Expertiză de 67.000 de lei pentru Palatul Gheorghiu

Expertiză de 67.000 de lei pentru Palatul Gheorghiu
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Soarta ruinei din strada Domnească nr. 24 - ce a mai rămas din Palatul Simion Gheorghiu - a devenit subiect de discuţie joi, în şedinţa Consiliului Local, fiind lansată ideea transformării lui în incubator de afaceri.

Consilierul local PNL Onuţ Atanasiu a prezentat, în plenul şedinţei ordinare a aleşilor locali, propunerea primită din partea reprezentanţilor IMM-urilor: transformarea unei clădiri monument istoric, aşa cum este Palatul Gheorghiu, în incubator de afaceri, ocazie cu care ar putea fi atrase fonduri europene. „Aşteptăm să vedem ce ne va spune studiul de fezabilitate pentru imobilul câştigat în instanţă - Palatul Gheorghiu - şi dacă studiul de fezabilitate ne va arăta că, într-adevăr, pe fonduri europene se poate face un astfel de incubator - o destinaţie foarte bună, fiind în centrul oraşului - cu mare drag vom intra într-o astfel de construcţie. Ar fi oportun pentru a-i găsi un rol Palatului Gheorghiu şi pentru a putea beneficia şi de fonduri europene”, a declarat primarul. În ceea ce priveşte alte clădiri monument istoric, Pucheanu a precizat că, pe aliniamentul străzii Domnească, Primăria are puţine proprietăţi, cele mai multe fiind închiriate, cu contracte la zi.

Achiziţie publică lansată de Primărie

Primăria municipiului Galaţi a lansat deja, pe portalul propriu, o achiziţie publică pentru servicii proiectare - expertiză tehnică a imobilului din strada Domnească nr. 24 - “Casa Simion Gheorghiu”. Valoarea estimată a contractului este de 67.000 de lei fără TVA, data limită de depunere a ofertelor este 3 august 2017, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

În caietul de sarcini al achiziţiei publice se arată că prin expertiză se urmăreşte „stabilirea gradului de risc seismic şi a soluţiei de intervenţie în vederea consolidării imobilului” precizându-se totodată: „clădirea a fost afectată puternic de intemperii, iar în prezent găzduieşte oameni fără adăpost şi câini comunitari”.

"Va fi propusă o singură măsură de intervenţie. Menţionăm că imobilul se regăseşte în lista monumentelor istorice cod GL-II-m-B-03011 şi că trebuie respectate toate prevederile legale. Expertiza va fi elaborată de un expert tehnic atestat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional”, precizează Primăria.

Vestea bună este că există interes din partea ofertanţilor, dovadă că Primăria a trebuit să vină cu precizări şi să ofere date despre suprafaţa construită (795,78 mp), respectiv, şi desfăşurată (2.767,09 mp) a clădirii.

Citit 3126 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iulie 2017 21:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.