Gala Olimpicilor Internaţionali. Trei olimpici şi trei profesori gălăţeni, premiaţi de Ministerul Educaţiei

Gala Olimpicilor Internaţionali. Trei olimpici şi trei profesori gălăţeni, premiaţi de Ministerul Educaţiei
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Trei elevi din Galaţi, însoţiţi de profesorii îndrumători au participat, ieri, la Gala Olimpicilor Internaţionali, care s-a desfăşurat la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, în organizarea Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru a primi diplome, dar şi premii destul de consistente, în bani.

Cei trei olimpici internaţionali gălăţeni de anul acesta sunt: Ana Teodora Grigore de la Şcoala Gimnazială "Miron Costin", pregătită de profesoara Dana Filipache, David Manolescu de Colegiul Naţional "Costache Negri", de la clasa profesoarei Elis Vurlis, şi Gabriel Dorian Muntean, de la Colegiul  Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, îndrumat de profesoara Veronica Ungan.

Ana Teodora Grigore este acum în clasa a VIII-a la şcoala menţionată şi, în septembrie, a obţinut locul al III-lea la Olimpiada Internaţională de Lectură.

David Manolescu este tot în clasa a VIII-a şi s-a făcut remarcat la nivel internaţional la Olimpiada Elenismului, care s-a desfăşurat în septembrie, la Bucureşti, la care a obţinut locul al III-lea.

Gabriel Muntean Dorian este în prezent student în Marea Britanie, la Oxford, fiind primul elev tecucean care atinge o astfel de performanţă. El a terminat liceul cu o frumoasă distincţie, obţinută în vară la Olimpiada Internaţională de Chimie, care a avut loc în perioada 6 - 15 iulie, în Thailanda (Nakhon Pathom), unde a obţinut o medalie de argint.

Conform informaţiilor de pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru premiul al II-lea internaţional s-a acordat un premiu în valoare de 5.950 de lei, iar cei doi olimpici internaţionali cu premiul al III-lea au primit câte 4.065 de lei.

Profesorii care i-au pregătit pe aceşti elevi au primit şi ei acelaşi premiu în bani ca şi elevii lor.

Pentru şcoala pe care olimpicul o frecventează sau a frecventat-o se acordă câte un premiu în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. Unităţile de învăţământ trebuie să folosească sumele primite pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Fondul total de premiere alocat anul acesta de MEN pentru cei 168 de elevi olimpici internaţionali, 203 cadre didactice şi 89 de instituţii de învăţământ din toată ţara este de peste 2.500.000 de lei.

Citit 7233 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Decembrie 2017 11:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.