Consiliul Judeţean Galaţi demarează proiectul de RESTAURARE a clădirii fostei Farmacii Ţinc din Galaţi

Consiliul Judeţean Galaţi demarează proiectul de RESTAURARE a clădirii fostei Farmacii Ţinc din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

 

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Galaţi, în calitate de Beneficiar, implementează, începând din luna august 2017, proiectul RESTAURARE ŞI AMENAJARE MUZEUL „CASA COLECŢIILOR” (FOSTA FARMACIE ŢINC) DIN GALAŢI, proiect care vizează impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi a identităţii culturale.

 

Cu o durată de 39 de luni şi o valoare totală de 3.452.821,32 lei, din care 3.159.529,59 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, proiectul este implementat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1 Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural. Pentru acest Program Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, în timp ce Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est are calitatea de Organism Intermediar.

 

Proiectul va fi lansat oficial în cadrul unei Conferinţe care va avea loc în data de 31 august 2017, ora 10.00, la sediul Muzeului „Casa Colecţiilor” din str. Eroilor, nr. 64 (intrarea din str. Traian), unde sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai mass media, ai finanţatorului, instituţiilor de cultură, ONG-urilor de profil, precum şi ai mediului economic din regiune.

 

Totodată, în ziua de 31 august 2017, în intervalul orar 10.00-18.00, intrarea la Muzeul „Casa Colecţiilor” va fi liberă pentru toţi cei care doresc să pătrundă în universul cotidian specific sfârşitului de secol XIX şi începutului de secol XX şi să admire arhitectura deosebită a acestui monument pe care Consiliul Judeţean Galaţi doreşte să îl readucă la strălucirea de odinioară oferind, totodată, gălăţenilor un spaţiu expoziţional modern și atractiv.

 

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Carmen Coca, manager de proiect, consilier în cadrul Direcţiei de Dezvoltare Regională, Consiliul Judeţean Galaţi, telefon: 0236 302 555, fax: 0236 413 031, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

(P)

Citit 2753 ori Ultima modificare Miercuri, 30 August 2017 13:57