Accesul persoanelor cu dizabilităţi în AUTOBUZE. Primăria Galaţi în atenția Consiliului pentru combaterea discriminării
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”, Bogdan Codrescu

Accesul persoanelor cu dizabilităţi în AUTOBUZE. Primăria Galaţi în atenția Consiliului pentru combaterea discriminării
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a ajuns în atenţia Consiliului Naţional Pentru Combaterea Discriminării, reiese dintr-un anunţ postat pe portalul oficial. Anunţul municipalităţii este, de fapt, un răspuns la o adresă transmisă de instituţia menită să monitorizeze respectarea drepturilor tuturor cetăţenilor şi se referă la transportul public de persoane.

Concret, Primăria aduce la cunoştinţa publicului că la Galaţi "exista o îmbunătăţire semnificativă în ceea ce priveşte accesul persoanelor cu dizabilităţi în mijloacele de transport public local. În acest sens, în parcul auto al societăţii de transport public local Transurb exista 102 autobuze adaptate nevoilor acestor persoane. Liniile de tramvai unde nu există rampe de acces au fost dublate cu trasee ale autobuzelor care sunt adaptate", comunică Primăria.

Dincolo de hârtii, important este câte dintre cele 102 autobuze circulă pe străzi. Potrivit declaraţiilor directorul general al Transurb, Genica Totolici, societatea are 160 de autobuze şi 13 troleibuze, din care pe trasee se află zilnic 106, la care se adaugă 29 de tramvaie.

Citit 3252 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2016 10:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.