Conducere nouă, metehne vechi. Din 2014, PRIMĂRIA n-a mai evaluat satisfacţia cetăţenilor Galaţiului
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”, Bogdan Codrescu

Conducere nouă, metehne vechi. Din 2014, PRIMĂRIA n-a mai evaluat satisfacţia cetăţenilor Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sunteţi mulţumiţi de cum arată şi cum este administrat oraşul nostru? Probabil că nu, dar administraţia nu are de unde să ştie, fiindcă nu a catadicsit să mai întrebe niciun cetăţean dacă e satisfăcut în ultimii doi ani


„Aparent, Primăria Galaţi oferă posibilitatea completării unui chestionar online. După cum arată oraşul, nu cred că cineva va citi aceste chestionare, nici vorba să rezolve cele semnalate. Nu mai spun ca modelul de chestionar este din anul 2014, ceea ce arată cât de mult este folosit acest mijloc de comunicare, în egală măsura de către Primărie sau de cetăţenii somnolenţi ai oraşului!”, ne-a semnalat un cititor al ziarului nostru care semnează "P.Gălăţeanul". Într-adevăr, am găsit şi noi, pe portalul administraţiei locale, chestionarul cu pricina, datat 2014, dar, sub el, un Raport de evaluare a satisfacţiei cetăţenilor, datat 2014, semn că dilemele municipalităţii şi-au găsit răspunsul, şi nu e nevoie de o actualizare a părerii gălăţenilor. Dar asta nu înseamnă că nemulţumirile sau propunerile lor s-au terminat, iar cititorul ne-a trimis şi nouă, şi administraţiei locale, chestionarul completat. Dacă nu-l citesc pe e-mail, poate dau peste el în ziarul nostru, tocmai de aceea îl facem public.

Ce curiozităţi are/avea Primăria

Chestionarul invită gălăţenii la un exerciţiu de sinceritate în care să spună: cum apreciază activitatea Primăriei faţă de acum doi ani, dacă li s-a solicitat vreodată, de către un funcţionar public, un folos necuvenit în schimbul rezolvării (mai rapide) a unei cereri, dacă sunt mulţumiţi de timpul de aşteptare la birourile/serviciile Primăriei şi de atitudinea (amabilitate, promptitudine) funcţionarilor. De asemenea, gălăţenii sunt întrebaţi ce anume îi nemulţumeşte în relaţia cu Primăria Municipiului Galaţi şi să facă propuneri utile pentru o mai bună rezolvare a solicitărilor cetăţenilor.

Nemulţumiri în serie

„Problema cânilor vagabonzi nu e rezolvată nici pe departe. Cartierul Mazepa şi Faleza sunt împânzite de haite de câini. Dacă apelezi Ecosal la numărul special furnizat, ţi se spune că te va suna cineva în zilele următoare, ca şi cum câinii comunitari ar fi statui, să fie găsiţi în acelaşi loc. După una-două zile eşti sunat într-adevăr, şi ţi se cere să spui unde se află câinii... e de noaptea minţii...

Gardienii publici care mai nou sunt dotaţi şi cu trotinete, stau la şuetă în parcul de pe Faleza inferioară, în apropierea trecerii bac. Sunt plătiţi să stea, sau să patruleze???”, scrie gălăţeanul la rubrica „nemulţumiri”.

„Nu există spaţii verzi în Galaţi, oraşul e prăfuit şi plin de mizerie. În cazul în care se face curăţenie, străzile sunt maturate cu mături de paie ca în 1970. Tomberoanele sunt scurmate în permanenţă de oamenii străzii, iar gunoaiele se revarsă pe jos. Chiar şi în zona centrală, cum ar fi strada Brăilei, între Bănci şi Hotel Dunărea, trotuarele sunt distruse, la fel şi treptele blocurilor aflate la stradă, şi care sunt pe domeniul public. Aşteptăm o reacţie promptă din partea autorităţilor, în caz contrar urarea „O zi frumoasa!” (cu care se încheie formularul n.r.) este pură demagogie şi ironie la adresa cetăţenilor”, scrie gălăţeanul în chestionar, dar şi în mesajul pe care ni l-a trimis pe e-mail.

Se impune o actualizare

Dacă o (mai) interesează satisfacţia cetăţenilor, n-ar fi rău ca Primăria să-şi actualizeze chestionarul cu data anului curent. Şi dacă tot se apucă de actualizat, poate n-ar fi rău să renunţe şi la sondajul acela în care îi întreabă pe gălăţeni dacă sunt de acord cu interzicerea fumatului în locurile publice. Există deja o lege în acest sens!

Citit 1662 ori Ultima modificare Vineri, 09 Septembrie 2016 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.