DEZVĂLUIRILE noului ministru Viorel Ştefan | Cum a fost cât pe-aici să avem AEROPORT la Galaţi

DEZVĂLUIRILE noului ministru Viorel Ştefan | Cum a fost cât pe-aici să avem AEROPORT la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Nu este o glumă, ci o iniţiativă relatată de noul ministru de Finanţe, deputatul PSD Viorel Ştefan, la prima şi singura conferinţă de presă susţinută în mandatul parlamentar anterior, la Galaţi, în noiembrie 2016. Deputatul Viorel Ştefan a fost întrebat cu insistenţă, de jurnalişti, ce a făcut pentru gălăţenii care l-au votat. Viorel Ştefan e susţinut că a făcut legi bune pentru toţi românii, nu doar pentru gălăţeni.

Când i s-a reamintit de proiecte majore precum drumul expres sau centura ocolitoare a Galaţiului, obiective de investiţii care ar fi putut fi susţinute la nivel naţional, Viorel Ştefan şi-a amintit că a avut, totuşi, o iniţiativă.

„Dacă am fi dialogat în timp util, probabil că v-aş fi spus atunci că am avut ideea de realizare a unui aeroport la Galaţi, că primarul şi colaboratorii lui de la vreme aceea au fost puşi în legătură cu un consilier al prim-ministrului, pe care l-am adus la Galaţi. Recunosc că atunci trebuia să fi făcut o conferinţă de presă şi să spun: dl consilier Andrei a venit trimis de dl prim-ministru Ponta la Galaţi ca să identifice amplasamentul, a discutat cu autorităţile, i-a luat de mânuţă, i-a dus la Autoritatea Aviatică română, au venit, au identificat amplasamentul… Numai că, de-a doua zi, fosta conducere a Primăriei vorbea despre tunel! Şi a uitat de aeroport! Da, a fost un demers concret, făcut pentru Galaţi, dacă vreţi, un fel de lobby. Aici recunosc că am greşit, trebuia să o fi făcut! Dar am considerat că este un demers care aparţine Primăriei, se comunică de la Primărie, gălăţenii vor şti, şi nu este important că am înlesnit eu dialogul. Important era să se fi făcut ceva! Nu s-a făcut", a declarat deputatul PSD Viorel Ştefan.

Potrivit politicianului, nu era vorba despre un aeroport cargo, cum era cel lansat în discuţie de fostul primar Marius Stan, ci de un aeroport după modelul proiectului de la Iaşi.

Timpul nu este pierdut, însă, Viorel Ştefan este ministru de Finanţe, iar Primăria Galaţi este condusă de colegul său de partid, Ionuţ Pucheanu, deci proiectul unui aeroport la Galaţi ar avea toată susţinerea necesară. Numai să se vrea…

Citit 8512 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2017 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.