Primăria Galaţi s-a MUTAT în casă nouă | FOTO și VIDEO de la INAUGURAREA sediului administraţiei locale
Foto: ”Viața liberă”, Alina Șerban

Primăria Galaţi s-a MUTAT în casă nouă | FOTO și VIDEO de la INAUGURAREA sediului administraţiei locale
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

Reprezentanţii Ambasadei Chinei în România, dar şi oficiali ai altor ambasade, primarul Brăilei şi preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, parlamentari, lideri politici şi consilieri gălăţeni, directori de instituţii publice, dar în primul rând salariaţii Primăriei au participat, ieri, la inaugurarea şi sfinţirea noului sediu al administraţiei locale.

Primarul Ionuţ Pucheanu, prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Panaitescu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, au tăiat panglica inaugurală. Deşi invitat la eveniment, fostul edil al Galaţiului, Marius Stan, nu a fost prezent, dar i-am descoperit, printre participanţi, pe fostul citiy-manager al oraşului, Aurel Vlaicu, şi pe fostul director general de Dezvoltare, Adrian Bucur.

În noul sediu al administraţiei locale, invitaţii au fost întâmpinaţi cu şampanie şi au avut ocazia inedită de a-şi face fotografii retro la minut. În viitoarea sală de şedinţe a Consiliului Local, a fost oficiată slujba de sfinţire a clădirii. Invitaţii au avut parte de momente artistice speciale, oferite de Cvartetul de coarde şi de Corul Teatrului Muzical "Nae Leonard".

"Mă bucur că gălăţenii au o primărie aşa cum merită. Sper că, odată cu acest edificiu nou, energiile să se fi schimbat, metehnele mai vechi sau mai noi să fie uitate, agheasma cu care am fost stropiţi să-şi facă efectul, iar această Primărie să fie casa gălăţenilor, unde cetăţenii să-şi poată găsi rezolvarea problemelor, iar noi, cei aleşi sau plătiţi din taxele şi impozitele locale, să ne punem la dispoziţia dumnealor toată priceperea şi bunele intenţii", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Edilul a mulţumit fostei administraţii, dar şi propriei echipe, pentru acest proiect: „Am să încep prin a-i mulţumi domnului Stan, care, din păcate, astăzi nu a fost aici, iniţiator al acestui proiect, în octombrie 2013. Vreau să mulţumesc şi Consiliului Local de la acea vreme, care a adoptat decizia de începere a lucrărilor. Evident, nu voi încheia fără a-mi felicita echipa pe care o am astăzi lângă mine, fără de care nu am fi reuşit să ducem la bun sfârşit un proiect ce a durat aproape patru ani şi a costat aproximativ 30 de milioane de lei. Unii spun că e mult, alţii spun că e puţin, unii spun că faţada nu e cum trebuie, alţii o felicită! Eu cred că frumoasă sau urâtă e o chestie de gusturi! Cred că municipiul Galaţi avea nevoie de un astfel de edificiu, pentru că până nu de mult am stat cu chirie", spus primarul, exprimându-şi convingerea că acesta va fi începutul unui întreg şir de proiecte, graţie cărora Galaţiul va ajunge acolo unde cândva i-a fost locul: între primele trei oraşe ale României.

Prefectul Gabriel Panaitescu a amintit că acum 111 ani se inaugura Palatul Administrativ, iar astăzi, prin inaugurarea Primăriei - „casa tuturor gălăţenilor” - s-a format un centru administrativ.

"Oriunde mergem, Primăria este reperul după care ne ghidăm, iar acum Galaţiul are un sediu după care să se ghideze", a spus şi preşedintele judeţului, Costel Fotea.

În noul sediu al Primăriei nu se vor regăsi Asistenţa socială, care a rămas pe strada Fraternităţii, Fondul locativ şi Starea civilă, rămase în sediile de pe strada Traian.

IATĂ ce direcţii şi servicii veţi găsi în noul sediu al Primăriei - CLICK AICI PENTRU DETALII

Video Anca Melinte

Citit 15671 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2017 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.