni dimpreună cu pedelistul Constantin Dumitriu (fost vice pe vremea celui de-al doilea mandat al DN-ului), aflat „întâmplător” prin Suedia și, neîntâmplător, partener cu Cosca cel puțin într-o afacere - televiziunea Antena 1 Galați-Brăila.
  Una peste alta, în nici două luni (decembrie 2012) a picat și afacerea suedeză. Motivele, conform celor relatate ulterior de Stan, fiind că suedezii doreau atribuirea preferențială, fără licitație, a gunoaielor din municipiu, dar și că Galațiul ar fi trebuit să cumpere minim 40% din energia termică produsă de la firma nou-creată, termocentrala Usitall-municipalitatea Galați.
  Acum, aș vrea să știm și noi: Pucheanu se duce acolo, în Suedia, doar ca să bifeze o tradiție a spargerii banului public pe destinații scandinave cu reni în coadă sau chiar a depășit fazele incongruențelor legale vizavi de problemele ridicate de Stan și merge să dezvolte fazele ulterioare ale afacerii?
  Nu de alta dar, dacă se vădește că Ionuț P. a plecat în Suedia fără ca aceste pretenții ale Usitall să aibă vreo rezolvare legală clar planificată, iar negocierile se finalizează ulterior tot în coadă de pește de la Dunărea de Jos, aș vrea, ca cetățean plătitor de taxe și impozite cât cuprinde, să-i fie imputate cheltuielile deplasării. Cu siguranță, dacă i s-ar pune astfel de condiții, Pucheanu ar sta frumușel acasă fiindcă, pot să pun pariu, n-are absolut nicio convingere că afacerea se va încheia. Doar se plimbă și el pe bani publici.
  Cred că ar trebui să le scrie cineva un e-mail sau o scrisoare celor de la Usitall, să-i întrebe dacă s-a schimbat ceva în abordarea lor și dacă, eventual, i-au anunțat și pe edili despre asta. Ca să știm la inițiativa cui se plimbă ăștia pe banii noștri! Adresa, pentru doritori, este Box 1500 Linköping 58 115 sau Brogatan 1 Linköping 58278, ambele adrese în „județul” Östergötlands Län, Sweden/Suedia sau kundservice [at] tekniskaverken.se, Usitall AB nefiind altceva decât o filială locală, fără drepturi manageriale, a Tekniska verken.
  Așadar, suntem la aproape 10 de ani de când Usitall AB se tot roagă de autoritățile române să le dea lor gunoiul pe care România, în medie (și Galațiul nu face excepție) îl depozitează 99% și îl reciclează 1%.
  Autoritățile române, cum a făcut și Stan, se prevalează de faptul că, vezi-Doamne, nu pot atribui deșeurile în mod direct, fără licitație, unui operator privat. Dar să le lași să pută ca la Movileni (sau ca la Glina!), să ardă afumând o comună întreagă poți? Dar să dai serviciile de termoficare (ArcelorMittal+Electrocentrale+Calorgal) fără licitație, ba și pe zeci de milioane de euro pagubă, poți? Dar serviciile de transport către același Transurb nelicitator poți? ș.a.m.d.
  Legea prevede că se pot încredința, prin atribuire directă, inclusiv legal dpdv al Uniunii Europene, serviciile publice către OPERATORI REGIONALI. Calorgal, Transurb și nici măcar Ecosal NU AU LICENȚE DE OPERATORI REGIONALI. Apă Canal, spre exemplu, are. DE aceea, încrtedințarea fără licitație a serviciilor publice către Calorgal, Transurb, Ecosal ș.a. este ilegală, către Apă Canal este legală.
  Dacă Usitall AB ar veni în România, ar putea înființa un serviciu regional (și suedezii au banii și priceperea să se întindă prin tot județul după gunoaie, ba ar putea concura și cu Ecosalul pe plan local și ne-ar mai scădea și nouă tarifele la gunoi. Mai rău! I-ar putea locul Ecosalului, că numai la Galați s-a mai văzut, dintre toate orașele mari, ca salubritatea să fie „de stat” iar contravaloarea serviciilor să fie încasată pe persoană (nu pe cantitate de gunoi ridicată), la taxe și impozite, cu penalități de 36,5% pe an.
  Dar, și aici e buba mare, să-i amenințe cumva postul și prăjitura lui Ion Ionescu poreclit „Armani”, omul de bază al PSD-ului care conduce Ecosalul din timpuri imemoriale? Ia întrebați-l pe Pucheanu despre Ionescu! Ia vedeți, răspunde automat cu „Să trăiți!”?
  Prin urmare, după un deceniu de călătorii departe și degeaba ale primarilor gălățeni în Suedia, Ionuț Pucheanu ține să respecte tradiția.
  Între rest, doar ortografia autoarei - altminteri o expertă în tot ce mișcă în diaspora - s-a schimbat: din Malmö devenind, simplu Malmo. Un fel de Bamboo turistic pentru primari veniți de la deșeuri...
  1
  11
  Raportează
 • postat de Toma N
  Marți, 06 Septembrie 2016 10:11
  89.121.200.***
  Speram sa fie o calatorie folositoare, benefica pentru Galati!

  Salzburg si Copenhaga sunt orase civilizate, dupa istovitoarele intalniri de peste zi domnul primar s-ar putea plimba pe strazile acestor orase pentru a observa de aproape unele din aspectele civilizatiei vestice:

  - lipsa cainilor comunitari

  - curatenia generala

  - lipsa gropilor

  - transportul in comun decent, deservit de autobuze decente, nici intr-un caz harburi SH

  - aspectul exterior al cladirilor si blocurilor de locuinte, unitar si cu bun gust

  - panourile cu indicatii folositoare pentru turisti
  2
  16
  Raportează
 • postat de CETATEAN
  Marți, 06 Septembrie 2016 09:00
  193.230.156.***
  Ce era sa invete pucheanu de la florin popa decat plimbari si afaceri. mai baiatule, dute la audiente asa cum ai promis, CA DEALTFEL IL CRITICATI PE MARIUS STAN, fa curat orasul , strange cacatii de caini , da apa la oameni , repara cladirile vechi, scolile etc. LASA PLIMBARILE CA NU INVATATI NIMIC DIN ACEST SCHIMB DE EXPERIENTA. ASA S/A PLIMBAT, PE BANII NOSTRI, SI CEILALATI PENTRU TUNELUL SUB DUNARE SI AU RAMAS DOAR CHELTUIELILE DE PLIMBARE.
  3
  23
  Raportează
 • postat de Bolik
  Marți, 06 Septembrie 2016 08:40
  109.103.134.***
  De ce trebuie sa mearga Pucheanu la Copenhaga? Sau primaria nu stie ca la Malmo este aeroport? Sau trebuie bifata si Copenhaga, asa, pentru ca e frumos acolo?
  2
  20
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Marți, 06 Septembrie 2016 08:22
  5.13.176.***
  O fi avand hemoroizi saracul, nu se poate deplasa cu autoturismul...Daca tot e banul public la bataie, de ce sa nu profitam? Iar un bilet pe directia Salzburg nu face mai mult de 200-300 Ron,inseamna ca maria-sa Pucheanu vrea la bussines class sau eventual cu o cursa privata.
  2
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.