Cinci terenuri cu GARAJE din Ţiglina II ar putea deveni parcări sau baze sportive
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Cinci terenuri cu GARAJE din Ţiglina II ar putea deveni parcări sau baze sportive
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Cartierul Ţiglina II face obiectul unui Plan Urbanistic Zonal, care va fi supus votului aleşilor la şedinţa de mâine a Consiliului Local. După cum am aflat de la primarul oraşului, Ionuţ Pucheanu, aici va fi pus în aplicare un proiect-pilot pentru Galaţi, asta, desigur, dacă aleşii vor fi de acord.

Concret, în cadrul Planului Urbanistic Zonal Ţiglina II, au fost identificate cinci zone cu potenţial de dezvoltare. Este vorba despre suprafeţe consistente de teren, pe care, în prezent, "cresc" doar garaje. Pentru că bugetul local nu ar putea suporta investiţiile, terenurile cu pricina vor fi concesionate prin licitaţie agenţilor economici interesaţi să dezvolte zona. "Oraşul nu poate fi oprit în loc doar din cauza lipsei banilor administraţiei locale sau centrale", spune edilul.

Arhitectul-şef al oraşului a stabilit ideea de dezvoltare, în funcţie de nevoile cartierului: parcări supraterane şi minimum două baze sportive. Astfel, locatarii ar putea să-şi lase autoturismele în parcări private cu pază, supraveghere şi acces controlat. În ceea ce priveşte bazele sportive, caietul de sarcini al licitaţiei va impune nu doar realizarea investiţiei într-un termen stabilit, ci şi amenajarea, în cadrul fiecărei baze, a unui teren multifuncţional de sport şi a unui mic loc de joacă, cu acces liber pentru populaţie.

Ar mai fi de spus că Planul Urbanistic Zonal pentru cartierul Ţiglina II a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei din ianuarie a Consiliului Local şi revizuit, pentru a răspunde propunerilor şi reclamaţiilor locatarilor zonei. De pildă, dintr-o eroare, pe partea Şcolii Nr. 7, zona clădirii Arcada fusese trecută ca spaţiu verde. S-a revenit asupra acestui aspect, pentru că "nu putem distruge atâtea afaceri ca să punem nişte iarbă", ne-a explicat primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 2935 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2017 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.