Contracte pe BANI PUBLICI | Cine câştigă de pe urma televizării şedinţelor aleşilor

Contracte pe BANI PUBLICI | Cine câştigă de pe urma televizării şedinţelor aleşilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a scos la bătaie un contract de 112.500 de lei fără TVA (7.500 de lei pe lună timp de 15 luni) pentru difuzarea la televizor a şedinţelor Consiliului Local (CL). Consiliul Judeţean (CJ) încă nu a hotărât cum va asigura vizibilitatea tv a întrunirilor. "Deocamdată, nu am încheiat un nou contract pentru difuzarea şedinţelor Consiliului Judeţean. Nu avem în discuţie subiectul, la acest moment", ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea. Cert este că, în 2016, o singură firmă, Paf Media SRL, a beneficiat, prin atribuire directă, de contractele pentru transmiterea întrunirilor aleşilor locali şi judeţeni.

Este pentru prima oară când Primăria Galaţi deschide uşa televiziunilor gălăţene interesate să transmită pe bani publici şedinţele Consiliului Local. Şi spunem asta pentru că, de pildă, o televiziune gălăţeană a transmis gratuit, în cursul anului 2016, fiecare întrunire în plen a aleşilor locali şi judeţeni.

Primăria vrea audienţă maximă


Primăria a aşteptat, până ieri la prânz, ofertele la contractul cu o valoare estimată de 112.500 de lei, de transmitere a înregistrării şedinţelor CL, care va fi încheiat pentru anul 2017, cu posibilitate de prelungire cu trei luni în 2018. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

„Toate şedinţele CL, indiferent de numărul acestora - ordinare, extraordinare şi de îndată - se realizează integral pe suport video digital, înregistrarea integrală difuzându-se în aceeaşi zi în care a avut loc şedinţa, sub forma unei emisiuni, şi se va redifuza în zilele următoare, minim o dată, în intervalul orar de maximă audienţă 18,00 - 22,00. Dacă lucrările şedinţei se încheie după ora 16,30, prestatorul se obligă să difuzeze înregistrarea şedinţei atât în ziua lucrărilor, în intervalul orar de maximă audienţă 18,00 - 22,00, cât şi a doua zi, în acelaşi interval orar de maximă audienţă”, se arată în caietul de sarcini publicat pe portalul Primăriei.

În caietul de sarcini al achiziţiei publice Primăria impune o serie de condiţii obligatorii. Astfel, în afară de studio propriu de producţie dotat cu aparatură tehnică adecvată, grilă de programe care să acopere toate domeniile de activitate, decizie de autorizare audiovizuală, Primăria cere ca "prestatorul să nu fi fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului".

Atribuiri directe


Până acum, televizarea şedinţelor CL şi CJ s-a făcut prin atribuire directă. Astfel, în 2016, Primăria a oferit SC Paf Media SRL două contracte semestriale, în valoare de 7.500 de lei pe lună fără TVA, pentru transmiterea şedinţelor CL. În mai 2016, Consiliul Judeţean Galaţi a atribuit direct „Difuzarea şi redifuzarea şedinţelor ordinare ale CJ şi a unor emisiuni informative/mese rotunde la un post de televiziune” firmei Paf Media SRL, contract pe opt luni în valoare de 59.600 de lei fără TVA.

Abonată la contracte de imagine


Potrivit datelor furnizate la solicitarea noastră de către Consiliul Judeţean Galaţi (CJG), firma Paf Media SRL a beneficiat de o salbă de contracte directe de imagine.

În iunie 2014, CJ Galaţi a atribuit „Difuzarea în direct şi în reluare a şedinţelor CJG şi a unor emisiuni informative/mese rotunde la postul de televiziune TV Galaţi” firmei Paf Media SRL, o achiziţie directă pentru şapte luni, în valoare de 37.800 de lei.

În decembrie 2014, CJ a făcut un act adiţional şi a prelungit contractul cu încă trei luni firmei Paf Media SRL, contra sumei de 16.200 de lei.

În aprilie 2015, „Difuzarea în direct şi în reluare a şedinţelor CJG şi a unor emisiuni informative/mese rotunde la postul de televiziune TV Galaţi” a fost acordată din nou firmei Paf Media SRL, prin achiziţie directă pe nouă luni, în valoare de 67.500 lei. Iar în decembrie 2015, prin act adiţional, contractul a fost prelungit încă patru luni, contra sumei de 30.000 de lei.

A cui este firma Paf Media SRL


Aşa cum aţi mai citit în ziarul "Viaţa liberă", firma Paf Media SRL îi are ca asociaţi pe soţia şi fiul fostului deputat PSD Florin Pâslaru, Valerica şi Alexandru Florin Pâslaru, cel din urmă fiind şi administrator. Firma îşi are sediul în vila pe care fostul parlamentar i-a donat-o feciorului. Fecior pe care l-a şi angajat la cabinetul parlamentar, plătindu-l cu bani publici, motiv pentru care a fost condamnat, anul trecut, la şase luni de închisoare fără executare.

Citit 2474 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2017 20:10

9 comentarii

 • postat de Tureltan
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 08:54
  89.137.139.***
  DE ce trebuie sa plateasca un post TV Primaria cand posturile sun interesate sa obtina audienta de la public. De ce numai un post cand pot fi admise sa transmita 2-3, interesate de audienta si de a face o transmisie de calitate? Miroase a spaga si apagari, d-le Primar Pucheanu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cernea
  Joi, 19 Ianuarie 2017 09:03
  193.230.156.***
  DOVADA NESIMTIRII SI A CELOR CARE TELEVIZEAZA SI A CELOR CARE OFERA CADOU CONTRACTELE DE TELEVIZAT. PROBLEMA ESTE CA SUNT BANII NOSTRI , DAR CUM PSD NU SE IDENTIFICA DECAT CU PENALI , LUCRURILE VOR MERGE MULT TIMP ASA. OARE ACEST INDIVID CUM POATE TRAI IN ACEST ORAS UNDE SI CAINII STIU CA ESTE UN NIMENI??????
  0
  1
  Raportează
 • postat de Teutonul
  Miercuri, 18 Ianuarie 2017 20:18
  109.166.137.***
  Încep jafurile! Pe gratis nu-i coafează pe aleși sau trebuie să-și plătească slugile?
  0
  3
  Raportează
 • postat de Cititor
  Miercuri, 18 Ianuarie 2017 14:16
  82.137.11.***
  Foarte interesant! Domnule, nu-i mai satura dracul pe unii de bani! Lacomie si nesmitire! Dar de ce trebuie inregistrate toate sedintele, din moment ce sunt afisate toate stenogramele lor pe site-ul CL? Nu vi se pare o cheltuiala inutila?
  0
  6
  Raportează
 • postat de geo
  Miercuri, 18 Ianuarie 2017 13:52
  86.121.254.***
  Ar fi normal ca cel care va castiga licitatia - nu neaparat o televiziune - sa asigure difuzarea sedintelor CL, la orele stabilite prin caietul de sarcini, la cel putin jumatate + 1 din numarul televiziunilor care emit in Galati.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Diana72
  Miercuri, 18 Ianuarie 2017 13:03
  81.12.149.***
  PAF Media s.r.l.? Mai bine i-ar spune PRAF Media.. !!
  M-am uitat la vreo două şedinţe ale CL anul trecut şi m-am mirat ce transmisie execrabilă poate avea această televiziune.
  În afară de calitatea proastă a echipamentelor, a sunetului ambiental oribil, nici operatorii nu s-au arătat a-şi da silinţa să încadreze corect imaginile la şedinţele respective.
  De ce nu se preiau aceste şedinţe gratuit de către televiziunile locale DIGI24 sau REALITATEA care au o calitate a transmisiei mult mai bună şi cred că şi audienţa e mai mare? Să fie oare vreo "condiţie" impusă de penalizări ale CNA-ului, care se ştie că este partinică cu PSD-ul? Ghici ghicitoarea mea..?
  0
  7
  Raportează
 • postat de Dr. Alban
  Miercuri, 18 Ianuarie 2017 09:15
  86.122.212.***
  Ar fi interesant de aflat (eu stiu si ma iau cu mainile de cap) cati bani primeste Paslaru anual ptr. organizarea "Sarbatorii scrumbiei" !!! Puneti pariu ca tot el va fi castigator si anul asta ???
  0
  12
  Raportează
 • postat de Misu
  Miercuri, 18 Ianuarie 2017 08:09
  82.137.15.***
  Domnilor este halucinant ceea ce scrieți! Să dăm bani de la buget pentru televizarea ședințelor CL? La asta chiar nu mă așteptam. În orice țară civilizată televiziunii sunt cele care plătesc.
  1
  13
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 18 Ianuarie 2017 06:53
  5.13.205.***
  Cand am citit titlul ,am pariat cu sotia ca firma castigatoare trebuie sa aiba in mod sigur legatura cu Paslaru ,alias Pintea iar citind articolul am aflat ca sunt castigator . Am sa urmaresc cu "interes " transmisiunile desi in afara cuvintele din sedinte ,postul respectiv emite un puternic miros de pescarie si peste ,una din manariile pe baza careia a aparut TV Galati ,postul PSD-Galati .
  2
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.