Dispute în Consiliul Local/ Cine va negocia cumpărarea Maternităţii "Buna Vestire"

Dispute în Consiliul Local/ Cine va negocia cumpărarea Maternităţii "Buna Vestire"
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Constituirea comisiei de negociere în vederea achiziţionării imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Buna Vestire" din Galaţi a stârnit dispute, la recenta şedinţă a Consiliului Local.

Vârf de atac a fost consilierul local ALDE Gheorghe Bugeag, de profesie medic, care nu înţelegea cum s-a stabilit oportunitatea achiziţionării imobilului: „Până la urmă, să nu ne trezim că nu ştiu ce interese au fost să cumpărăm acea Maternitate!”.

Primarul Ionuţ Pucheanu l-a asigurat că nu există vreun interes şi a încercat să-i reamintească faptul că despre necesitatea achiziţionării imobilului retrocedat Comunităţii evreieşti se discută încă din mandatul trecut. „Demersul acesta de cumpărare a Maternităţii este unul pe care Galaţiul îl întreprinde de extrem de multă vreme. Poate dacă lucrurile nu ar fi tergiversat chiar atât de mult, Maternitatea nu ar fi rămas singurul spital din Galaţi nemodernizat cu fonduri europene. Clădirea a fost evaluată la 1,2 milioane de euro, de aici pleacă negocierea, evident, în jos, nu în sus. Dacă credeţi dumneavoastră că reuşim să ridicăm un spital cu 1,2 milioane de euro, vreau şi eu două, mai mici”, a spus edilul.

Medicul a admis că nu s-ar putea construi un spital cu 1,2 milioane de euro, dar „putem construi un spital nou care să dureze încă o sută de ani de acum încolo. Din cunoştinţele mele, încă de când era ministru domnul Nicolaescu se spunea că se va face un spital regional”.

Primarul Ionuţ Pucheanu a pus punct discuţiei, amintind că o comisie din care a făcut parte Cristian Dima, coleg de partid cu dr. Bugeag, a stabilit, în mandatul trecut, oportunitatea cumpărării imobilului, şi că este posibil să nu se ajungă la un acord în privinţa preţului sau a condiţiilor: „Nimeni nu a spus că vom cumpăra această clădire indiferent de preţ sau de ceea ce se întâmplă”.

Cu 20 de voturi „pentru” şi patru abţineri, comisia de negociere a fost constituită din preşedinţii comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Galaţi, cărora li se alătură reprezentanţi din cadrul Direcţiei Financiar Contabilitate, a Direcţiei de evidenţă, gestiune şi administrare a patrimoniului şi a Serviciului juridic şi legalitate, care vor fi numiţi prin dispoziţie a primarului

Citit 2910 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.