456 de LOCUINȚE, pe hârtie. Campusul social de pe Drumul Viilor, BLOCAT

456 de LOCUINȚE, pe hârtie. Campusul social de pe Drumul Viilor, BLOCAT
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În luna martie a acestui an, ar fi trebuit să fie gata şi cel de-al doilea campus social, cu 456 de locuinţe, care trebuia construit pe Drumul Viilor nr. 8. Licitaţia pentru proiectare şi execuţie a fost adjudecată, în aprilie anul trecut, de SC Conest SA Iaşi, în asociere cu Expert Instal Construct SA Iaşi, cu o ofertă de 27,2 milioane de lei. Fostul primar Marius Stan s-a tot plâns că, deşi documentaţia campusului era copia celei din Micro 17, ea a tot fost respinsă de autorităţi la licitaţie.

Cele opt blocuri cu parter şi două etaje, 78 de locuri de parcare, un teren de sport, un magazin de tip economat, un sediu al Poliţiei Locale şi un punct de prim-ajutor nu există şi e greu de spus dacă vor exista.

"Campusul de pe Drumul Viilor nr. 8 este blocat în momentul de faţă. Cred că oamenii aceştia, chiar dacă sunt locuinţe sociale, merită nişte standarde cu mult mai înalte decât nişte cutii de metal pe care să le pui la dispoziţie. Credeţi-mă, toţi cei care vin spun că în afară de un pat micuţ, nu prea ai ce pune într-o cameră. Prin urmare, dacă tot vrem să facem un gest pentru oamenii aceştia, haideţi să nu-l ducem în derizoriu! Proiectul este blocat, vom vedea, în continuare, vom analiza, dacă se pretează, dacă cererea este e într-atât de mare, pentru că Primăria Municipiului Galaţi are peste 4.200 de spaţii locative”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 4408 ori Ultima modificare Joi, 22 Septembrie 2016 01:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.