Galaţiul are un nou CETĂȚEAN DE ONOARE

Galaţiul are un nou CETĂȚEAN DE ONOARE
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Prin votul aleşilor locali, artistul plastic David Sava a devenit Cetăţean de Onoare al municipiului Galaţi. Propunerea a fost lansată pe 31 august, în plenul şedinţei Consiliului Local, atunci când aleşii au acceptat donaţia plasticianului - ansamblul compus din cele două lucrări de artă monumentală pe care le-a realizat la etajul I al Primăriei municipiului Galaţi: compoziţiile "Aripi" şi "Sonoritate-Ritm-Formă-Culoare".

"Gestul domnului Sava este de reţinut şi aş vrea să fac o propunere: în contrapartidă, să i se acorde, în mod excepţional, titlul de Cetăţean de Onoare, pentru că e un gest deosebit şi opera rămâne acolo cât va fi Primăria", a propus consilierul local ALDE Gheorghe Bugeag.

"E o propunere de luat în seamă şi, din punctul meu de vedere, nu am absolut nicio problemă! Vom demara toate procedurile legale", a răspuns primarul Ionuţ Pucheanu, care a devenit iniţiatorul hotărârii prin care lui David Sava i-a fost conferită cea mai importantă distincţie locală. "Domnul David Sava, artist plastic cu o activitate desăvârşită, considerându-şi talentul o onorantă misiune de a promova arta, este un adevărat model pentru societate şi merită popularitatea şi recunoştinţa publică. Pictura murală de 60 metri pătraţi, realizată la etajul unu al Primăriei, va dăinui în timp ca dovadă incontestabilă a talentului şi a contribuţiei în menţinerea artei gălăţene", se arată în expunerea de motive semnată de primar.

Citit 5475 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2017 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.