OPINIA ARHITECTULUI Sergiu Porumboiu despre clădirea din Barieră: ”Este bezna minţii celor care au aprobat”

OPINIA ARHITECTULUI Sergiu Porumboiu despre clădirea din Barieră: ”Este bezna minţii celor care au aprobat”
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

„Ce au în plus sau în minus cei din Toflea? Că sunt cam aceiaşi oameni, doar că or fi mai săraci”, este una dintre reacţiile primite la redacţie în urma reportajului „Prea urât, prea ca... la Toflea - Restructurarea urbană nu se atinge de bubele arhitectonice”, publicat de „Viaţa liberă”.

Tema articolului era construcţia cu două etaje, mansardă şi acoperiş ţuguiat de tablă, care se ridică „moţ” deasupra tuturor şi contrastează violent cu eleganţa şi cuminţenia amenajărilor aflate în execuţie în Bariera Traian. Pentru a nu fi subiectivi - mai ales că unii cititori au spus că respectiva clădire nu li se pare deloc respingătoare - am cerut opinia arhitectului Sergiu Porumboiu.

„Ce este acolo e «bezna minţii» celor care au aprobat. Evident că autorizaţia de construire este cumva «mânjită»... sau comiţătorul are o grupa sanguin-politică corespunzătoare. Ca aspect este ceva care s-ar putea încadra la categoria: «Mi-am mai luat un porc, am mai făcut un coteţ în fundu' curţii». Sigur nu este un proiect făcut de către un arhitect, iar dacă a semnat vreunul, atunci acela este un idiot care doar posedă o diplomă. Egal, este vorba de o faptă penală”, ne-a declarat arhitectul Sergiu Porumboiu.

Citit 3945 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2016 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.