OȚELUL cere intervenţia Departamentului de Integritate al FRF. Meciuri "ciudate" ale uneia dintre contracandidate la promovare

OȚELUL cere intervenţia Departamentului de Integritate al FRF. Meciuri "ciudate" ale uneia dintre contracandidate la promovare
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

SC Oţelul va juca astăzi, de la ora 17,30, prima partidă din retur de pe teren propriu, în compania formaţiei CSM Focşani, obţinerea victoriei fiind vitală pentru rămânerea în cursa pentru promovare. În paralel, Oţelul cere federaţiei anchetarea meciului din etapa trecută jucat de contracandidata din Miercurea Ciuc.

Jucătorii de la Oţelul şi-au consumat unicul rateu permis în planul pentru retur, egal runda trecută la Odorheiu Secuiesc, astfel că de acum încolo "au dreptul" doar la victorii. Totodată, dincolo de miza celor trei puncte ale partidei de astăzi, au de recâştigat încrederea suporterilor, serios zdruncinată de rezultatul de acum o săptămână, după cum s-a văzut în comentariile din mediul online. "Aştept o reacţie de orgoliu din partea jucătorilor noştri, de a-şi dovedi lor şi suporterilor că rezultatul de la Odorhei nu reflectă valoarea lor", spus antrenorul Alexandru Ciobanu, care şi la acest joc are probleme de lot, în special în compartimentul ofensiv. Atacantul George Cârjan încă este accidentat şi abia de săptămâna următoare este de aşteptat să reintre în programul normal de antrenament al echipei, iar Ruben Silvestre, una din puţinele variante ca vârf de atac, acuză şi el dureri musculare.

Astfel, este de aşteptat să revină ca titular Alexandru Muscă, singurul atacant din lot rămas apt din punct de vedere medical, care n-a putut evolua la Odorheiu Secuiesc, din cauza unei suspendări pentru cumul de cartonaşe galbene.

Vestea bună este că Adrian Sălăgeanu a revenit la antrenamente în regim normal şi, chiar dacă încă nu este la potenţial maxim din punct de vedere al pregătirii fizice, poate fi o soluţie, fie şi doar pentru ultima parte a jocului.

"Ciudăţenii" ale unei contracandidate

Alexandru Ciobanu, antrenorul Oţelului, a spus, mai cu perdea, că lupta pentru promovare nu este dusă doar prin ce poate fiecare pe teren, lâsând să se înţeleagă, printre altele, că adversale echipei gălăţene sunt motivate cu "premieri" de cel puţin una dintre contracandidate. "Cu siguranţă, şi CSM Focşani va fi supermotivată, ca toate celelalte care joacă împotriva noastră. Campionatul e lung, cred că promovarea se va juca până în ultima etapă şi sperăm ca toate echipele să fie fair-play, aşa cum suntem noi", a declarat tehnicianul gălăţean.

Aluziile sale că lupta pentru primul loc nu este una curată pot avea ca argument ceea ce s-a întâmplat etapa trecută la partida KSE Tg. Secuiesc - AFC Csikszereda (locul 3). După prima repriză, gazdele conduceau cu 2-0, covasnamedia.ro scriind că cei din Tg. Secuiesc dominaseră copios. Însă, înainte de începerea reprizei secunde, antrenorul gazdelor a efectuat toate cele patru schimbări. Toate în minutul 46, în condiţiile în care echipa îi jucase foarte bine şi deci nu avea motive fotbalistice! Ce poate fi mai evident că lucrurile s-au "rezolvat" la pauză? Scor final: 3-5!

Derbiul etapei, răsuflat

În această etapă, tot astăzi, urmează să se dispute partida Csikszereda - Roman, teoretic derbiul rundei, de vreme ce se întâlnesc formaţiile de pe locurile 2-3, aflate la egalitate de puncte. Însă, se anunţă un joc disproporţionat în favoarea gazdelor, cei de la CSM Roman anunţând pe pagina de Facebook că, în această săptămână, lotul le-a fost subţiat de accidentări suferite la antrenamente. Nu un jucător sau doi, ci patru într-o săptămână, lucru foarte rar în fotbal, mai ales în condiţiile în care formaţia romaşcană venea după un meci deloc solicitant, 11-0 cu Metalosport. Toţi patru sunt dintre titulari, chiar axul central al echipei: portarul, un fundaş, un mijlocaş şi căpitanul, atacant. Ce ghinion!

"FRF să ancheteze!"

Iulian Apostol, manager executiv al SC Oţelul, a spus ieri că solicită public cercetarea de către Departamentul de Integritate şi Antifraudă al FRF a modului în care se duce lupta pentru promovare în Seria I din Liga a III-a. "Lucrurile sunt deja mai mult decât a fi doar suspecte. Cerem public, ferm, implicarea Departamentului de Integritate din cadrul federaţiei, să ancheteze ce s-a întâmplat în prima etapă jucată în acest an. De asemenea, să aibă sub supraveghere toate meciurile de acum încolo ale echipelor implicate în lupta pentru promovare, pentru că şi înaintea unui astfel de joc, care se va disputa în acestă etapă, au apărut lucruri ciudate, accidentări subite a patru jucători la una din echipe", a declarat Apostol.

Citit 4692 ori Ultima modificare Luni, 19 Martie 2018 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.