Primăria a reluat plăţile pentru CENTRALELE TERMICE ale gălăţenilor

Primăria a reluat plăţile pentru CENTRALELE TERMICE ale gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Municipalitatea a reluat plata ajutorului financiar de 3.000 de lei pentru gălăţenii care au optat, anul trecut, pentru un sistem alternativ de încălzire şi care, nici până la această dată, nu au intrat în posesia banilor, deşi dosarele le-au fost aprobate în urmă cu mai multă vreme. „A fost reluată plata dosarelor, anul acesta, şi vom continua să facem plăţi până la achitarea tuturor obligaţiilor. Pe măsură ce se fac încasări, se fac şi plăţi”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Raluca Ardean.

Conform datelor furnizate de Biroul de Presă al Primăriei, instituţia mai are de achitat către 332 de persoane ajutorul financiar de 3.000 de lei. Până ieri dimineaţă, fuseseră făcute plăţi pentru 7.367 de gălăţeni, dintre cei 7.699 ale căror dosare au fost aprobate. Până la data de 31 octombrie 2017, când a expirat termenul de depunere a dosarelor pentru ajutorul financiar de 3.000 de lei, odată cu repornirea sistemului centralizat de termoficare, au solicitat bani pentru achiziţia unui sistem individual de încălzire 7.890 de gălăţeni. Însă nu toate dosarele au şi fost aprobate, 191 dintre acestea fiind respinse.

Municipalitatea va încerca să îi stimuleze pe gălăţeni şi anul viitor să se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare. Programul, potrivit reprezentanţilor Primăriei, va fi relansat în primăvară, odată cu sistarea furnizării energiei termice. Un calcul simplu arată că, până în prezent, Primăria a achitat ajutoare financiare de peste 22,1 milioane de lei.

Citit 12661 ori Ultima modificare Joi, 25 Ianuarie 2018 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.