NOUL MINISTRU de Interne a fost judecător la Galaţi. Dragoş Tudorache preia conducerea MAI
Foto: Sursa foto: Facebook

NOUL MINISTRU de Interne a fost judecător la Galaţi. Dragoş Tudorache preia conducerea MAI
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Ioan Dragoş Tudorache (42 de ani), şeful Cancelariei Prim-Ministrului şi mâna dreaptă a premierului Dacian Cioloş, propus de şeful Guvernului la conducerea Ministerului Afacerilor Interne (în locul lui Petre Tobă), a fost judecător la Galaţi.

Conform CV-ului pus la dispoziţie de Biroul de Presă al Guvernului, Dragoş Tudorache a fost magistrat al Judecătoriei Galaţi, în perioada 1997-2002, imediat după absolvirea Facultăţii de Drept a Universităţii „Al.I.Cuza” din Iaşi.

Între anii 2000 şi 2005, Dragoş Tudorache a coordonat în Kosovo, sub egida ONU, activitatea instanţelor penale extraordinare care au judecat crimele de război şi terorism săvârşite pe teritoriul Kosovo, în perioada conflictelor din fosta Iugoslavie. Din martie 2005 până în mai 2007, a coordonat procesul de aderare al României la UE, din partea Delegaţiei CE la Bucureşti, pe domeniile Justiţie şi Interne, având o interacţiune directă cu Ministerul de Interne pe proiectele majore la acel moment: securizarea frontierelor, reforma jandarmeriei, înfiinţarea DGA.

Printre altele, Dragoş Tudorache a condus echipa care a dezvoltat şi pus în funcţiune unul din cele mai complexe sisteme de cooperare poliţienească din lume, Sistemul Informatic Schengen al Uniunii Europene. A fost numit şi Director Executiv interimar al Agenţiei europene eu-LISA, poziţie din care a asigurat operaţionalizarea “de la zero”, iar în perioada 2013-2015 i-a fost încredinţată unitatea de relaţii internaţionale, responsabilă cu negocierile bilaterale în materia migraţiei, vizelor şi securităţii cu parteneri externi ai UE, printre care SUA, Canada, Rusia, China, statele din vecinătatea sudică şi estică a UE.

Ioan Dragoş Tudorache a fost ministru şi şef al Cancelariei Prim-Ministrului în Guvernul tehnocrat.

Citit 9505 ori Ultima modificare Marți, 06 Septembrie 2016 22:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.