Ce se va întâmpla, din aprilie, cu APA CALDĂ a gălăţenilor. Ce spun Primăria şi CET
Foto: Sursa foto: Internet

Ce se va întâmpla, din aprilie, cu APA CALDĂ a gălăţenilor. Ce spun Primăria şi CET
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În mai puţin de o lună, municipalitatea va trebui să decidă dacă şi cum va fi asigurată apa caldă a gălăţenilor în sistem centralizat. CET propune tot soluţia bazată pe aburul furnizat de Combinat.

Autorităţile locale nu pot spune, în acest moment, în ce condiţii le vor furniza gălăţenilor apă caldă, de la 1 aprilie. Practic, primarul Ionuţ Pucheanu şi aleşii locali trebuie să decidă, în perioada imediat următoare, dacă îşi asumă menţinerea în funcţiune a acestui serviciu cu aburul furnizat de combinatul ArcelorMittal, care implică pierderi lunare de aproximativ două milioane de lei, conform calculelor municipalităţii, sau se îndreaptă către o altă soluţie, pe care însă nimeni nu a făcut-o publică, deocamdată.

"Lucrurile încă se analizează. Nu este o decizie luată, la momentul acesta. În urma analizei strategiei de termoficare şi a discuţiilor cu domnii consilieri locali, evident că trebuie consultat şi partenerul nostru, Electrocentrale (CET), vom putea hotărî cum vom proceda mai departe. Şi domnii de la CET sunt, evident, interesaţi, pentru a şti pe mai departe încotro vor merge şi care este strategia, având şi ei probleme destul de mari, din cauza banilor şi a planului de reorganizare", ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, care a dat de înţeles că autorităţile exclud, la acest moment, varianta ca miile de gălăţeni dependenţi de apa caldă în sistem centralizat să nu mai beneficieze de acest serviciu, din luna aprilie.

În timp ce reprezentanţii municipalităţii spun că analizează mai multe variante pentru asigurarea apei calde menajere, conducerea Electrocentrale ne-a declarat că a propus conducerii Primăriei soluţia implementată în ultimii doi ani - aburul de la Combinat. „Noi recomandăm municipalităţii ca soluţia pentru asigurarea apei calde să fie cea de anul trecut, pe baza aburului furnizat de ArcelorMittal. Am avut o întâlnire cu domnul primar şi am purtat discuţii pe această temă. I-am spus şi dânsului că suntem pregătiţi să menţinem în funcţiune acest serviciu. Ideal ar fi ca, la începutul lunii martie, să avem un răspuns din partea municipalităţii, pentru a putea ulterior să supunem Adunării Creditorilor această soluţie şi să obţinem aprobarea acestora în timp util, în aşa fel încât, de la 1 aprilie, să putem să furnizăm apă caldă populaţiei”, ne-a declarat Sinan Mustafa, administratorul special şi directorul general al Electrocentrale.

Citit 5641 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2017 01:09

4 comentarii

 • postat de ELLA
  Vineri, 24 Februarie 2017 19:48
  89.137.136.***
  De ce primaria nu da niste normative prin care asociatiile sa poata dupa 3 luni sa/i dea automat in judecata?Iar aceste procese sa nu dureze ani si sa fii obligat ca tu asociatie sa duci o roaba de hirtii atunci cind deschizi procesul?Noi avem in asociatie niste tineri,amindoisalariati,care pur si simplu nu vor sa plateasca lunar intretinerea si tot ei fac scandal ca au penalitati.Ei platesc doar cite 200 de roni de 2sau 3 ori pe an E posibil asa ceva?Oameni cu venituri mici,cu multi copiii sau pensionari cu pensii modeste sint corecti si achita la zi toate utilitatile iar ei ca niste nesimtiti ii sfideaza pe cei corecti.Fara niste legi drastice nu vom ajunge sa putem trai in colectivitate.
  1
  3
  Raportează
 • postat de albano
  Vineri, 24 Februarie 2017 11:28
  94.176.183.***
  Sistem inchis , toti locatarii sa-si monteze cate un boyler . Angajatii Calorgal sa-si ia co si sa faca revizii pentru anul urmator la caldura . Mai rau este cu aparatul de partid si o parte din tesa . Acestia la fara plata sau pe centura la produs .
  4
  11
  Raportează
 • postat de Galatean cu centrala proprie
  Vineri, 24 Februarie 2017 08:25
  194.105.20.***
  Cu pierderile pe ultimii 3 ani se puteau subventiona 45000 de centrale individuale si se rezolva orice problema. Dar cati dintre alesii locali sunt de fapt bransati la sistemul public ? Desigur ca prefera ca VOTACII sa fie legati de ei ca sa "le dea" , ca de, VOTACII trebuie sa voteze pe cine trebuie....
  5
  10
  Raportează
 • postat de IC
  Vineri, 24 Februarie 2017 07:53
  5.13.176.***
  7 lunix 2 000 000 lei /200 lei /buc robinet electric Delimano sau oricare ,respectiv = 70 000 buc / 2 buc apartament = 35 000 apartamente , mult peste necesar .Curaj baieti ,luati taurul de coarne , faceti primul pas..... eliminati si rau platnicii ,ii educati sa inteleaga sa plateasca tot ce consuma .Tot un pas important spre disciplinarea consumatorilor ar fi si generalizarea contorizarii apei rreci ,contracte individuale pentu toti consumatorii ....
  4
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.