Lucrări de taluzare pe FALEZA DUNĂRII, în urma ravenelor apărute după ploaie
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

Lucrări de taluzare pe FALEZA DUNĂRII, în urma ravenelor apărute după ploaie
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Primăria municipiului Galaţi caută proiectant şi constructor pentru lucrări de excavare, terasament şi taluzare pe faleza Dunării. Nu vă bucuraţi prea devreme, pentru că nu este vorba de mult aşteptata şi atât de necesara consolidare a Falezei, ci doar de intervenţii punctuale, în zonele s-au produs accidente de teren. Este vorba despre ravena apărută în urma ploilor abundente de luna trecută, pe versantul care face legătura între faleza superioară şi faleza inferioară, în zona „Nic Nic”, despre care aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", precum şi de un alt accident de teren produs în zona curbei de la Trecere Bac.

Contractul pentru servicii de proiectare tehnică pentru infrastructura de transport, lucrări de excavare, taluzare şi terasament pentru care Primăria face achiziţie publică directă are o valoare estimată de 346.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Potrivit caietului de sarcini publicat, obiectul achiziţiei vizează următoarele lucrări: proiectare, refacerea umpluturii de pământ a taluzului în zonele afectate, refacerea locală a trotuarului în zona afectată, măsuri de dirijare a apelor pluviale şi aducerea străzii la starea iniţială.

Primăria solicită ca elaboratorul documentaţiei de proiectare şi executantul lucrărilor să aibă experienţa a minimum două proiecte de acest fel, în ultimii trei ani. Şi crede că ar fi suficiente 15 zile pentru proiectare şi alte 30 de zile pentru execuţie.

Pentru că, de regulă, o lucrare începe cu un preţ mai mic şi se termină cu unul mai mare, Primăria a pus în caietul de sarcini o condiţie cu caractere îngroşate: „În perioada de elaborare a documentaţiei, reprezentantul ofertantului împreună cu reprezentantul autorităţii vor face o deplasare în teren pentru stabilirea categoriilor şi cantităţilor de lucrări, astfel încât la execuţie să nu existe lucrări suplimentare a căror valoare să depăşească cinci la sută din valoarea lucrărilor proiectate, în caz contrar diferenţele urmând a fi suportate de către proiectant”.

Lucrarea este necesară, dar nu şi suficientă pentru intervenţia generală de care are nevoie faleza. Iar primarul oraşului, Ionuţ Pucheanu, admite acest lucru: "Până luni, proiectarea este supusă licitaţiei publice şi tot la începutul săptămânii viitoare sperăm să putem da ordinul de începere a lucrărilor. Prioritar pentru mine este un plan de reconsolidare a întregii Faleze superioare!", a declarat Pucheanu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Citit 6041 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2016 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.