Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
11 comentarii

Municipalitatea a reluat plata ajutorului financiar de 3.000 de lei pentru gălăţenii care au optat, anul trecut, pentru un sistem alternativ de încălzire şi care, nici până la această dată, nu au intrat în posesia banilor, deşi dosarele le-au fost aprobate în urmă cu mai multă vreme. „A fost reluată plata dosarelor, anul acesta, şi vom continua să facem plăţi până la achitarea tuturor obligaţiilor. Pe măsură ce se fac încasări, se fac şi plăţi”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Raluca Ardean.

Conform datelor furnizate de Biroul de Presă al Primăriei, instituţia mai are de achitat către 332 de persoane ajutorul financiar de 3.000 de lei. Până ieri dimineaţă, fuseseră făcute plăţi pentru 7.367 de gălăţeni, dintre cei 7.699 ale căror dosare au fost aprobate. Până la data de 31 octombrie 2017, când a expirat termenul de depunere a dosarelor pentru ajutorul financiar de 3.000 de lei, odată cu repornirea sistemului centralizat de termoficare, au solicitat bani pentru achiziţia unui sistem individual de încălzire 7.890 de gălăţeni. Însă nu toate dosarele au şi fost aprobate, 191 dintre acestea fiind respinse.

Municipalitatea va încerca să îi stimuleze pe gălăţeni şi anul viitor să se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare. Programul, potrivit reprezentanţilor Primăriei, va fi relansat în primăvară, odată cu sistarea furnizării energiei termice. Un calcul simplu arată că, până în prezent, Primăria a achitat ajutoare financiare de peste 22,1 milioane de lei.

Citit 11749 ori Ultima modificare Joi, 25 Ianuarie 2018 00:15

11 comentarii

 • postat de Gigi Miercuri, 07 Februarie 2018 16:17 5.2.137.*** Link la comentariu
  0
  0

  Sunt situatii in care cetatenii, avand dosarul in procesare la primarie, s-au bazat pe acei bani, s-au imprumutat si au achitat integral centralele, urmand ca in momentul in care primaria efectua platile catre furnizorii de centrale termice sa-si primeasca banii de la acestia din urma. Doar ca acest lucru nu s-a mai intamplat.
  Primaria stie ca vanzatorii de echipamente au cerut suma integrala (celebrii 3000 de lei) de la cetateni? Pt ca acesti comercianti au speculat si au profitat maxim de oameni nevinovati. Un fel de metoda "accidentul"...

  Raportează
 • postat de Flo Vineri, 26 Ianuarie 2018 06:45 194.105.20.*** Link la comentariu
  6
  3

  Sa traiasca dom' Primar Ionut.. ca fara ajutorul lui acum ma incalzeam tot la caloriferu' electric..

  Raportează
 • postat de ION Joi, 25 Ianuarie 2018 20:30 188.24.222.*** Link la comentariu
  5
  11

  teoretic, un sistem centralizat este cel mai bun
  in sistemul centralizat se poate introduce inclusiz captatori solari pentru incalzire

  asta doar teoretic
  pentru ca daca este realizat ca la noi, adica cu pierderi mari pe partea de transport, cu centrale vechi, atunci deja nu mai renteaza

  urmatorul pas ar fi centrala de bloc. si aici este ok, dar depinzi de vecini
  poti sa ai vecini mai frigurosi, altii mai caldurosi, si sa iasa scandal. apoi, daca se strica ceva, si trebuie reparat, daca unii nu au bani in acel moment, poti sa ajungi sa dai bani de la tine, sa se repare, sau sa stai in frig

  pe ultimul loc ar fi centrala de apartament, dar aici ai independenta de toti ceilalti

  dpdv al sigurantei, cred ca cea mai buna e centrala din sistemul centralizat
  caci nu e tot una sa stai intr-un bloc cu mai multe centrale, unele mai vechi si poate neverificate la timp

  Raportează
 • postat de Katy Joi, 25 Ianuarie 2018 07:37 5.13.207.*** Link la comentariu
  12
  13

  De ce sa dati bani pentru asa ceva cand exista un sistem centralizat, ce castiga primaria la afacerea asta, de ce sa intre atatia bani de la stat in sectorul privat, cand noi aveam deja caldura in sistemul centralizat, si asa trebuia sa ramana! inteleg centrala pe bloc, dar la fiecare in casa cate o centrala e RISIPA .
  Si apoi de ce sa facem o investitie asa scumpa, de ce ca sa bagam bani mai multi in factura de gaze?! si dupa 10 ani alta centrala? daca vom mai avea gaze!!
  Ce era daca ramaneam toti cu repartitoare, aia nu era tot caldura sau ce?? ce conteaza unde e centrala, daca e centrala in cartier tusim sau ce?de ce trebuie sa fie in casa?
  Hai sa ne vedem cu totii lungul nasului.

  Raportează
 • postat de Eu Miercuri, 24 Ianuarie 2018 20:53 78.96.252.*** Link la comentariu
  3
  14

  Nu mai spuneți rău platnici atita timp cât nimeni nu controlează asociațiile de proprietari datornicii nu vor scăpa în veci de datorii! De unde ar mai fura administratorii?

  Raportează
 • postat de Maria Miercuri, 24 Ianuarie 2018 19:26 86.125.62.*** Link la comentariu
  4
  13

  Se livrează agent termic și eu cu centrala termica proprie trebuie să platesc caldura și pentru părțile comune deși nu am țevi în casă. De ce mai plătim atâtea la asociația de proprietari nu știu. Căldură separat, apa separat pentru ca erau multe "pierderi ",acum ce mai inventează să mai plătim ?

  Raportează
 • postat de victor Miercuri, 24 Ianuarie 2018 15:59 100.99.73.*** Link la comentariu
  5
  16

  Domnule Primar . Cei care au facut inprumuturi cu dobanda platita sigur si nu au beneficiat de ajutor pentru punerea de centrala nu ar fi fost corect sa beneficieze macar de scaderea de la impozit macar pe un an de zile ? Dar la Galati asa este daca te grabesti esti fraier . La fel sa intamplat si cu plata la intretinerev. Ai platit sa nu ai penalatiti . Cei care nu au platit sa dat hotarire ,nu se mai platesc penalitati daca achiti in rate . Dumnezeu sa va inteleaga .

  Raportează
 • postat de Ionuț Miercuri, 24 Ianuarie 2018 15:23 5.13.138.*** Link la comentariu
  10
  21

  Eu cred că sa făcut o nedreptate primăria ar trebui să le dea bani și celor care aveau centralele deja montate.

  Raportează
 • postat de Tambos Cosmin Miercuri, 24 Ianuarie 2018 12:17 109.166.139.*** Link la comentariu
  14
  26

  Unde sa mai pomenit așa ceva? Auzi primăria să acorde ajutoare pentru montarea de centrale termice, că la noi la nimenea. Votați in continuare PSD pentru că o sa fie bine. Tara de asistați sociali, vai de noi și de capul nostru. Păi primăria nu are ce face cu acei bani numai să îi de-a că pomană electorală, in Galați nu sunt spitale, școli, grădinițe de reparat, nu sunt drumuri de reabilitat?

  Raportează
 • postat de Coco Miercuri, 24 Ianuarie 2018 09:40 5.13.144.*** Link la comentariu
  5
  25

  Primaria ar face bine să declare oficial ce are de gând cu sistemul de termoficare...se inchide sau nu...se așteaptă un raspuns ...de catre cei care mai sunt la sistemul centralizat...sa stie daca la iarna urmatoare își montează centrala...etc.

  Raportează
 • postat de dgi Miercuri, 24 Ianuarie 2018 09:01 82.208.137.*** Link la comentariu
  7
  27

  Legalitatea acordarii de ajutor pentru achizitie de sistem de incalzire si apa calda individual era stabilita prin hotarare de consiliu local prin argumentarea ca nu se mai poate livra catre populatie energie termica. Si totusi se livreaza. In acest caz mai sta in picioare decizia primarului? Cat de justa si legala este abordarea primariei ca actionar unic la Calorgal sa faca finantare si pentru acesta dar si impotriva lui? Oare cu peste 22,1 milioane de lei nu se puteu face bransamente individuale care sa separe rau platnicii de cei buni? Bineinteles. Asa primar asa strategie asa legalitate.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.