Accesul la GÂRBOAVELE este acum GRATUIT. Ce taxe au eliminat aleşii judeţeni

Accesul la GÂRBOAVELE este acum GRATUIT. Ce taxe au eliminat aleşii judeţeni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Gălăţenii care vor merge în Pădurea Gârboavele nu vor mai plăti taxa de ecologizare (de un leu) şi pe cea de acces pentru autovehicule (de cinci lei), au decis, ieri, consilierii judeţeni, la propunerea preşedintelui Costel Fotea.

„Bariera de acces în Pădurea Gârboavele este amplasată după parcare şi intrarea în Grădina Zoologică. Din analiza numărului de vizitatori se observă că aceasta a avut, în 2016, 50.260 de vizitatori, generând un venit Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii de 163.248 de lei. Taxele de acces şi de ecologizare în Pădurea Gârboavele, practicate de Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat, au avut o valoare de 90.202 lei, pentru 18.982 de persoane şi 14.294 de autovehicule. După bariera de acces sunt amplasate Muzeul Satului şi Muzeul Pescăresc, ale Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, care au fost vizitate de doar 2.820 de persoane. Observăm că numărul persoanelor care au avut acces în Pădurea Gârboavele este semnificativ mai mic faţă de cel al vizitatorilor Grădinii Zoologice, taxa de acces putând reprezenta un impediment”, şi-a motivat propunerea preşedintele CJ.

Citit 8844 ori Ultima modificare Vineri, 27 Ianuarie 2017 00:33

2 comentarii

 • postat de Pantera verde
  Vineri, 27 Ianuarie 2017 11:57
  81.12.149.***
  În sfârşit administraţia publică începe să-şi dea seama ce înseamnă eficienţă!
  Ar fi bine dacă pentru punerea în valoare a Pădurii Gârboavele ar exista şi un mijloc de transport în comun în permanenţă, cu accentul mărit în perioada estivală, şi dacă s-ar deschide şi alte puncte de atracţie acolo (investiţii, propuneri prin concursuri cu premii, etc).
  Dar ce este interesant în imaginea de faţă este panoul publicitar: rezultă că în această pădure stă ascuns Preşedintele "judeţului", COSTEL FOTEA. E noaptea minţii, fraţilor!
  La fel de ciudat era şi vechiul panou publicitar făcut de preşedintele Bacalbaşa. Oamenii ăştia sunt molipsiţi rău..
  0
  3
  Raportează
 • postat de Teach
  Vineri, 27 Ianuarie 2017 09:47
  86.34.10.***
  Daca ar asigura si transport prin autobuzele TRANSURB GALATI sigur numarul de vizitatori se va tripla si in plus numarul persoanelor ce ar veni in padure ar fi mult mai mare.
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.