UPDATE. Noua Primărie, recepţionată cu schele şi macara (FOTO)
Foto: Anca Melinte

UPDATE. Noua Primărie, recepţionată cu schele şi macara (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(60 voturi)

UPDATE - Deşi primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat ieri că a fost recepţionată clădirea în care se va muta administraţia locală, că au mai rămas de adus mobilierul, calculatoarele şi dosarele, în realitate, construcţia Primăriei nu este finalizată. Iar această situaţie se vede cel mai bine în partea din spate a clădirii, mai precis la intrarea din strada Cuza. Pe lângă faptul că nu au fost demontate şi îndepărtate schelele, iar macaraua e la datorie, colţurile clădirii arată clar că finisajele nu sunt gata! Paradoxal, astăzi, în jurul orei 19,30, deşi nu am văzut pe nimeni lucrând, iar şantierul părea închis, toate luminile de la primul etaj erau aprinse! Un semn bun, credem noi, că există, măcar, alimentare cu energie electrică!

Lăsând gluma la o parte, şi fără a avea pretenţii de specialişti în construcţii, ne întrebăm cum poate fi recepţionată o clădire printre schele şi macara, şi dacă prezenţa acestora nu poate ascunde anumite vicii ale construcţiei. Şi dacă aceasta este noua "modă" a investiţiilor: mai întâi se recepţionează, apoi se finalizează!


Construcţia sediului Primăriei municipiului Galaţi, care trebuia să fie gata pe 17 decembrie 2016, apoi pe 31 mai 2017, a ajuns la final. Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, ieri a început recepţia lucrărilor de construire, în maxim o săptămână va fi adus mobilierul, mutate dosarele, calculatoarele şi reţelele, iar în jurul datei de 15 august se speră că Primăria se va instala cu totul în noul sediu.

Reamintim, transformarea scheletului fostei Săli a Aplaudacilor într-un sediu al administraţiei locale, investiţie iniţiată de fostul primar Marius Stan, a costat peste 23,3 milioane de lei fără TVA, fiind realizată de SC Tancrad, susţinută tehnico-profesional de Grupo Empresarial Magenta SA din Spania şi de cinci subcontractanţi - Forentis Inject SRL din Bucureşti, Cricons SRL, Spark SRL, Primo SRL şi Instal Proiect Gaz SRL din Galaţi.

Mobilierul noii Primării va fi asigurat de Asocierea Cricons SRL - Negro SRL, care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 1.610.164 de lei.

Potrivit caietului de sarcini, printre obiectele de mobilier pe care Cricons, liderul asocierii câştigătoare, va trebui să le asigure se află nu doar biroul şi scaunului primarului (cu spătar şi şezut de piele), dulapuri, mese de discuţii, birouri şi scaune manageriale pentru viceprimari, city manager, arhitect şef şi directori, scaune pentru vizitatori, dar şi comodă, canapea extensibilă şi masă de cafea pentru camera de odihnă a primarului.

Citit 8314 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iulie 2017 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.