Duminică, turul II al alegerilor | Republica Moldova îşi alege preşedinte

Duminică, turul II al alegerilor | Republica Moldova îşi alege preşedinte
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 13 noiembrie, se va decide viitorul Republicii Moldova, cei de peste Prut fiind chemaţi la urne pentru a decide care va fi cursul ţării în următorii patru ani: Europa sau Rusia. Fiind al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, bătălia se va da între doar doi candiaţi, socialistul Igor Dodon şi proeuropeana Maia Sandu.

În cele două săptămâni scurse de la primul scrutin, diaspora a încercat să-i mobilizeze pe alegătorii pasivi, îndemnându-i să nu fie indiferenţi faţă de viitorul ţării în care au rămas familiile lor. În plus, organizaţiile studenţeşti basarabene din România au insistat, prin diferite modalităţi, să-i convingă pe tineri să iasă la vot, deoarece s-a observat o rată scăzută în rândul cursanţilor în ziua de 30 octombrie, data primului tur de scrutin, când toţi cei cu cetăţenie moldovenească şi-au putut exercita dreptul constituţional.

Şi de această dată, secţia de votare din oraşul Galaţi va fi deschisă în holul central al Universităţii "Dunărea de Jos", de pe strada Domnească. Aceasta va activa de la ora 7.00 dimineaţa până la 21.00.

Toţi cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotarele ţării vor putea să-şi aleagă noul conducător doar cu paşaportul, chiar dacă acesta este expirat. Rezultatele votului din Galaţi urmează să se afle în jur de miezul nopţii.

Citit 1889 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2016 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.