Coşmarul magazinelor de vise

Coşmarul magazinelor de vise
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lanţul parcă nesfârşit al magazinelor de vise din Galaţi şi nu numai este rezultatul unei hibe legislative. Din păcate, până acum s-au luat măsuri doar la nivel declarativ.

Pe site-ul parlamentului îşi aşteaptă intrarea la Senat două proiecte pentru modificarea Legii 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi a legii Legii 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante psihotrope, depuse  de deputaţii democrat-liberali Ştefan Pirpiliu, Cristian Petrescu şi Alin Popoviciu.

În vară, la finele sesiunii parlamentare, deputatul PC Bogdan Ciucă a anunţat o iniţiativă legislativă similară şi a fost uimit să afle că mai există un proiect depus înaintea lui.

Pe de altă parte, la începutul verii, şi ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, la Galaţi, că în câteva luni comercializarea produselor cu efect halucinogen ar putea fi interzisă în România. Deocamdată nu s-a văzut nimic, oricine îşi poate lua o ţigară sau un ceai „cu vise” de la chioşcul din colţul şcolii sau blocului.

Deputatul Bogdan Ciucă a anunţat la finele săptămânii trecute că este foarte hotărât să ducă la capăt proiectul său de lege care va deveni coşmarul magazinelor de vise. Deputatul a declarat că proiectele de lege similare depuse au fost respinse.

Ciudat, noi le-am găsit la Senat! Dar nu asta e important. Deputatul Ciucă a declarat că a strâns semnături de la toţi liderii de grupuri parlamentare, şi de la toţi colegii săi gălăţeni în sprijinul proiectului său de lege.

„Voi invita la discuţii ONG-uri cu preocupări în acest domeniu, toate structurile profesionale pentru ca legea să fie susţinută de toată lumea şi să nu existe riscul de a fi respinsă. Nu vreau să existe nicio formă legală prin care drogurile să se poată consuma în România. Să vândă ciocolată, gogoşi, dar nu droguri. Vreau ca aceste 12 substanţe pe care noi le-am identificat şi nu există în lista celor interzise, să fie comercializete doar prin farmacii şi prin sistemul sanitar, sub control medical”, a declarat Bogdan Ciucă.

Până la urmă nici nu mai contează cine şi al cui proiect va deveni lege, important este ca magazinele de vise să se trezească la realitate.

Citit 1377 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.