Nu-i de glumit cu BERD! Taxată pentru că nu a cheltuit banii împrumutaţi

Nu-i de glumit cu BERD! Taxată pentru că nu a cheltuit banii împrumutaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dacă, în cazul altor credite contractate la bănci româneşti, Primăria Galaţi a prelungit ani de zile cheltuirea banilor din împrumut, cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) nu-i merge! Potrivit raportului Camerei de Conturi Galaţi, municipalitatea a fost taxată pentru că nu a cheltuit banii pe care se angajase să-i utilizeze din împrumut.

„Primăria nu a analizat corespunzător posibilităţile reale de finalizare a celor cinci obiective de investiţii finanţate din împrumutul în valoare de 100 milioane de lei acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare ceea ce a determinat plata sume de 182.206 de lei cu titlul de comision de angajament, într-un cuantum cuprins între 0,1 şi 0,25 din valoarea creditului care nu a fost trasă, ca urmare a faptului că achiziţiile publice de produse, lucrări şi servicii fie nu au fost contractate, fie nu au fost finalizate şi astfel nu au putut fi efectuate plăţi din creditul contractat. Valoarea estimativă a abaterii constatate este de 182.206 lei”, se arată în decizia Camerei de Conturi care a ajuns pe masa aleşilor locali.

„Veţi dispune măsurile legale privind realizarea obiectivelor de investiţii care sunt propuse a fi realizate din împrumutul extern acordat de la BERD în termenele stabilite prin contractele încheiate astfel încât tragerile din împrumut să poată fi realizate în scopul evitării plăţii unor comisioane de angajament sau al plăţii acestora într-un cuantum cât mai mic”, este sarcina pe care a primit-o Primăria pentru a o îndeplini până pe 31 decembrie anul acesta.

Citit 2519 ori Ultima modificare Duminică, 02 Octombrie 2016 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.