Mesajul lui Liviu Dragnea pentru parlamentarii Puterii: "Respingerea Ordonanţei 14 este exclusă"

Mesajul lui Liviu Dragnea pentru parlamentarii Puterii: "Respingerea Ordonanţei 14 este exclusă"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a făcut, vineri, un apel către toţi parlamentarii ca, în cel mai scurt timp cu putinţă, să adopte Legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă 14, prin care sunt abrogate modificările aduse Codurilor penale, existând o „cvasi-unanimitate în acest sens”, ceea ce înseamnă că prelungirea dezbaterilor pe acest subiect „nu se justifică”.

”În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de preşedinte al PSD, fac un apel către toţi colegii din Parlament ca în cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura să adoptăm legea de aprobare a Ordonanţei 14 privind abrogarea modificărilor Guvernului la cele două coduri. Înţeleg că toate partidele parlamentare îşi doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate în acest sens, ceea ce înseamnă că o respingere a OUG 14 este exclusă, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică”, a afirmat Liviu Dragnea, potrivit unui comunicat de presă.

Liderul PSD a mai spus că dezbaterea în procedură de urgenţă a OUG 14 decurge din natura actului normativ, nemaifiind necesară o solicitare specială în acest sens. ”Am văzut că unele partide au cerut dezbaterea în procedură de urgenţă a OUG 14. Nu e nevoie de o solicitare expresă pentru acest lucru. Întrucât e vorba de o ordonanţă de urgenţă, ea trebuie dezbătută în regim de urgenţă. Aşa spune Constituţia României la art. 115, alin. 5. Ceea ce solicit eu este ca această procedură de urgenţă să fie parcursă în cel mai scurt timp permis de regulament, astfel încât Parlamentul să voteze pentru abrogarea Ordonanţei 13 şi să trimită rapid legea spre promulgare”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Pe data de 5 februarie, Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă nr. 14/2017 privind abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Actul normativ a fost publicat, în aceeaşi, zi în Monitorul Oficial, Partea I.

USR a cerut încă de luni dezbaterea în regim de urgenţă a OUG 14.

Sursa News.ro

Citit 2380 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2017 20:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.