Premiaţi pentru longevitate în căsnicie

Premiaţi pentru longevitate în căsnicie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" a găzduit, ieri, o nouă sărbătoare a dragostei şi a longevităţii în căsnicie. Nu mai puţin de 120 de cupluri care au împlinit jumătate de veac de căsătorie au fost recompensate cu flori, diplome, şi câte un cec în valoare netă de 500 lei/familie.

De la mirii de aur ai Galaţiului am încercat să aflăm care este secretul unei căsnicii de 50 de ani.
"Se ajunge foarte bine la 50 de ani de căsnicie, dacă există înţelegere! Atât! Pentru că necazuri sunt, dar trebuie să fie înţelegere. Trebuie să ştii să cedezi! Şi să recunoşti că partenerul mai are şi calităţi, nu numai defecte. Iar dacă în balanţă pui defectele şi calităţile, iar calităţile depăşesc defectele, atunci trebuie să mergi mai departe. Pentru că nimeni nu e perfect, nici femeia, nici bărbatul, şi atunci încercăm să fim realişti!", ne-a spus soţii Nicolae şi Doina Airinei.
"Cum se ţine o căsnicie? Cu calm, cu înţelepciune şi cu dragoste. Celor care abia îşi întemeiază o familie le-aş spune să fie oleacă mai toleranţi şi unul, şi celălalt, să înţeleagă amândoi, când unul are nervi să cedeze celălalt şi tot aşa. Dacă sunt două săbii tăioase, s-a terminat! Fără dragoste nu se poate, dar degeaba este dragoste dacă nu ştii să cedezi!”, ne-au explicat soţii Constantin şi Adriana Apostol.
"Nu e secret! E respect, dragoste, încredere, fidelitate… şi multe altele. Dacă tinerii căsătoriţi se respectă unul pe celălalt, obligat vor ajunge la 50 de ani de căsnicie!", ne-au mărturisit Maria şi George Jecu.
"Este emoţionant şi frumos să ajungi la nunta de aur a părinţilor, sper să ajung şi eu!", ne-a mărturisit fiica soţilor Vasilica şi Andrei Vasilache.
Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol oferit de artiştii teatrului, cărora li s-au adăugat, cu câte un microrecital, Maria Crăciun şi Sophia Antohi (câştigătoarea din acest an a Festivalului Internaţional "Mărul de Aur").
Reamintim că premierea se face conform Hotărârii Consiliului Local (HCL) nr. 178/02.04.2009 privind modificarea şi completarea art. 2 al HCL nr. 151/2006 referitor la sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie. Premiul se acordă o singură dată cuplurilor domiciliate pe raza municipiului Galaţi.

Citit 4553 ori Ultima modificare Luni, 18 Iunie 2018 10:11

4 comentarii

 • postat de claudia tusac
  Duminică, 17 Iunie 2018 16:24
  5.13.236.***
  Un gest frumos si binemeritat......dar din pacate nu si corect.Noi am implinit 60 de ani de casatorie si am solicitat o evidentire a momentului,nu cu bani si nici cu vreo festivitate,ci doar o hartie care sa ne aminteasca de visul implinit in timp.Am fost refuzati!
  3
  1
  Raportează
 • postat de Baila marian
  Sâmbătă, 16 Iunie 2018 14:59
  78.96.252.***
  In anul 2012, parintii mei implineau 50 de ani de casatorie. Mama mea astepta cu nnerabdare diploma, l-am sunat pe primarul in functie si l-am intrebat daca nu poate urgenta. A fost ironic, intrebandu-ma daca si eu vreau de la primarie cei 500 de lei. M-am suparat, dar am revenit, in speranta ca-i fac mamei o bucurie. A uitat imediat. Asa fac politicienii care uita sa ramana oameni. Mama a murit in cateva luni si nu a mai apucat sa se bucure de recunoasterea realizarii ei: o casnicie de 50 de ani si doi copii de care era mandra. La inmormantare a fost prezent, trebuia bifat momentul... Stan cel Milos. Nu era deloc asa,era egoist, orgolios si, cel mai grav, pleca urechea la orice barfa. Daca nu l-ar fi avut pe Aurel Vlaicu (care chiar este un tip foarte inteligent, cu viziune si constructiv), MS ar fi realizat exact cat a realizat Baca. Adica NIMIC. Am asteptat 6 ani sa vorbesc despre asta, acum au scis (ai mei) ceva de care puteam sa ma leg cu acest comentariu :((((( Nu port ranchiuna, sunt doar trist ca in Galatiul asta politicienii sunt politicosi, amabili cand merg pe jos, iar cand sunt pe sus ti se c..a in cap.:((((
  0
  5
  Raportează
 • postat de Catalin
  Sâmbătă, 16 Iunie 2018 08:49
  5.13.234.***
  Bravo, ati prins niste vremuri in care exista respect, fidelitatea, intelegere, toleranta si toate acele ingrediente care reprezinta succesul unei casnicii. Am 33 de ani si ma uit in ziua de azi ca se pune accent pe alte "calitati", daca ai masina, bani, o duci in nu stiu cate vacante pe an, etc.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Sergiu Moldovan
  Sâmbătă, 16 Iunie 2018 07:53
  197.231.221.***
  hcl-ul prin care se premiază cuplurile e tot o idee a PSD
  să știe lumea
  2
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.