UPDATE. Se reia activitatea în Combinat

UPDATE. Se reia activitatea în Combinat
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

UPDATE. Semnarea contractului colectiv de muncă pe anul 2018, anunţată vineri de administraţia ArcelorMittal şi de Sindicatul Siderurgistul AMG, nu a echivalat şi cu reluarea activităţii din combinat, muncitori din mai multe secţii hotărând să continue protestele. După cum „Viaţa liberă” a scris sâmbătă, siderurgişti din mai multe sectoare de pe platforma siderurgică gălăţeană au refuzat să reînceapă lucrul, printre ei aflându-se cei din LTG 2, LBC şi LBR, de la Zincare, Expediţie şi de la linia de prevopsire (OCL). „Liderii ne-au trădat când au semnat contractul colectiv de muncă, pentru că noi nu am fost de acord ca ei să semneze”, ne-au spus mai mulți siderurgiști.

Se pare însă că situaţia revine la normal. Surse de pe platformă ne-au informat că cele trei laminoare sunt repornite, mai întâi LTG2, încă de sâmbătă după-amiază, apoi şi celelalte. Aceleaşi surse ne-au spus că activitatea de pe fluxul primar (furnal, oţelărie) nu a avut de suferit în timpul protestelor.


UPDATE. Surse din combinatul ArcelorMittal ne-au confirmat că muncitorii nemulţumiţi de condiţiile în care s-a semnat noul contract colectiv de muncă îşi reiau, totuşi, activitatea. Astfel, LTG 2 a pornit în cursul după-amiezei de sâmbătă, urmând ca şi celelalte două laminoare (LBC şi LBR) să reînceapă să funcţioneze. Operaţiunea este o chestiune de durată, pentru că nu reporneşti un laminor ca pe un televizor. Aceleaşi surse ne-au informat că activitatea de pe fluxul primar (furnal, oţelărie) nu a avut de suferit în timpul protestelor spontane derulate, zilele trecute, în combinatul gălăţean.


Astăzi, 26 ianuarie, atât administrația combinatului gălățean ArcelorMittal, cât și Sindicatul Siderurgistul AMG au anunțat semnarea contractului colectiv de muncă pe anul 2018, astfel că, teoretic, protestele spontane de pe platformă ar fi trebuit să înceteze, iar muncitorii să-și reia activitatea. Se pare însă că nu e deloc așa. 

Mai multe mesaje primite pe adresa redacției anunță că foarte mulți dintre cei care au oprit lucrul încă de joi refuză să reînceapă activitatea, motivând că au fost ”trădați” de liderii de la Siderurgistul AMG.

”Noi refuzăm să reîncepem munca. Liderii ne-au trădat când au semnat contractul colectiv de muncă, pentru că noi nu am fost de acord ca ei să semneze”, ne-au spus mai mulți siderurgiști. 

Conform mesajelor primite de la munciitori, activitatea era întreruptă, în această seară, în mai multe sectoare-cheie ale combinatului gălățean, printre care se găsesc laminoarele (LTG 2, LBC, LBR), Expediția, secția de prevopsire a tablelor. 

 

Citit 23475 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.