STRATEGIA de alimentare cu energie termică, la votul aleşilor

STRATEGIA de alimentare cu energie termică, la votul aleşilor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)


Proiectul de hotărâre privind „Strategia de alimentare cu energie termică a municipiului Galaţi pentru perioada 2017 - 2030” va fi supus aprobării consilierilor locali în şedinţa de joi. În raportul de specialitate al proiectului se arată că situaţia actuală a termoficării în municipiu este una critică, generatoare de mari pierderi: „Pe întreg sistemul, există deficienţe tehnico-organizatorice care, în timp, au determinat pierderea unui mare număr de abonaţi, prestarea unor servicii de slabă calitate, cu costuri mari. Dacă toate acestea se vor menţine în continuare, se pune sub semnul întrebării însăşi existenţa şi sustenabilitatea sistemului centralizat de încălzire”.

Noua strategie propune mai multe variante şi scenarii posibile, implementarea unor surse noi, în cogenerare, şi o viziune unitară a întregului sistem, în care o singură entitate produce, transportă şi distribuie energia termică.

Rămâne de văzut dacă aleşii vor fi de acord cu noua strategie. Iar dacă o vor vota, vechea strategie, adoptată de consilieri în ianuarie 2015, îşi încetează aplicabilitatea.

Citit 3191 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2017 19:42

5 comentarii

 • postat de Ronexprim
  Joi, 23 Februarie 2017 16:51
  79.115.175.***
  cred ca nu ar trebui impusa folosirea unui sistem centralizat... traim in secolul XIX si cred ca legile ar trebui adaptate pentru acest secol
  0
  0
  Raportează
 • postat de mize-rii
  Joi, 23 Februarie 2017 12:23
  94.176.183.***
  Sistemul centralizat CETplus Apaterm [acum Calorgal] a fost conceput , si bine gandit , sa functioneze in comun pentru binele urbei . Dar cand au venit smenarii politici si au spus , gata , noi CET cu sallarii ca in vest suntem capitalisti si suntem mari makari , jucaria a inceput sa se strice . Au avut refuz acesti CET-isti si din combinat si de la sistemul de electricitate , ei devenind falimentari fara scapare . Acest sistem , economic vorbind , nu poate functiona decat la niste costuri si cu un efort uman fff mare . Solutia ? Energia electrica eoliana si atomica , curata si ieftina , Restul este gargara politica si interese de grup . Se aude pe strada ca lucratorii din Calorgal vor declansa conflict de munca nemultumiti de salariile f mici . De urmarit .
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetatean
  Joi, 23 Februarie 2017 10:35
  5.13.179.***
  Solutia ideala ar fi, ceva la mijloc, cele de cartier au la fel pierderi mari, interconectate...complicat, Primaria sa subventioneze numai centrale de scara, montate in uscatorii de exemplu, pentru ca intretinerea expluatarea ar fi mai ieftina, iar cei care au deja montate, in timp vor renunta la cele individuale , pentru ca anumite costuri, ar fi mai ieftine.
  1
  0
  Raportează
 • postat de SOLUŢIE
  Miercuri, 22 Februarie 2017 13:23
  81.12.149.***
  Cel mai bun sistem de termoficare este cel cu CENTRALE de CARTIER, interconectate intre ele, astfel incat daca o zonă (cartier) nu merge să poată fi preluată de centralele din apropiere.
  Terminaţi odată cu Sistemul Centralizat cu o singură unitate! Dacă pică această unitate productivă va rămâne întregul GALAŢI fără căldură!
  2
  6
  Raportează
 • postat de IonV
  Miercuri, 22 Februarie 2017 12:42
  5.13.252.***
  Inchideti "Calorgalul", dirijati toate fondurile destinate subventiilor catre populatie si ajutati oamenii sa-si monteze centrale de apartament ! E singura solutie viabila, economica si de viitor ! Cu siguranta consumul de gaze va fi mai mic decat cel actual generat de acest sistem ceapist, gaunos si predispus la furturi politice ! Va spune un om care are centrala de apartament de 15 ani si care plateste jumatate fata de cei aflati "la comun" pe caldura si apa calda, la un confort net superior !
  3
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.