Peste două milioane de euro pentru CENTRALE

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Aproape 9,5 milioane de lei (peste 2,1 milioane de euro) le-a plătit Primăria celor care au ales să se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare şi să-şi achiziţioneze, cu ajutorul celor 3.000 de lei oferiţi de municipalitate, sisteme individuale pentru căldură şi apă caldă. Până marţi dimineaţă, 6.487 de gălăţeni ceruseră ajutorul financiar de 3.000 de lei. Pentru 5.274 dintre aceştia fuseseră emise dispoziţii de plată, iar către 3.166 de solicitanţi banii au şi fost efectiv achitaţi. Primarul Ionuţ Pucheanu a dat asigurări că toţi gălăţenii care solicită municipalităţii ajutorul financiar până la reluarea furnizării de căldură şi apă caldă în sistem centralizat îşi vor primi banii în această toamnă. În schimb, pentru cei care-şi vor depune dosarele după repunerea în funcţiune a sistemului public de termoficare, banii vor veni în primăvară, când, odată cu închiderea sistemului, vor fi reluate plăţile .

Citit 2675 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 01:15

7 comentarii

 • postat de Fiecare lucrare, cu amprenta firmei de instalat. Brăilenii, mai deștepți, au lucrat la unison.
  Duminică, 17 Septembrie 2017 15:56
  ,,Le-a plătit Primăria''...pe naiba, le-o fi plătit Primăria, dar din buzunarul tuturor gălățenilor, din taxe și impozite, că doar nu au venit banii pe Dunăre. Și mai vrea Primăria Galați, ,,înfrățire'' cu Brăila. Păi, brăilenii au făcut treabă întreagă, gratuit toată treaba într-un proiect, țeavă de gaze pe casa scări, racord la contor de gaze, contor gaze, gratis, instalare, racordare centrală gaz, gratis. Brăileanul, a rămas să-și tragă țeavă pentru calorifere și apă caldă, calorifere, plătit din buzunar. Toată lucrarea făcută la unison, pe scară, bloc, cartier. Noi, fiecare, cum poate, gălăgie permanentă, firme de instalare, diferite, fiecare lucrare, cu ''amprentă'' personală.
  2
  3
  Raportează
 • postat de N
  Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 08:49
  Primaria nu a mai facut nici o plata de la inceputul lunii august. Cu alte cuvinte a reusit sa faca, ca de obicei, un mare kkt platind pentru jumatate din solicitanti iar pe ceilalti lasandu-i cu lucrarile in aer. Nu aduc in discutie oportunitatea de a plati sau nu acest ajutor. Aduc in discutie doar modul, inca o data, neprofesionist (hei-rupist) in care minunatii din conducerea primariei isi fac treaba.
  3
  6
  Raportează
 • postat de Akbar
  Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 08:42
  2 milioane de euro pentru pomana electorala.
  Daca pentru 3000 Ron ar fi trebuit sa presteze macar 1 ora de munca in folosul comunitatii, fugeau de rupeau pamantul.
  Cu banii astia reamenajam pasajul subteran pietonal din Centrul orasului.
  4
  8
  Raportează
 • postat de Un cetatean care nu a beneficiat de 3000 lei pentru centrala
  Vineri, 15 Septembrie 2017 09:21
  Pentru Carmen P
  Nu va mai plangeti atata de mila ca va dat Primaria doar 3000 de lei ca nu va ajunge ,ca trebuia mai mult .
  La restul cetatenilor care au facut mari sacrificii si au montat centrale din banii lor nu lea dat nimeni NIMIC asa ca va rog frumos multumitiva cu ce sa dat ,ca este un proverb la romani (nemultimitorului ai ia Dumnezeu darul).
  Iar in privinta sistemului de termoficare mai usor cu pianul pe scari ,tin minte ca asteptam dimineata jumatate de ora sa vina apa calda ,ce curgea in acea jumatate de ora era tarifat ca APA CALDA MENAJERA (furt pe fata) asta in cazul cand eu locuiesc la parter aproape de centrala .
  Ai dreptate ca sa va fie frica ca la centrala nu mai poti amana plata la intretinere cum stim noi ca au facut foarte multi dintre cetatenii pe care tu le plangi acum de mila AICI DACA NU PLATESTI CE CONSUMI STAI IN FRIG SI NU MAI AI PE CINE DA VINA ASTA ESTE DEFAPT MAREA VOASTRA INGRIJORARE
  6
  13
  Raportează
 • postat de anti PSD
  Vineri, 15 Septembrie 2017 08:04
  Minciuni sfruntate.
  Am primit decizia inca de anul 1 luna, dar banii nu au intrat in cont nici in data de 14.09.2017.
  In fapt, banii se dau cu pile iar dl primar minte cu nerusinare, banii se dau pe pile si relatii de partid, in caz contrar cum va explicati ca oameni care depun dosarul mai tarziu primesc foarte repede banii, adica in maxim 5 zile de la emiterea deciziei.
  In schimb ceilalti, din categoria in care ne incadram majoritatea celor ce nu fac parte din PSD, nu primesc banii decat poate la reloarea platilor. Dar mai vedem noi daca ii primim.
  6
  4
  Raportează
 • postat de Carmen P
  Miercuri, 13 Septembrie 2017 11:07
  Nu a platit Primaria, am platit noi, din impozitele noastre. Iar urmarea va fi cresterea costului gigacaloriei pentru cei ramasi in sistem.

  Smecherii care au aprobat masura vor iesi oricum pe plus, intrucit costul real al montarii unei centrale este mult mai mare de 3000 lei. Deci, chiar daca vor fi obligati sa plateasca primariei sumele acordate ilegal, tot le va ramine diferenta de bani. Plus dobanzile pentru imprumuturile acordate cetatenilor.

  Prin aceste imprumuturi si dobanzi, Primaria nu le-a dat, ci le-a luat cetatenilor banii.

  Efectul: sistem de termoficare sabotat, cetateni pauperizati, blocuri distruse, poluare, siguranta cetatenilor afectata.

  E rusinos ca suntem contemporani pasivi. E rusinos ca institutiile statului - si aici ar trebui sa actioneze si DNA (intrucit este posibila o intelegere intre actorii acestei mega-afaceri), dar si autoritatile responsabile de sanatatea publica, de siguranta constructiilor si securitatea la incendii nu fac nimic.
  17
  26
  Raportează
 • postat de vasile
  Miercuri, 13 Septembrie 2017 08:18
  Distri gaz se misca chiar asa de greu astept de doua luni si ceva punerea in functiune a instalatiei de gaze?Stiam ca termenul e de & zile.
  7
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.