Traseele de TRANSPORT ÎN COMUN vor fi revizuite | De Crăciun, am putea avea troleibuze şi minibusuri noi

Traseele de TRANSPORT ÎN COMUN vor fi revizuite | De Crăciun, am putea avea troleibuze şi minibusuri noi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Contractul în valoare de 5,5 milioane de euro, pentru achiziţia a 14 troleibuze noi, dotate cu aer condiţionat, va fi semnat astăzi de Primăria municipiului Galaţi şi Skoda Electric a.s. Primarul Ionuţ Pucheanu a primit promisiunea verbală a directorului de vânzări pe Europa de Sud-Est al firmei ca, până de Crăciun, le-am putea vedea pe străzile Galaţiului.

Şi tot de Crăciun ar putea intra în circulaţie cele zece minibusuri - după modelul celor de la Brăila - pentru care s-au alocat bani în buget. Primarul şi-ar dori ca acestea să fie introduse pe străzile înguste, unde actualele autobuze îşi fac loc cu greutate. Mai mult, edilul propune ca, după lăsarea serii, când majoritatea autobuzelor circulă mai mult goale, să fie introduse pe trasee minibusurile cu 18 locuri pe scaune şi 32 în picioare.

De asemenea, Primăria încearcă să acceseze fonduri europene pentru achiziţia câtorva garnituri de tramvai, pentru că vagoanele care circulă acum sunt vechi de 25 de ani.

Şi, tot ca o veste bună, administraţia locală speră ca până în luna iunie ar putea fi scos la licitaţie sistemul de e-ticketing care va fi finanţat, ca şi troleibuzele, din creditul BERD.

De îndată ce va fi implementat sistemul electronic de taxare (e-ticketing), traseele Transurb vor fi revizuite. "Mi se pare ilogic ca pe acelaşi traseu să se întâlnească tramvaie, troleibuze şi autobuze, să facă întrecere, ca pe vremea maxi-taxi, care ajunge primul în staţie. Avem transport pe linie de tramvai, de ce-ar trebui să existe, pe lângă tramvai, şi un autobuz? Se duc extraordinar de mulţi bani pe genul acesta de abordare", afirmă primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 9316 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2017 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.