UPDATE. Noua Primărie, recepţionată cu schele şi macara (FOTO)

UPDATE. Noua Primărie, recepţionată cu schele şi macara (FOTO)

Anca Melinte
Evaluaţi acest articol
(60 voturi)
29 comentarii

UPDATE - Deşi primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat ieri că a fost recepţionată clădirea în care se va muta administraţia locală, că au mai rămas de adus mobilierul, calculatoarele şi dosarele, în realitate, construcţia Primăriei nu este finalizată. Iar această situaţie se vede cel mai bine în partea din spate a clădirii, mai precis la intrarea din strada Cuza. Pe lângă faptul că nu au fost demontate şi îndepărtate schelele, iar macaraua e la datorie, colţurile clădirii arată clar că finisajele nu sunt gata! Paradoxal, astăzi, în jurul orei 19,30, deşi nu am văzut pe nimeni lucrând, iar şantierul părea închis, toate luminile de la primul etaj erau aprinse! Un semn bun, credem noi, că există, măcar, alimentare cu energie electrică!

Lăsând gluma la o parte, şi fără a avea pretenţii de specialişti în construcţii, ne întrebăm cum poate fi recepţionată o clădire printre schele şi macara, şi dacă prezenţa acestora nu poate ascunde anumite vicii ale construcţiei. Şi dacă aceasta este noua "modă" a investiţiilor: mai întâi se recepţionează, apoi se finalizează!


Construcţia sediului Primăriei municipiului Galaţi, care trebuia să fie gata pe 17 decembrie 2016, apoi pe 31 mai 2017, a ajuns la final. Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, ieri a început recepţia lucrărilor de construire, în maxim o săptămână va fi adus mobilierul, mutate dosarele, calculatoarele şi reţelele, iar în jurul datei de 15 august se speră că Primăria se va instala cu totul în noul sediu.
Reamintim, transformarea scheletului fostei Săli a Aplaudacilor într-un sediu al administraţiei locale, investiţie iniţiată de fostul primar Marius Stan, a costat peste 23,3 milioane de lei fără TVA, fiind realizată de SC Tancrad, susţinută tehnico-profesional de Grupo Empresarial Magenta SA din Spania şi de cinci subcontractanţi - Forentis Inject SRL din Bucureşti, Cricons SRL, Spark SRL, Primo SRL şi Instal Proiect Gaz SRL din Galaţi.
Mobilierul noii Primării va fi asigurat de Asocierea Cricons SRL - Negro SRL, care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 1.610.164 de lei.
Potrivit caietului de sarcini, printre obiectele de mobilier pe care Cricons, liderul asocierii câştigătoare, va trebui să le asigure se află nu doar biroul şi scaunului primarului (cu spătar şi şezut de piele), dulapuri, mese de discuţii, birouri şi scaune manageriale pentru viceprimari, city manager, arhitect şef şi directori, scaune pentru vizitatori, dar şi comodă, canapea extensibilă şi masă de cafea pentru camera de odihnă a primarului.

Citit 7823 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iulie 2017 20:50

29 comentarii

 • postat de Ion Eminescu si I. L. Creanga Duminică, 30 Iulie 2017 19:03 Link la comentariu
  0
  7

  Domnu' primar Pucheanu, noi de ce nu putem avea in Galati astfel de mijloace de transport in comun?

  https://www.colourbox.com/preview/1933207-modern-tram-in-the-center-of-nice-france.jpg

  http://www.lightrailnow.org/images02/nic-lrt-openday-confetti-tram-grassy-ROW-Opera-Vieille-Ville-stn-20071124x_Metrazur.jpg

  http://www.rivierareview.com/wp-content/uploads/2010/07/tramway-in-nice.jpg

  http://f1destinations.com/wp-content/uploads/2014/02/tram-in-nice.jpg

  Noi ce avem domnule primar Pucheanu de nu meritam si noi aici la Galati sa avem astfel de mijloace moderne de transport in comun pe sine. Noi galatenii suntem murdari de magiun la bot? Noi avem bube ? Noi avem...gargauni la cap de nu meritam si noi astfel de mijloc de transport in comun?

  Faceti domnilor, doamnelor din primaria Galati, faceti sa avem si noi asa ceva in Galati. Puneti osul la treaba si munciti sa aiba si Galatiul astfel de mijloace de transport in comun pe sina, moderne.

  Domnu Pucheanu receptionezi bre nemultumirile galatenilor in legatura cu transportul public local in comun? Nu ti-o zice nimeni cu rautate, dar treziti-va si modernizati naibii transportul public local prin mijloace de transport in comun, MODERNE, nu vechituri cumparate de la altii.
  Se numesc fonduri europene (daca nu ati auzit de ele) si pot fi accesate pentru a achizitiona vreo 10 garnituri complete de astfel de tramvaie si la fel ati putea cumpara si autobuze noi, moderne si nu autobuze noi de dimensiunea unor cutii de chibrituri in care sa-i inghesuiti pe oameni pe motiv ca pe rutele laturalnice nu incap autobuzele mari, dar ce sunt autobuzele lungi de 100 metri?

  Poate mesajele de nemultumire ale galatenilor ajung si la urechile administratiei locale (primar, viceprimari, consilieri locali). Puneti munca pe primul plan si munciti stimatilor alesi locali pentru ca galatenii sa poata trai intr-un oras civilizat, modern, nu cu vechituri din 1900 toamna, de pe vremea lui Creanga si a lui Eminescu, Tutankamon.

  Raportează
 • postat de Epoci de mult apuse? Nu si la Galati. Duminică, 30 Iulie 2017 18:22 Link la comentariu
  0
  7

  Mada, galatenii merita tramvaie ca cele din acest videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=xpb2NUTFWao si autobuze precum cele din acest videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=LfuV00ENMWM Fiindca oricum galatenii nu stiu sa pastreze nimic curat, modern si la locul lui si oricum exact asa ne-au tratat, trateaza si ne vor trata si in continuare, ca niste animale ce nu meritam nimic nou, nimic bun. Pacat.


  Asta merita galatenii:

  https://i.ytimg.com/vi/LfuV00ENMWM/maxresdefault.jpg
  ca si mijloc de transport in comun, AUTOBUZE vechi, mizerabile, comuniste

  http://adevarul.ro/assets/beta.adevarul.ro/MRImage/2012/03/17/50a846397c42d5a6636c4d5f/646x404.jpg
  ca si mijloc de transport in comun, TRAMVAI vechi, mizerabil, comunist

  Raportează
 • postat de Galatiul parasit de sansa Duminică, 30 Iulie 2017 18:02 Link la comentariu
  0
  9

  Madalina, fata, doamna draga dar "CE ARE" HARBURILE astea: http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2017/03/28/58da93e15ab6550cb8c0da2c/646x404.jpg ?????
  CA COcalarii de galati doar asta merita in transportul public local, harburi, harburi pe roti, harburi pe sinele de tramvai. Galatenii nu merita sa zicem de exemplu:

  https://www.floresti24.ro/wp-content/uploads/2016/08/autobuz-deschis.jpg

  http://ecoprofit.ro/wp-content/uploads/2015/07/autobuze-electrice-ecoprofit-2.jpg

  Harburi merita cocalarii de Galati in transportul public local galatean. Transport local mizerabil de anii '70, '80, '90.

  Noi nu am fost in stare sa montam, sa punem acoperiuri in statiile de tramvai si in statiile de autobuz prin Galati. Domnu Pucheanu, vedem dom'le si noi puse asa ceva prin Galati? Vedem si noi prin Galati statii/acoperisuri:

  http://www.monitorulcj.ro/documente/stories/2013/12/04/Statie%20autobuz,%20foto%20otilia%20muresan,%20cluj%20napoca,%20autobuz,%20trolebuz,%201.jpg

  ????????????????????????????????

  Dar anul asta. Macar mileniul asta vedem si noi astfel de acoperisuri/refugii prin statii?

  Raportează
 • postat de Iuliu Duminică, 30 Iulie 2017 17:29 Link la comentariu
  1
  8

  @ Madalina

  L.O.L.
  =))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Chiar uitasem de harburile alea. Multumim pentru reamintire a realitatii dure de la Galati a transportului public local galatean. Chiar mizerabil.

  Altii au trecut demult la THE NEXT LEVEL:

  https://i0.1616.ro/media/2/2701/33656/15540611/1/autobuz3.jpg

  REALITATEA DURA.

  Raportează
 • postat de Liviu Duminică, 30 Iulie 2017 17:02 Link la comentariu
  0
  8

  @ sebi

  Bai sebi, bai baiatule, bai nene mai informati-va naibii inainte de a comenta aiurea doar ca sa va aflati in treaba, fara rost. Citeste articolele ziarului acesta ca tot ei ti-au spus de atatea ori:

  „Zona de la strada Cuza Vodă este o construcţie cu regim de înălţime 2S+P+2E, iar subsolul şi parterul a fost organizat pentru parcarea [...]”

  Deci cel putin 3 nivele de parcare cu 115 locuri desi am inteles ca dupa realizarea parcarii s-ar putea sa iasa la socoteala mai multe locuri de parcare.
  Ce naiba refuzati sa ganditi si refuzati sa va purtati decent, ca orice om cu bun simt si cu cel putin o circumvolutiune si sa nu mai carcotiti aiurea fara sa va informati? Uneori cred ca refuzati sa fiti oameni fiindca va place sa va purtati precum niste babuini fara minte.

  Raportează
 • postat de Tanase Duminică, 30 Iulie 2017 12:08 Link la comentariu
  0
  9

  Multumim pentru informare si pentru imagini doamna Melinte. Ne bucuram sa aflam ca lucrarile sunt la un stadiu avansat, dar totusi asteptam INAUGURAREA cat mai repede, ca de lungit s-a tot lungit termenul de finalizare.

  Raportează
 • postat de Madalina Duminică, 30 Iulie 2017 11:29 Link la comentariu
  0
  17

  Mai oameni buni, domnu primar Pucheanu, "dragi" alesi locali (indiferenti la problemele galatenilor) SPERAM ca dupa aceasta modernizare veti face tot posibilul sa ne civilizam si noi in oras si ma refer aici sa incercam sa CIVILIZAM si noi Transurbul, societatea de transport in comun si anume sa scoatem toate harburile vechi, comuniste, de toate formele, de toate speciile si de toate marimile si sa INCERCAM sa ajungem si noi din urma ca civilizatie orasele, statele mult mai dezvoltate ca noi, adica de ce nu putem incerca noi sa avem acelasi tip de autobuz, cu o singura culoare, cu o singura forma/dimensiune precum alte orase.

  Iata cum au reusit altii chiar cu fonduri europene:

  https://3.bp.blogspot.com/-uzGm7KXDS40/V3D5ro7IvkI/AAAAAAAAFrw/WnW--j-7-80iEa9S3ZX3lbCIrnvHPkfaACLcB/s1600/2b5999c23c.jpg
  ("COCOASA" DE DEASUPRA AUTOBUZELOR ESTE SISTEMUL DE AER CONDITIONAT)

  http://caleadomneasca.blogspot.ro/2016/06/standarde-de-anii-60-la-transurb-galati.html

  [quote]Mentionam faptul ca Barladul, Brasovul, Clujul si Alba detin, in cvasitotalitatea parcului, autobuze cu aer conditionat.[/quote]


  Iata doamna Totolici, iata domn primar Pucheanu ca orasele astea Cluj, Brasov, Arad, Barlad ele nu se plang ca nu au cum sa puna sisteme de aer conditionat pe autobuze fiindca se deschid usile prea des in statii si se pierde aerul/"mireasma" de parfum...Numai la noi Totolici sau care mai erau ne ziceau noua galatenilor ca e imposibil sa pui sisteme de aer conditiona/caldura pe autobuze/tramvaie pentru anotimpurile vara/iarna fiindca se pierde energie/caldura/aer cand se deschid usile in statii. Cum Doamne iarta-ma numai altii inteleg, cum Doamne iarta-ma numai altii reusesc sa le ofere cetatenilor lor mijloace de transport in comun NOI NOUTE, CIVILIZATE numai pe noi ar fi in stare sa ne transporte cu astfel de vechituri:

  http://www.transport-in-comun.ro/slatina/Autobuze/dac117ud/OT-02-AAU-RIP-001.jpg
  http://www.transira.ro/bb3/download/file.php?id=175951&mode=view


  Domnu' primar Pucheanu, se aude dom'le? Trezirea. Altii au accesat fonduri europene, altii au gasit modalitati si au modernizat transportul public local, atat cel pe roti cat si cel pe sine numai la noi nu se poate dom'le? Asta ca sa nu mai spun ca altii sunt chiar cu mult mai mult inaintea noastra, iata:

  http://t-times.ro/files/berlin.jpg
  Asta e un exemplu din Berlin, dar durerea mare este ca si multe orase din Romania sunt cu mult inaintea Galatiului la transport public local modern, altii traiesc chiar epoca ce noi galatenii deocamdata o consideram SF:

  https://i0.1616.ro/media/2/2701/33656/15540611/1/autobuz3.jpg


  La noi, alesii locali galatenii considera ca noi meritam sa avem transport local in comun de genul vechiturilor astora:

  http://www.transira.ro/bb3/download/file.php?id=175951&mode=view
  http://www.transport-in-comun.ro/slatina/Autobuze/dac117ud/OT-02-AAU-RIP-001.jpg


  Domnu primar Pucheanu, "stimati" alesi locali luati bre lectii de la altii si accesati ceva fonduri europene, accesati alte moduri si MODERNIZATI NAIBII TRANSPORTUL PUBLIC LOCAL GALATEAN, atat cu tramvaie noi moderne cu ampatamentul jos la sol, cat si autobuze noi, moderne tot cu ampatamentul jos, la sol, ca lumea imbatraneste (nu intinereste) si nu mai pot salta oamenii picioarele sa urce trepte, ca de asta batranii aleg sa se stabileasca la case si nu la bocuri. MODERNIZATI NAIBII TRANSPORTUL PUBLIC LOCAL ***CU TRAMVAIE SI AUTOBUZE NOI*** DE UN SINGUR TIP SI O SINGURA CULOARE, DE EXEMPLU CA-N LONDRA, CA SA STIE TOTI CEI CE TRANZITEAZA ORASUL CA ALA E MIJLOC DE TRANSPORT IN COMUN.


  HARBURILE ACELEA DE TRAMVAIE SI AUTOBUZE VECHI, COMUNISTE CAND LE VETI SCOATE DE PE SOSELELE GALATIULUI? DE CE NOI TOT TIMPUL CUMPARAM VECHITURILE ALTORA, IAR ALTII STIU SA FACA TREABA BUNA, CA LA CARTE:

  https://3.bp.blogspot.com/-uzGm7KXDS40/V3D5ro7IvkI/AAAAAAAAFrw/WnW--j-7-80iEa9S3ZX3lbCIrnvHPkfaACLcB/s1600/2b5999c23c.jpg

  [quote]Dintre acestea, Barladul a privatizat transportul in comun, Brasovul a modernizat prin fonduri europene intregul sistem ...[/quote]

  Faceti ceva bun si pentru Galatiul acesta domn' Pucheanu. Se aude domnu' primar sau matale nici macar nu citesti comentariile de pe site-uri, matale nici nu auzi doleantele galatenilor?

  Multumim anticipat daca mesajul ajunge si la urechile stimabilului nostru primar domn' Pucheanu si la urechile stimabililor nostri consilieri locali care din cate se pare nu dau doi bani pe confortul galatenilor. Altii au autobuze si tramvaie nu numai noi-noute, dar chiar dotate cu sisteme de aer conditionat bre.


  Repet domnu Pucheanu, iata:

  https://3.bp.blogspot.com/-uzGm7KXDS40/V3D5ro7IvkI/AAAAAAAAFrw/WnW--j-7-80iEa9S3ZX3lbCIrnvHPkfaACLcB/s1600/2b5999c23c.jpg

  Altii precum Cluj, Brasov, Alba Iulia si chiar Barladul pot face lucruri bune pentru cetatenii lor. Dar din cate se pare numai ei gasesc solutii, numai ei pot accesa fonduri europene, noi ne bagam ca strutul cu capul in pamant si ne facem ca nu auzim ce striga galatenii.

  Raportează
 • postat de Andrei Sâmbătă, 29 Iulie 2017 17:04 Link la comentariu
  0
  8

  Din cate stiam eu receptia lucrarilor de constructii nu se poate face decat la terminarea lucrarilor. Cred doar ca a vrut sa vada stadiul lucrarilor si sa vada cum anume se lucreaza, daca se lucreaza.

  Desi nu m-ar mira, nu ar parea ciudat deloc sa se poata face receptia lucrarilor si in diferitele etape/stadii ale lucrarilor.

  Raportează
 • postat de Robert Sâmbătă, 29 Iulie 2017 15:06 Link la comentariu
  0
  9

  Nu mai fiti atat de carcotasi. Nu cred ca a fost "receptionarea lucrarii" ci cred doar ca a fost o inspectie surpriza pe platoul de lucru, ceea ce mi se pare oportun, mi se pare un lucru foarte bun ce ar trebui facut mai des pe santierele Galatiului. Inspectii ale administratiei locale mai dese pe santierele Galatiului. Cred ca a fost doar o vizita de lucru a primariei acolo pe santier pentru a se vedea daca se lucreaza, cine lucrea si cine sta si mai ales pentru a se vedea de ce intarzie atat de mult lucrarea. Nu cred sa fi fost "receptionarea lucrarii", parerea mea. Cat mai multe astfel de vizite pe neanuntate pe santierele Galatiului, domnule Pucheanu. Aceste firme isi pun la lucru, isi "hamalesc" doar cate un angajat la ditamai ansamblu de munca...ceea ce nu e corect. Sa puna la lucru toti muncitorii si sa termine de realizat proiectele la timp aceste firme.

  Raportează
 • postat de Felix Sâmbătă, 29 Iulie 2017 11:19 Link la comentariu
  0
  15

  "Lăsând gluma la o parte, şi fără a avea pretenţii de specialişti în construcţii, ne întrebăm cum poate fi recepţionată o clădire printre schele şi macara, şi dacă prezenţa acestora nu poate ascunde anumite vicii ale construcţiei. Şi dacă aceasta este noua "modă" a investiţiilor: mai întâi se recepţionează, apoi se finalizează!"


  Asta a fost buna doamna Melinte. Chiar am vrea sa stim si noi asta. Numai ca probabil primaria nu a facut "receptia" lucrarii ci e posibil doar ca administratia locala sa fi fost intr-o inspectie pe neanuntate doar pentru a vedea cum stau lucrurile pe acel santier si pentru a vedea daca constructorii si-au pus muncitorii la lucru, fiindca sincer sa fiu greu ii vedeai la lucru, la post pe santier. Poate ca o fi fost o inspectie pe neanuntate pe acel santier din partea administratiei Pucheanu. Nici eu nu cred sa fi fost "receptia lucrarilor" atat timp cat lucrarile nu s-au incheiat. Cred ca au fost sa vada doar care este stadiul lucrarilor si daca intradevar oamenii firmelor respective lucreaza.

  Banuiesc, imi dau si eu cu presupusul, fiindca "receptia lucrarii" nu-si avea rostul la acest stadiu, vorba dumneavoastra "printre schele si printre macarale" ce receptie a lucrarilor puteau face. Cred ca a fost o inspectie pe neanuntate a administratiei locale la locul santierului in lucru ceea ce m-as bucura sa vad mai des din partea tuturor administratiilor locale pe toate santierele Galatiului.

  Raportează
 • postat de Amy Sâmbătă, 29 Iulie 2017 10:31 Link la comentariu
  0
  17

  Sa speram ca dupa aceasta modernizare, dupa aceasta constructie vor incepe imediat sa modernizeze cat mai multe zone PARAGINA din Galati. Fiindca Galatiul este napadit de zone mizerabile nemodernizate de zeci de ani. Sper ca domnul Pucheanu nu va trage un pui de somn in aceasta primarie imediat ce se va construi si se va instala acolo.

  Poate ca aceasta constructie va fi o motivatie in plus pentru administratia locala a Galatiului de a face si de a construi cat mai multe lucruri noi, moderne in Galati fiindca Galatiul are nevoie. Poate se vor ocupa si de finalizarea Euromall, nu trebuie decat avuta o discutie asezata cu acel investitor si cu altii care vor si care pot investi in modernizarea orasului Galati.

  SPER CA DOMNUL PUCHEANU SA LASE ORGOLIILE POLITICE DEOPARTE SI SA COLABOREZE CU ORICE OM, ORICE POLITICIAN VECHI SAU NOU CARE POATE ADUCE INVESTITORI CARE SA MODERNIZEZE ORASUL ACESTA IN INTREGIME. Ne-am saturat sa se tot contreze politicienii intre ei in defavoarea orasului. Se aude domnule Pucheanu?

  Vreau ca si zona mea, imprejurimile cartierului meu cu stadionul Nicolae Rainea sa se modernizeze. Trebuie construite lucruri noi, moderne, demne de un oras european, ca doar nu suntem un oras rusesc comunist. Chiar daca stau la casa si nu cred ca se vor anvelopa termic prea curand si casele, dar vreau ca macar domnul primar Pucheanu sa depuna eforturi si sa colaboreze cu vechii si noii politicieni pentru a moderniza si zona din cartierul meu cu stadionul Nicolae Rainea.

  Raportează
 • postat de Domnul Goe.. Sâmbătă, 29 Iulie 2017 00:44 Link la comentariu
  16
  5

  sa vina si un popa ceva, la inaugurare , sa o sfinteasca cu trafaletele .

  Raportează
 • postat de Titu Stanescu Vineri, 28 Iulie 2017 22:46 Link la comentariu
  15
  8

  Da bazinul de la baia comunala cum a fost dat in folisinta fara sa foe funcyional?
  Sau blicurilr anl ...
  Asa e moda acuma. Inaugureaza cat poti ca nu stii cand te ia dna

  Raportează
 • postat de sebi Vineri, 28 Iulie 2017 22:19 Link la comentariu
  20
  5

  Singura primarie din tara fara un loc de parcare?

  Raportează
 • postat de Galatiul zonelor mizerabile Vineri, 28 Iulie 2017 18:52 Link la comentariu
  2
  28

  "[...] fiind realizată de SC Tancrad, susţinută tehnico-profesional de Grupo Empresarial Magenta SA din Spania şi de cinci subcontractanţi - Forentis Inject SRL din Bucureşti, Cricons SRL, Spark SRL, Primo SRL şi Instal Proiect Gaz SRL din Galaţi."


  Ia uitati-va cei acolo. Numai priviti ce insiruire de firme care au lucrat la constructia noului sediu de primarie. Vazand cat de mult a durat constructia acestui sediu pur si simplu iti vine sa te intrebi dar cu cati muncitori au lucrat fiecare dintre aceste firme de a durat atat de mult?
  Pai hai sa facem o socoteala si sa zicem ca fiecare dintre aceste firme au lucrat doar cu cate 1 singur muncitor:

  1. Tancrad (1 muncitor)
  2. Grupo Empresarial Magenta SA (1 muncitor)
  3. Florentis Inject SRL (1 muncitor)
  4. Cricons SRL (1 muncitor)
  5. Spark SRL (1 muncitor)
  6. Primo SRL (1 muncitor)
  7. Instal Proiect Gaz SRL (1 muncitor)

  7 firme, 7 muncitori fi-r-ar a draq si daca e sa calculam ca fiecare dintre aceste firme pentru constructia acestui proiect a adus fiecare DOAR cate 1 singur muncitor la lucru, desi e imposibil fiindca sunt firme mari ce detin in componenta foarte multi muncitori, atunci de ce Doamne iarta-ma a durat atat de mult? Si am pus verbul la timpul trecut "a durat", dar nu cred ca e la timpul trecut fiindca inca mai au de construit si nu e nimic finalizat. Eu sunt sigura ca inca nu au terminat de construit. Chiar un vecin de cartier care pleca din localitate zilele acestea, ce se ducea spre gara mi-a spus ca in drumul sau spre gara a trecut pe strada Cuza Voda si spunea ca NU ESTE NIMIC FINALIZAT la acea constructie ci mai au de zidit, varuit, etc in partea din spate a primariei, cica incintele treptelor de acces, cele 2 turnuri cu treptele nici macar la 50% nu sunt terminate. Acum nu mai stiu pe cine sa mai cred. Au finalizat sau nu au finalizat de construit primaria? Din cate observ din imaginea articolului pana si la corpul I al cladirii mai au de lucrat fiindca vad si o schela acolo, pe partea dreapta... Dar ma bucur ca se mai construieste cate ceva si prin Galati si nu raman toate incremenite in timp, ar trebui sa se construisca MAI MULT si MAI MULTE, ar trebui sa se faca MAI MULTE MODERNIZARI.

  Care e urmatorul obiectiv de modernizat in Galati? Sper ca nu faceti cate o modernizare per mandat de ales local...Poate vedem continuata investitia si in Euromall Galati. Cred ca nu trebuie decat ca cei din administratia locala sa aveti o discutie cu acel investitor al Euromall, dar la cum arata zona imprejurul Euromall-ului...e dezastru, sau cel putin asa arata pe harta strada Banului. Chiar nu am vazut stiri, articole in acest sens, strazile din jurul Euromall Galati au fost modernizate? Ma refer la strada Banului, strada Ana Ipatescu, strada Vulcan, strada Dogariei??? Pe harta strazile acelea arata infect. Cum sa ne inchipuim noi, cum sa speram noi sa vina acel investitor Imofinant sa continue investitia in Euromall Galati cand totul in jurul Euromall pare incremenit in timp, strazi vechi, mizerabile, uitate in timp, chiar si spatiile verzi de pe marginea drumurilor respective sunt pline de gunoaie, fara copaci, fara gard-viu, etc.


  Pe 15 august , luna urmatoare chiar se va face inaugurarea noului sediu al administratiei locale? Sau vedem iarasi o amanare pe Dumnezeu stie ce motiv penibil? Celelalte ruine din Galati cand se vor moderniza, cand vor fi reabilitate? Euromall-ul, patinoarul, stadioanele din Galati, scenele/cinema-urile in aer liber, etc... Cand se vor moderniza toate celelalte? Nici eu nu am mai fost in Galati demult.

  Sau administratia locala si-a setat ca obiectiv doar cate 1 singur proiect de modernizare realizat pentru Galati, per mandat de primar, de ales local? Vedem si noi galatenii mai multe realizari, modernizari de acest gen pentru Galati? Primaria nu zice nimic in acest sens? Sau ne vom gudura noi administratie locala tot mandatul doar cu o singura realizare? Doar cu aceasta realizare? Atat? Tunel nu au vrut unii, stadioane iarasi nu au vrut unii sa faca fiindca ne place mai mult asa, cinema-uri nu vrem, parcari iarasi nu vrem...

  Sper ca stimatul domn Pucheanu sa nu doarma dupa aceasta modernizare, dupa aceasta realizare...vrem sa vedem Galatiul modernizat complet. Sa dispara si ruina Euromall, sa dispara si ruina de stadion Nicolae Rainea, etc., etc., etc. Vad ca la gara inca se lucreaza la constructia peroanelor garii ceea ce e bine...dar trebuie mult mai multe realizari/modernizari pentru Galati. Galatiul inca este mult prea mult capusat de zone mizerabile, nemodernizate. De cladirile de patrimoniu de pe strada Domneasca, de pe strada Mihai Bravu si nu numai de pe aceste strazi nu mai zic ca au nevoie de consolidari si restaurari pana nu se fac una cu pamantul...Dar domnul Pucheanu altceva nu mai zice de zonele mizerabile din Galati ce necesita modernizari.

  Raportează
 • postat de Teutonul Vineri, 28 Iulie 2017 18:36 Link la comentariu
  18
  7

  Aproape 6mil de euro pentru un ce e acolo, fara a da bani pe betoane, nu e cam mult? Timpul de execuție nu e cam mare.
  Apropo, de vechea țeapă, nimic-nimic?
  Clădirea se potrivește în altă zonă, acolo trebuia altă arhitectură. E un contract kich, iar cozorocul e indicatorul de manelizare a aplaudacilor, cu cât mai mare cu atât mai...
  Deh! Sunt curios ce combinații se vor face cu ”Grand Hotel”. De la chiria propusă de 4000, la cea de 9800 impusă, până la ”negociata” de 16000(tare isteț a fost) s-a dat milionul de euro pe chirie. Cât la Macri, cât la alții...

  Raportează
 • postat de Tibi Burlan Vineri, 28 Iulie 2017 15:32 Link la comentariu
  18
  7

  Camera de odihna a primarului???
  Da acasa nu poate sa doarma???
  Oare angajeaza si cateva "secretare"???

  Raportează
 • postat de Mormolocii caraitori ai Galatiului Vineri, 28 Iulie 2017 15:26 Link la comentariu
  3
  22

  @ Ionut Ordu


  Baiete daca nu-ti convine ca in sfarsit ORASUL ASTA, GALATIUL are propriul sau sediu (ca nu si l-au construit pentru ei desteptule, ca politicienii vin si pleaca, nu sunt vesnici acolo), e sediul propriu AL ORASULUI GALATI, ca pana acum statea administratia orasului prin bordel si hotel, dar daca nu-ti convine ca orasul GALATI are in sfarsit propriul sediu atunci sa plateasca ma -ta chiria pe care primaria o platea in zeci de mii de euro lunar pentru fostele sedii/locatii unde statea cu chirie. Chirie platita din banii nostri ai tuturor galatenilor. Dar, da...eu sunt de acord sa ramana primaria in actualul sediu, in actuala cladire proprietate privata a lui Pierre Macri, dar chiria platita de primarie lui Pierre Macri sa fie platita de ma -ta. Facem asa? E primaria orasului Galati bolovane...nu e nici a lui Durbaca (cum au asociat unii cretini si parcul de la Rondou), nici a lui Dumitru Nicolae, Nici a lui Stan si nici a lui Pucheanu. E primaria Galatiului zevzecule. Carcotasi de rahat ce sunteti. Trebuia voi sa incepeti sa caraiti din nou, dar unde minte nu-i vai de neuronul vostru chinuit.

  Oare cate lucruri se pot face in Galatiul asta cu 16800 EUR lunar, dar cu 30000 EUR lunar? Mormolocilor.

  Raportează
 • postat de Gata? Vineri, 28 Iulie 2017 14:20 Link la comentariu
  0
  25

  In sfarsit BUBOIUL numit de unii "Sala Aplaudacilor", fost loc mizerabil, plin de balarii si gunoaie s-a transformat intr-o locatie frecventabila de catre galateni.

  Acum dati o mana de var alb si pe fatadele blocurilor din spatele Prefecturii si zona incepe sa nu mai arate ca la ghena de gunoi. Si nu uitati sa modernizati si strada Cuza Voda din spatele acestui sediu de primarie.

  Raportează
 • postat de Gabi Vineri, 28 Iulie 2017 14:02 Link la comentariu
  1
  25

  Conform pozei articolului dumneavoastra nu e gata. Daca ar fi gata atunci de ce mai e acel gard de plasa acolo?

  Raportează
 • postat de Jack Sparow Vineri, 28 Iulie 2017 13:59 Link la comentariu
  1
  23

  E gata pe naiba. Vorbe.

  Raportează
 • postat de A. G. Vineri, 28 Iulie 2017 13:20 Link la comentariu
  0
  25

  Aleluia. Credeam ca o sa ne apuce epoca de gheata pe glob pana sa finalizeze aceasta constructie asa cum am stat zeci de ani cu ruina aceea plina de balarii pe care unii o numeau "Sala Aplaudacilor".

  Raportează
 • postat de Alina Vineri, 28 Iulie 2017 13:17 Link la comentariu
  1
  24

  Chiar au finalizat constructia? Nu e pacaleala de 28 iulie 2017?

  Raportează
 • postat de Madalin Vineri, 28 Iulie 2017 13:13 Link la comentariu
  1
  24

  Stati ca sigur isi aduc aminte ca au uitat ceva sa faca si ca romanul, ca galateanul se apuca si sparg pe acolo, ca nu se poate sa nu marcheze locul prin incompetenta. Dar sunteti siguri ca-i gata?

  Raportează
 • postat de Bobo Vineri, 28 Iulie 2017 13:10 Link la comentariu
  3
  18

  A dat Domnul!!!

  Raportează
 • postat de Florin Vineri, 28 Iulie 2017 13:08 Link la comentariu
  1
  20

  In sfarsit.

  Raportează
 • postat de Robert Vineri, 28 Iulie 2017 13:06 Link la comentariu
  0
  23

  Pe bune? Chiar e gata? Mai este doar de adus mobilierul si de facut receptia? Atata? Eu nu cred. E zidita, varuita, vopsita tot pe dinafara? A ramas doar de adus mobilierul? Faceti niste poze de ansamblu ale primariei si prezentati-ni-le si noua in articol. Sunt in Arad si nu cred ca vin in Galati pana la sfarsitul anului. Multumim anticipat.

  In sfarsit le-a venit mintea la cap sa construiasca orasului asta oropsit propriul sau sediu, ca pana acum stateam ca si primarie precum tiganii cu cortul neavand ditamai orasul Galati propriul sediu de primarie. Dar sa nu vorbim dinainte, sa nu cobim fiindca pana se taie panglica proiectului acesta sa nu apara alte "nefacute", lipsuri.

  Raportează
 • postat de Geanina Vineri, 28 Iulie 2017 11:24 Link la comentariu
  19
  15

  Lipsesc STEAGURILE de pe fatada si FIRMA de pe aticul cladirii!
  Altfel, un strain care trece pe acolo poate sa creada ca e o Banca, Hotel sau vreun Sediu cu birouri!

  Raportează
 • postat de Ionut Ordu Vineri, 28 Iulie 2017 10:37 Link la comentariu
  20
  18

  Si-au facut salarii mari si-au facut sediu noi iar noi ramanem tot ca prostii .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.